Doi vloggeri americani veniți în vizită la Brașov spun că este posibil să fi descoperit aici cel mai „drăguț” orășel din lume, conform adevărul.ro. Americanii au fost impresionați de arhitectura din Centrul Vechi și de Piața Sfatului. „Delightful Travellers”, după cum s-au „botezat” cei doi vloggeri, au venit în Brașov, au vizitat mare parte din orașul vechi și au postat filmările, fără să facă economie de superlative atunci când au descris experiența trăită la poalele Tâmpei.
Imaginile încep cu câteva cadre de la Turnul Negru, de unde Centrul Istoric al Brașovului se vede foarte bine. Unul dintre cei doi călători o întreabă pe partenera sa dacă a meritat să urce până la turn, iar aceasta răspunde, fără ezitare: „Absolut! Uită-te la acea priveliște. Nu putem trece cu vederea cât de drăguț și fermecător este acest oraș”, îi răspunde americanca.
De aici, cei doi vloggeri de peste Ocean au traversat Centrul Istoric și au ajuns pe Aleea de sub Tâmpa, unde au fost la fel de extaziați să vadă orașul din partea opusă.
„Bun venit în Brașov, tuturor! Cred că este foarte posibil ca astăzi să fi găsit cel mai „drăguț” orășel din lume. Suntem la doar două ore nord de București, în Transilvania și acesta este unul dintre cele mai populare orașe din România, așa că suntem nerăbdători să vedem despre ce este vorba”, spun cei doi.
Vloggerii „Delightful Travellers” au încercat să urce cu telecabina pe Tâmpa, însă fiind o zi de luni, aceasta nu funcționa (telecabina este oprită pentru mentenanță în fiecare zi de luni), astfel că s-au mulțumit cu priveliștea orașului, văzut de pe Aleea de sub Tâmpa. Cei doi au remarcat că au două posibilități să urce până în vârf, însă cum telecabina nu funcționa și pe jos ar fi făcut 45 de minute, au renunțat și au decis să hoinărească prin oraș.
Americanii au fost impresionați de arhitectură medievală a orașului vechi și de Piața Sfatului în special, de unde au fost uimiți că pot vedea atât de bine muntele Tâmpa. Cei doi au comentat că Piața Sfatului este o piață tipic europeană, deschisă, cu clădiri minunate și culori vii, plus o mulțime de cafenele și restaurante unde oamenii se bucură să petreacă un timp minunat.
Americanii nu au uitat să le transmită compatrioților, dar și celorlalți care îi urmăresc, că Transilvania este patria lui Dracula – cu referire la Castelul Bran, situat la doar câțiva kilometri de Brașov.