Autorităţile din Republica Dominicană au confiscat fructe, legume şi carne de la artistul spaniol Julio Iglesias, pe aeroportul din Higüey. În bagajele lui Iglesias, inspectorii au găsit 42,16 kilograme de căpşuni, zmeură, afine, cireşe, roşii, sfeclă, ţelină, fasole, spanac, salată, ciuperci, rucola şi carne de pui pe care acesta a încercat să le introducă în ţară. Artistul a fost prins în aeroport, când a încercat să introducă ilegal în bagajele de cală, fructele şi legumele, care au fost confiscate.
Directorul fitosanitar al Agriculturii din Republica Dominicană, Rosa Lazala, a oferit informaţia, dar nu a furnizat numele artistului spaniol care a adus fructele şi legumele din Bahamas, dar identitatea „infractorului” a fost confirmată de surse aeroportuare, scrie publicația dominicantoday.com.
Aceleși surse au declarat că Iglesias este un recidivist în ceea ce priveşte aducerea în Republica Dominicană a fructelor şi legumelor din alte țări, deși acest lucru este interzis.
În Republica Dominicană este instituită o alertă permanentă la toate punctele de intrare pe teritoriul dominican, ca parte a unui protocol activat după detectarea speciei de muscă mediteraneană a fructelor. Astfel, tehnicienii de sănătate şi carantină din ţară au întărit supravegherea şi inspecţia, controlul prealabil şi verificarea bagajelor şi a tuturor pasagerilor în porturile şi aeroporturile de pe teritoriul naţional. Ministerul Agriculturii aplică aceste controale şi la punctele de intrare la frontiera terestră pentru a se asigura că nu intră în ţară niciun produs de origine animală sau vegetală care ar putea pune în pericol producţia naţională de fructe și legume.