Chef Ioan Florescu s-a declarat extrem de mulțumit de medalia de argint obținută de echipa regională Belvedere Brașov la Olimpiada Mondială de Gastronomie care a avut loc luna aceasta la Stuttgart. Acesta a declarat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că pregătirea preparatelor prezentate în cadrul concursului a durat 48 de ore. „O parte din ingrediente le-am adus din țară – șalăul de Dunăre sau calcanul de Marea Neagră, de exemplu, care au un gust deosebit”, a explicat Florescu.
La rândul său, chef Cornelia Ghișoi, a declarat că preparatele au fost servite în farfurii din lut comestibil, arhitectura creațiilor gastronomice fiind una spectaculoasă.
De altfel, echipa de chefi ai Belvedere HoReCa este la cea de-a patra participare la o olimpiadă gastronomică, aceasta obținând o medalie de argint în urmă cu patru ani și chiar medalia de aur în 2016. Chef Ioan Florescu deține peste 100 de medalii, în mare parte din aur, de la toate competițiile gastronomice la care a participat de-a lungul carierei sale. Mai mult, jumătate din componenții echipei României, care a obținut și ea o medalie de argint la această olimpiadă, au fost pregătiți de Chef Florescu.
Participarea echipei la Olimpiada gatronomică de la Stuttgart a costat peste 50.000 de euro, costurile fiind acoperite de mai mulți sponsori.