
În ultimii ani, tot mai mulți copii români ajung să sufere din cauza obezității. Pentru acest aspect, susțin specialiștii, există mai multe explicații logice.
Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, unul din trei copii suferă de obezitate la nivel global. În România, ultimul studiu de acest fel a fost realizat în 2015 și arăta că peste 25% dintre copii sunt supraponderali sau obezi. Totodată, în ultimii 40 de ani, rata obezității infantile la nivel mondial a crescut de zece ori, numărul copiilor diagnosticați cu obezitate ajungând la 124 de milioane, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.
Ce părere au instructorii de fitness
Conform specialiștilor, o principală cauză care a condus la această creștere este faptul că minorii își îndreaptă atenția doar către tehnologie, uitând de activitățile fizice. Astfel, susțin instructorii de fitness, unii copii nu mai practică sporturi nici măcar la școală.
,,Tinerii de astăzi sunt axați doar pe tehnologie, pe jocuri video și pe rețele de socializare. Este normal să ne confruntăm cu această problemă, care în alte state, mai dezvoltate decât România, este prezentă de mai mult timp. Din punctul meu de vedere, totul pleacă din școală. Orele de educație fizică și sport nu mai reprezintă o atracție pentru elevi, mulți dintre ei prezentând chiar scutiri pentru a nu participa. Tot acest fenomen ar trebui să fie controlat cu mare atenție iar copiii ar trebui să fie îndrumați către terenurile de sport din curtea școlii”, a precizat Lucian Diaconu, instructor de fitness.
Este bine ca un copil să meargă la sală?
Specialiștii în sport au vorbit și despre posibilitatea ca un copil să frecventeze o sală de fitness. Astfel, există câteva sfaturi pe care orice părinte ar trebui să le ia în serios când vine vorba despre sănătatea minorilor.
Mai multe detalii, pe adevarul.ro.