
Poliția Locală Brașov are un nou director executiv, interimar, avansat în această poziție după ce fostul director executiv, Nicolae Aldea, și-a „pierdut” funcția în iunie 2023. Reamintim, Aldea a fost demis anul trecut prin 2 dispoziții de primar, una pentru calificativul „nesatisfăcător” obținut pentru activitatea desfășurată în 2022 iar a doua pentru acte de indisciplină, detalii aici.
Ion Pântea lucrează în Poliția Locală din 2006. A fost polițist comunitar, dispecer, șef de birou și acum este directorul executiv interimar al uneia dintre cele mai blamate (de brașoveni) instituții publice din Brașov. Noul șef al polițiștilor locali din Brașov spune că, dincolo de faptul că mai sunt 30 de oameni în structura instituției care provin din structurile foștilor gardieni publici (angajați pe care nimeni nu poate să-i de afară pentru că sunt funcționari publici), el încearcă să schimbe fața instituției. Pântea susține că a luat măsuri pentru ca angajații să nu mai întârzie la serviciu, să aibă ținuta corespunzătoare în orice moment și să fie cât mai politicoși cu cetățenii. Dar numărul angajaților este insuficient pentru a soluționa toate problemele comunității:
„Suntem o mână de oameni, încercăm să soluționăm toate sesizările în ordinea priorităților și în ordinea în care sunt înregistrate în dispecerat. Sunt zile când avem 3 echipaje rutiere, dintre care unul se ocupă aproape exclusiv de ridicări auto. Pe ordine publică avem 6-7 echipaje, non stop, pentru tot municipiul. Avem deficit de personal, sunt 37 de posturi vacante pe care nu putem să le scoatem la concurs pentru că sunt blocate de guvern. Ne străduim, cu aceste echipaje, să avem mobilitate și să soluționăm la timp sesizările venite de la cetățeni”, a explicat directorul executiv interimar al Poliției Locale Brașov, Ion Pântea, la Interviurile Biz Brașov „Vorbe sau Fapte cu Ovidiu Văcaru”
„Sunt cetățeni de profesie reclamagii, care sună zilnic la Poliția Locală cu diverse probleme”
Pântea spune că brașovenii nu cunosc ce competențe are Poliția Locală. Fac sesizări despre garduri vii care s-au montat în diferite zone ale Brașovului și sună pentru ca „localii” să vină să toaleteze vegetația sau chiar arborii. Mai sunt și „reclamagii” de profesie, care sună zilnic pentru diverse „probleme”:
„Sună cetățeni ca să venim și să desființăm blocatoarele din parcările de reședință. Ori nu avem astfel de atribuțiuni, nu avem în dotare flexuri, ciocane sau dălți. Mai sunt cetățeni care, din păcate, sunt de profesie reclamagii. În fiecare cartier sunt 3-4 persoane care sună zilnic. Se uită pe geam și văd că a oprit o mașină neregulamentar, a intrat omul să-și ia o pâine de la magazin sau și-a lăsat copilul la școală. În secunda 2, sună la noi. Trimitem echipaj, dar poate nu ajunge la timp ca să constate agentul și să ia măsuri. Și reclamagiul e supărat pentru că am ajuns la sesizare după o jumătate de oră sau o oră”, a spus directorul executiv interimar al Poliției Locale Brașov, Ion Pântea, la Interviurile Biz Brașov „Vorbe sau Fapte cu Ovidiu Văcaru”
Pântea spune că face tot ce poate pentru a reforma Poliția Locală Brașov:
„Reforma unei instituții se poate realiza în timp. Estimez că în maxim 6 luni Poliția Locală va avea o altă față”, a anunțat directorul executiv interimar al Poliției Locale Brașov, Ion Pântea, la Interviurile Biz Brașov „Vorbe sau Fapte cu Ovidiu Văcaru”.
Mai multe detalii despre ce se întâmplă la Poliția Locală Brașov, în Interviurile Biz Brașov „Vorbe sau Fapte cu Ovidiu Văcaru”, emisiunea mai jos.
3 comentarii
Iar despre părerea cetățeanului, care nu este bună la adresa polițiștilor locali, nu tot de mass-media a fost influențată prin articole inexacte și neadevărate în cea mai mare măsură!?
Corect !
Hm. Fără personal suficient e nasol, dar… când reclama cineva ceva care nu-i legal și nu e de competenta polițiștilor locali de ce nu e trimisa sesizarea la cei competenți cu chestia in cauză? Sau… e trimisa? Nu se subînțelege.
Când – întâmplător sau – polițistii „patrulează”, nu e de competenta lor să se sesizeze când văd mucuri de țigară prin fața magazinelor, resturi din construcții prin zonele verzi, tineri care „trag” din punga, când aud muzică urlând din vreun local după ora 22 etc samd? Doar întreb. Mulțumesc.
P.S. unele „blocatoare” de parcare mai și piuie – de regulă „le apuca” noaptea. Unii își „rezerva” loc de parcare cu bidoane pline cu apa cand nici măcar nu plătesc pt acel loc…