Zona străzii Institutului este vizată de o serie de dezvoltări imobiliare, pe lângă funcțiunile publice, de afaceri și medicale ce sunt proiectate în zonă. Astfel, firma YK Brașov Development, deținută de un fond de investiții din SUA al unor oameni de afaceri israelieni (Infrastructure America Israel LLC) va propune Comisiei Tehnice de Amenajarea Teritoriului și Urbanism un proiect imobiliar. Acesta vizează atât construcția unor blocuri de locuințe și a unor spații comerciale, cât și a unui hotel. Avizul de oportunitate pentru Planul Urbanistic Zonal propus de către afaceriștii israelieni ar urma să fie discutat în ședința de mâine a comisiei de specialitate.
De altfel, în noiembrie anul trecut, în baza unui Plan Urbanistic Zonal întocmit în 2008 pentru câmpul dintre acest nou cartier și vechiul Institut al Cartofului, a fost solicitat un certificat de urbanism prin care sunt solicitate condițiile de autorizare a construcției pentru ridicarea mai multor tipuri de blocuri, respectiv cu câte 7, 10 și 14 niveluri. Vorbim de un proiect în stadiu incipient în acest sens, singurul proiect mai avansat din acest perimetru fiind al cartierului de blocuri West Garden, care ar urma să se dezvolte pe o suprafață de e 88.443 mp de către firmele West Garden Braşov şi SC West Garden Bartolomeu, controlate de Dragoş Bîlteanu, fost președinte al SIF Banat – Crișana.
Acesta a avansat însă cu un alt proiect imobiliar la poalele Tâmpei, respectiv din locul fostului Vinalcool de la intersecția străzilor Crișan cu Făgetului, unde ar urma să fie amenajate 48 de apartamente în blocuri de tip vilă, cu două etaje.
3 comentarii
Blocurile din imagine arată ca niște blocuri comuniste din rusia/coreea de nord
La Brașov avem pretenții, dar atâta timp cât ADN-ul e același (de popor infect) avem și pe-acolo funcționari publici care dau autorizații pe șpagă
Niște mizerii acolo, oribil
Să facă la ei acasă nu la noi dacă tot au așa mulți bani, să ne lase în pace cu”beneficiile” lor!😡
Blocurile din imagine arată ca niște blocuri comuniste, rusești, pentru că politica brașoveană este una neomarxistă, de tipul traiului la comun. Care -i nedumerirea? Sintagma, „La Brașov avem pretenții „, nu este suficientă și
devine caducă , pentru că „pretențiile” ,fără un strop de inteligență electorală , rămân doar un deziderat. Și asta ține tot de ADN.