În urma dezvăluirilor făcute de BizBrașov în legătură cu agresiunile la care copii din clasa pregătitoare D de la Școala Gimnazială nr. 11 din Brașov sunt supuși din partea unui coleg violent, autoritățile au început, rând pe rând, să iasă cu „explicații”.
Astfel, polițiștii brașoveni spun, într-un comunicat, că au fost sesizați și se ocupă de caz.
Directorul Școlii Gimnaziale nr. 11, profesorul Mihaela Nicodim, ne-a asigurat că totul este sub control, deși timp de 2 săptămâni, în urma reclamației depusă de reprezentanta părinților copiilor care au fost loviți, nu s-a văzut nicio îmbunătățire a situației. Și nici răspuns la sesizare nu s-a dat, pentru că nu au trecut cele 30 de zile prevăzute de lege drept termen legal de soluționare a unei cereri/reclamații. Din această cauză, părinții revoltați nu și-au lăsat copiii să meargă astăzi la școală.
Dar informația cea mai relevantă a apărut astăzi, de la reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Brașov: copilul este cunoscut drept violent în relația cu colegii de cel puțin un an, de când era la grădiniță. Amânat să intre în scoală la termen-din acest motiv ( violența)- totul a fost lăsat pe spatele învățătoarei și al noilor colegi deși, repetăm, conducerea ISJ cunoștea cazul. Iată ce a declarat purtătorul de cuvând al Inspectoratului Școlar Județean Brașov :
”Acest copil este în atenția inspectoratului școlar de un an de zile. Părinților li s-a făcut recomandarea ca acest copil să mai rămână în grădiniță un an de zile, drept pentru care el a depășit un pic vârsta clasei, având peste 7 ani, la momentul acesta.
Probabil că în primele 3 săptămâni situația n-a devenit gravă, acum a devenit (n.r. reclamația părinților a fost înregistrată pe 15 septembrie, nu acum). De aceea după 3 săptămâni luăm aceste măsuri și încercăm să găsim soluții. A existat o evaluare făcută pentru acest copil la momentul respectiv, a primit recomandarea să rămână în grădiniță încă un an de zile pentru acest motiv, pentru violența manifestată asupra colegilor”.
Până când autoritățile se vor implica și vor descoperi o soluție în acest caz de violență juvenilă, copilul va avea un consilier/însoțitor pe timpul pauzelor, pentru a fi supravegheat permanent.
Nu se intenționează, nici la nivelul conducerii școlii și nici la cea a Inspectoratului Școlar , să se treacă la mutarea copilului într-o altă școală. Directorul Școlii generale nr. 11 Brașov, profesorul Mihaela Nicodim:
”Soluția este ca acest copil să beneficieze de consiliere și să se integreze în colectivul clasei. Noi nu intenționăm să mutăm copilul. Fiecare copil are dreptul la educație și la șanse egale de educație”.