După ce a preluat în administrare zidurile vechii cetăți, Primăria Brașov vrea să demareze o serie de lucrări de restaurare ale zidurilor vechii cetăți. Pe lângă Bastionul Postăvarilor, reprezentanții municipalității își propun să refacă zidurile de Sub Tâmpa, iar în vederea derulării lucrărilor este necesar și un studiu de fundamentare. Acesta are mai multe componente, respectiv o expertiză tehnică și una biologică, un studiu dendrocrinologic (datarea vârstei arborilor), unul istoric, unul geotehnic, precum și un releveu și o scanare 3D. Aceste lucrări sunt necesare pentru a stabili cu exactitate categoria de lucrări necesare.
Costul estimat pentru întocmirea acestor documentații este de 282.625 lei cu TVA, respectiv 237.500 lei fără TVA, iar durata de elaborare va fi de cel mult 45 de zile.
Situat pe latura de Sud Est a centrului vechi al Brașovului, aproape de telecabina care urcă pe Tâmpa, împreună Turnul Vânătorilor, face parte din vechiul zid fortificat ce proteja cetatea Brașovului. Această porțiune din vechea cetate a mai fost renovată în anul 2006 de către CJ Brașov, când Turnul Vânătorilor a fost deschis turiștilor, iar în interiorul său era expuse, lucrări de artă populară, arme de vânătoare.
Turnurile și bastioanele vechii cetăți au rămas mult timp cu lacătul pe ușă, nemaifiind exploatate din punct de vedere turistic de către Consiliul Județean, care le renovase și administra inițial, după ce Curtea de Conturi a remarcat că obiectivele apăreau atât în domeniul public al județului, cât și în cel al municipiului, astfel că a fost nevoie de o procedură, astfel încât proprietar „în acte” să rămână doar Primăria Brașov.