După decesul înregistrat la Brașov, în actuala epidemie de rujeolă, medicii fac apeluri către părinți să-și protejeze copiii prin vaccinare. Printre ei se numără și conf.dr. Mihai Craiu, medic primar pediatru la Institutul Național de Ocrotire a Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” din București.
Alături de cazul bebelușului mort de rujeolă, alte 64 de povești triste din precedentul val pandemic stau mărturie că rujeola este o boală cu risc extrem de mare de complicații și care poate duce la deces, atrage atenția conf.dr. Mihai Craiu, unul dintre cei mai cunoscuți medici pediatri din România, scrie totuldepremame.ro.
„Ce facem oameni buni? Așteptăm să mai moară un autobuz plin cu copii?”
„Ce facem oameni buni? Așteptăm să mai moară un autobuz plin de copii? Sau așteptăm un număr și mai mare, cât într-un stadion, precum în Republica Democratică Congo?? Căci RD Congo, în 2020, din cauza pandemiei a întrerupt vaccinarea ROR. Alături de alte 23 țări din lume. Dificultăți de aprovizionare. Apoi epidemie, apoi mii de morți. Știrea apare în cea mai prestigioasă revistă științifică din lume, Nature”, a comentat conf.dr. Mihai Craiu, pe pagina Spitalului Virtual pentru Copii.
Pediatrul a făcut apel la părinți să meargă să-și vaccineze copiii pentru a-i proteja: „Dacă cei 34 de ani de studii post-universitare intense și de practică la patul bolnavului nu sunt un argument să credeți sfatul dr. Craiu, vă rog din suflet să aplecați urechea la rugămintea părintelui Mihai Craiu. Eu, alături de soția mea (tot medic), am decis să vaccinăm ROR pe fiul nostru. Deși avea dermatită atopică și primele episoade de astm. Acum, Călin este un adult sănătos, arhitect și cadru didactic la una dintre cele mai prestigioase universitați din lume. Deci, am putea încerca, până nu este prea târziu”, a mărturisit universitarul.
Vă reamintim că județul Brașov se situează pe locul a II-lea la nivel național în ceea ce privește cazurile de rujeolă înregistrate, cu circa 500 de cazuri. Dintre acestea, 223 s-au înregistrat în comuna Măieruș (îndeosebi în perioada septembrie-octombrie), unde există o mare opoziție la vaccinare în rândul comunității de romi, din motive religioase, potrivit datelor DSP Brașov.