În 2024, vorbitorii de limba engleză nu mai atrag interesul angajatorilor din România. În prezent, alte limbi străine sunt la mare căutare pe piața muncii, iar cei care le cunosc pot câștiga salarii atractive.
În prezent, engleza nu se mai numără printre avantajele apreciate de angajatori, fiind inclusă printre cerințele obligatorii.
Astfel, cei mai mulți angajatori consideră cunoașterea limbii engleze drept un criteriu esențial, diferența fiind dată de stăpânirea unei a doua limbi străine.
Cei care cunosc și o altă limbă străină pot beneficia de venituri mai mari, plafonul salarial al persoanelor care vorbesc doar limba engleză fiind mult mai mic, potrivit reprezentanților marilor companii.
În 2024, vorbitorii de limba germană sunt căutați cu mare interes de angajatori, nefiind atât de ușor de găsit precum cei care vorbesc limba engleză.
Lista este continuată de vorbitorii de limba rusă, chineză, franceză, italiană și spaniolă.
„Se caută, în continuare, vorbitori de limba germană. De multe ori, este de ajuns ca viitorul angajat doar să cunoască bine limba germană pentru a primi postul.
Ulterior, acesta beneficiază de training în cadrul companiei, pentru a căpăta cunoştinţele necesare postului.
Totodată, se caută vorbitori de limba rusă, de limba chineză dar şi de franceză, italiană sau spaniolă. Teoretic, cunoaşterea oricărei limbi străine poate conduce la un salariu mai mare”, au adăugat reprezentanţii unei companii din țară.