În ultimele zile, presa a „vuit” despre bogătașul indian care și-a construit pe un zgârie nori un conac de 20 de milioane de dolari. Conacul este construit deasupra unui bloc impunător cu apartamente de lux, cu 33 de etaje și se află în Bangaluru, în India, potrivit Business Insider.
Se pare însă că la Brașov, „vila” de pe bloc nu este deloc o noutate. În spațiul public a apărut zilele trecute un clip video cu o căsuță amenajată pe un imobil cu 8 etaje din cartierul Răcădău, de vizavi de Parcul Trandafirilor. Cel care a realizat filmarea s-a întrebat oare dacă respectiva construcție are autorizație.
Practic, lângă spațiile tehnice amenajate din construcția imobilului este și o construcție ce seamănă cu o casă, cu terasă. „O casă pe un bloc? Cu toate actele la zi!?….NU CRED! Orașul tuturor posibilităților urbanistice!”, a remarcat Eugen H., autorul filmării.
Casă cu acces prin scara blocului
Reprezentanții Poliției Locale Brașov, în subordinea căreia se află Departamentul Disciplina în Construcții, s-au autosesizat după apariția informației în spațiul public și au efectuat verificări la fața locului. Aceștia au constat că respectiva construcție este perfect legală și are deja o vechime de mai bine de un deceniu. Accesul spre spațiul cu pricina se face prin scara blocului, pe o scară metalică.
„Spațiul verificat apare în extrasul de Carte Funciară și există contract de vânzare cumpărare din anul 2013, fapt pentru care nu se pot dispune măsuri. Nu au fost executate alte lucrări de la cumpărarea acestuia”, au precizat pentru BizBrașov oficialii Poliției Locale Brașov.
UPDATE: Autorizată pentru construire în 1999
Ulterior, reprezentanții Poliției Locale ne-au mai transmis câteva informații cu privre la situație: „Construcția respectivă a avut autorizație de construire din septembrie 1999 și certificatul de dare în folosință este din martie 2000. Are o suprafață de 42,02 mp. Accesul se face din scara de acces comuna de la et. 8, pe o scară metalica către zona terasei blocului”.
8 comentarii
Așa îl f..e grija pe cate un c…t de ce vede că a făcut altcineva.
In loc să-și vadă de casa lui la care probabil nu și-a plătit cheltuielile de întreținere.
Niste nimeni care sunt educați sa toarne la poliție pe oricine ,pentru orice fără sa se informeze și fără să fie treaba lui.
Lăsând deoparte faptul că cineva a făcut o sesizare despre acest lucru, situația este destul de bizară că în anul 2000 o persoană a primit autorizație de construire a unei case pe un bloc, în condițiile în care în România după ce ai depus toată hârțogăraia aștepți de-ți vine rău să obții o autorizație de construcție a unei case pe terenul proprietate personala și mai mult decât atât dacă mai târziu vrei să-ți faci o anexa (garaj, seră , coteț) trebuie să ceri iar voie de la împărăție. Din nou acte, documente, bătaie de cap de-ți vine să te lași păgubaș.
Se pare că mai este loc pe acoperiș, ies două-trei parcele, bune! Oare se mai eliberează autorizații de construcție și ce regim de înălțime trebuie respectat pentru construirea unei viluțe, pe bloc?! 😂
Acelea sunt locuri de parcare
Super…, o idee excelenta pentru cei care își doresc o casă la bloc, mai exact pe bloc!
Se pot creste 2-3 pui, un purcel! 😆
Nu am înțeles însa daca cel care a făcut căsuța locuia în blocul respectiv și între cine și cine a fost făcut contractul de vânzare cumpărare despre care se spune în articol🤔
Mă gândesc să cer și eu o autorizație de construcție și dacă nu mai prind loc pe blocul meu aș face casa pe blocul vecin și pe urmă să vând!😉
Zgârie nori 😂😂😂😂 un amărât de bloc de 8 etaje! Ce vă mai place să le umflați 😏 apoi, meteahna românului e să se uite mereu în curtea altuia. Omul nu a dat dovadă de bun cetățean ci de unul care se integrează perfect în sistem!
Aveai să mai întrebi cum de-a costat 20 de milioane de dolari, acea coșmelia și cine e indianul bogat, din Brașov 👻
Jeni, cu bucurie te anunt ca faci parte din procentul gros de analfabeti functionali din Romania. Un text simplu, te bate repede. Dan te ia si el la misto mai jos. Zgarie-norul la care face textul referinta e in India.