Inițiativa de înființare a Brigăzii Părinților Antidrog la Brașov aparține unei familii cu trei copii. Membrii acesteia spun că nu vor să mai piardă timp până când autoritățile decid pași concreți de combatere a consumului de droguri în școli. Părinții brașoveni învață deja de la psihologi cum să identifice un consumator de droguri și cum să se comporte când află că propriul copil are un astfel de viciu, notează euronews.ro.
Cristina este mamă a trei copii, a vorbit cu ei despre droguri și a aflat că astfel de substanțe le sunt la îndemână. Mai mult, copiii păreau să știe mai multe lucruri despre stupefiante decât ea însăși. A luat legătura și cu alți părinți, care i-au confirmat că au auzit povești similare.
„Foarte accesibile aceste substanțe și foarte la îndemâna lor și mi-am dar seama din discuțiile pe care le-am avut cu prietenii copiilor mei”, a axplicat Cristina Timariu, coordonator proiect Brigada Părinților Antidrog.
Pentru că autoritățile încă discută strategii referitoare la combaterea consumului de droguri în școli, dar nu au încă un plan concret, Cristina s-a gândit să înființeze Brigada Părinților Antidrog. În trei zile, s-au înscris peste 600 de părinți. Aceștia au participat la mai multe întâlniri online cu psihologi care le-au oferit informații despre cum depistezi un consumator de droguri și cum trebuie să te comporți când acesta este propriul tău copil.
„Nu putem ascunde că nu exista astfel de influențe asupra tinerilor. Nu au fost înregistrate până la acest moment astfel de semnalări, dar încurajăm cadrele didactice și pe toți cei care au semnale cu privire la acest consum de substanțe să ne semnaleze”, a precizat agentul șef de poliție Daniel Zontea, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.