Primăria Brașov continuă proiectul de refuncționalizare a clădirilor vechilor centrale termice cu scopul de a căpăta o nouă utilitate, respectiv centre socio-culturale de cartier.
Astfel, edilii au semnat contractele cu o firmă de arhitectură care să întocmească proiectele tehnice pentru trei astfel de clădiri, respectiv cea de pe Vârful cu Dor nr. 2, care este cea mai „nouă”, construită în anul 1986, Valea Cetății nr. 16, construită în anul 1981 și cea de pe strada Aluminiului, care a fost amenajată încă din anul 1978. În cazul fiecărei centrale, primăria ar urma să achite proiectantului suma de 260.000 de lei fără TVA, iar acesta ar urma să predea documentațiile, dar și avizele aferente demarării lucrărilor în cel mult 4 luni. Prin proiect vor fi stabilite și costurile aferente lucrărilor de refacere pentru fiecare clădire în parte.
Transformarea unor vechi puncte termice în centre culturale sau sociale de cartier este un proiect mai vechi al municipalității brașovene, demarat acum mai mulți ani. Investițiile au fost implementate etapizat, iar, până acum, doar două centrale dintre cele aproape 10 vizate au căpătat o altă utilitate.
Pe lista centralelor care sunt incluse în acest proiect se numără și o altă centrală din cartierul Răcădău, respectiv de pe strada Jepilor, din cartierul Tractorul, cele de pe General Dumitrache și Octavian Goga, iar din Bartolomeu, vechiul punct termic de pe strada Trifoiului.