
Grupul City Grill a început extinderea la nivel naţional, odată cu proiectul redeschiderii restaurantului Cerbul Carpatin din Braşov, iar în prezent analizează noi oportunităţi în oraşele Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Constanţa, a explicat Daniel Mischie, CEO al grupului City Grill, în emisiunea ZF Investiţi în România!, realizată în parteneriat cu CEC Bank.
„Unul dintre planurile pe care le avem în perioada următoare este să ieşim din Bucureşti şi avem o locaţie în care deja am început lucrările în Braşov. Suntem foarte preocupaţi de acest lucru, dar în momentul de faţă avem o frână din punctul de vedere al autorizaţiilor de construire acolo, pentru că este un monument istoric. Dar intenţionăm ca în perioada următoare să facem paşi spre alte oraşe din România şi avem echipa noastră de dezvoltare care face research pe câteva oraşe“.
City Grill a intrat într-un parteneriat cu proprietarul imobilului care a găzduit restaurantul istoric Cerbul Carpatin pentru a redeschide această locaţie sub umbrela grupului. Investiţiile se ridică la 1,5 milioane de euro şi restaurantul trebuia iniţial să devină operaţional în această vară.
„Am închiriat locaţia respectivă, suntem în proces de reamenajare, este monument istoric şi procesul durează. Până în momentul de faţă, în Braşov am investit împreună cu partenerul de acolo 500.000 de euro şi avem un buget pentru 1 milion de euro în locaţia respectivă“.
Grupul City Grill a fost fondat în anul 2004, iar în spatele său se află Daniel Mischie şi Dragoş Petrescu. Grupul astăzi operează 20 de localuri sub brandurile City Grill, Caru’ cu Bere, Hanu’ lui Manuc, Pescăruş, Hanul Berarilor şi Buongiorno.Italian, la care se adaugă şi un hotel sub brandul La Boheme. Toate cele 20 de localuri au fost dezvoltate în Bucureşti-Ilfov. În ceea ce priveşte extinderea la nivel naţional, grupul este deschis la astfel de parteneriate cu proprietarii de imobile, aşa cum este cazul proiectului Cerbul Carpatin din Braşov.
„Una din strategiile noastre este ca proprietarii de spaţii să fie şi partenerii noştri şi-atunci partea de investiţie care aparţine proprietarului este strict în clădire, partea de investiţie care aparţine operatorului este tot ce înseamnă mese, scaune, frigidere, mijloace fixe. În momentul în care operatorul se înţelege cu proprietarul că astea sunt investiţiile fiecăruia dintre ei, atunci putem merge mai departe şi proprietarul devine partener cu noi în această afacere“.