Salamul de Sibiu Agricola IGP a ajuns, în ultimele zile ale lunii martie, în frigiderele magazinelor din Statele Unite ale Americii, fiind primul aliment românesc de origine animală exportat pe piaţa americană, după o întrerupere de mai multe zeci de ani a liniei de schimburi comerciale bilaterale pe acest segment, potrivit unui comunicat de presă al Grupului Agricola.
În ultimele zile ale lunii martie, prima livrare de Salam de Agricola IGP a trecut de depozitul vamal de intrare în SUA, iar de luni, 1 aprilie, se află pe rafturile magazinelor.
Angelica Şmil, director general Salbac SA, companie a Grupului de firme Agricola, a subliniat că, începând cu 2014, Agricola a înaintat o solicitare pentru acreditare SUA şi abia în septembrie 2021 a primit vizita oficială din partea Departamentului de Agricultura (USDA) – serviciul de inspecţie şi siguranţă alimentară, trecând etapa finală specifică procesatorilor.
„Ne-am aliniat în integralitate la toate condiţiile impuse pentru obţinerea certificării de export SUA, evident cu eforturi şi costuri aferente”, a spus Angelica Şmil