Ionuț este un tânăr care lucrează în domeniul construcțiilor. După terminarea programului, băiatul a plecat, împreună cu ceilați colegi, la un supermarket din Brașov. În timp ce se îndrepta înspre magazin, a observat un portofel, căzut printre mașini.
„După ce l-a deschis a văzut că în interiorul său se află mai multe carduri bancare, acte de identitate, dar și o sumă considerabilă de bani.
Primul său gând a fost să i-l restituie deținătorului, dar pentru că nu știa cum îl poate identifica, s-a întreptat către un grup de polițiști, care desfășurau o activitate caritabilă în zonă și a predat portofelul, acesta povestind și despre modul în care a găsit bunul.
Polițistii au făcut verificări și au contactat persoana care a pierdut portofelul, iar la scurt timp Ionuț i-a înmânat proprietarului bunul pierdut, despre care acesta nu spera că îl va mai găsi”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.
Reamintim faptul că un bun găsit trebuie predat în 10 zile autorităților sau celui care l-a pierdut. Conform Legii, bunurile mobile pierdute continuă să aparțină proprietarilor. Găsitorul bunului este obligat ca, în termen de 10 zile, să îl restituie proprietarului ori, dacă acesta nu poate fi cunoscut, să îl predea secției de Poliție din localitatea în care a fost găsit.
4 comentarii
Contrar percepției generale, da, exista astfel de fapte și astfel de oameni! Nu suntem o nație de hoți, și golani. Bravo tinere!
Ba daaaar……ăștia corecți sunt REBUTURI, adică prostănaci care nu știu să fure, să înșele și să păcălească. Sunt curios dacă cel căruia i-am restituit portofelul l-aș căutat să-i PREMIEZE FAPTA. NU STIU DE CE DAR EU TIND SĂ CRED CĂ NU. O FI ZIS : BĂ CE FRAIER….. PĂI DACĂ ERA SĂ-I GĂSESC EU, CE ?…ERAM PROST SĂ ÎI DAU ÎNAPOI ?
Sunteți singura țară dintre tarile europene care nu au sedii și birouri de obiecte pierdute. O Țară de hoți
Normalul este anormal și viceversa.