Ghiocelul, cel mai cunosct vestitor al primăverii, și-a făcut apariția și la Brașov. Această floare delicată anunță renașterea naturii.
„Ghioceii sunt din grădina mea. Privesc imaginea și mă tem că iarna ar putea reveni oricând. E prea repede, suntem la început de februarie. Vremea devine din ce în ce mai greu de cuantificat în mișcările ei ieșite din canoanele cunoscute”, a declarat un brașovean pentru Biz Brașov.
Ghioceii răsar de multe ori înainte de topirea zăpezii şi rezistă foarte bine la temperaturile scăzute. Numele ştiinţific este Galanthus şi înseamnă „flori albe ca laptele”.
Când se plantează ghioceii
Despre ghiocel se spune că simbolizează speranța, prietenia, inocența, puritatea, alinarea și smerenia și multe persoane cred că este de bun augur să cultive în propriile grădini aceste flori albe.
Clopoţeii primăverii pot fi plantaţi şi în grădină sau în ghiveciul dumneavoastră. Bulbii trebuie să fie sădiţi la zece centimetri adâncime, la sfârşitul verii, în pământ fertilizat.
Evitaţi locurile umbrite, iar atunci când doriţi să-i mutaţi aşteptaţi până ce florile se ofilesc, după care îi puteţi scoate din pământ.