Servicii BizBrasov
    • Abonamente FwdBV
    • Publicitate
    • Trimite Stire!
    Facebook
    • Abonamente FwdBV
    • Publicitate
    • Trimite Stire!
    Facebook
    Biz BrasovBiz Brasov
    • Știri Brasov
    • Economie
      • Imobiliare
      • Turism
      • IT
    • Timp liber
      • Evenimente
      • Cultură
      • Media
    • Viața Brașovului
      • Administratie
      • Politica
    • Sănătate
    • Social
    • Opinii
    • Știri Naționale
    Biz BrasovBiz Brasov

    Cum se crește artificial valoarea unui imobil: Îi spunem Casa Imnului Național și pornim un circ politic/ Istoricii nu dețin date că în casa de pe Castelului s-ar fi scris versurile imnului, imobilul nefiind nici măcar monument istoric

    0
    De Biz Brasov pe 18 septembrie 2023 Imobiliare, Stiri Brasov
    Distribuie
    WhatsApp Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email*
    Cum se crește artificial valoarea unui imobil: Îi spunem Casa Imnului Național și pornim un circ politic/ Istoricii nu dețin date că în casa de pe Castelului s-ar fi scris versurile imnului, imobilul nefiind nici măcar monument istoric

    În ultimele luni, a ajuns foarte frecvent în spațiul public o solicitare a unui investitor imobiliar adresată Primăriei Brașov de a cumpăra un imobil despre care se spune că ar fi fost casa în care Andrei Mureșanu a scris poezie „Un răsunet”, cea care dă versurile imnului României – „Deșteaptă-te române!”.

    Ciudat este că istoricii nu dețin date cum că în acel imobil s-ar fi scris versurile imnului. Poezia a fost publicată în 1848, în Gazeta Transilvaniei, iar potrivit istoricilor, Mureșianu ar fi ajuns în casa de pe Castelului abia în 1850. Casa aparținea fruntașului revoluționar Gheorghe Secăreanu, care i-a închiriat lui Mureșanu o cameră în imobil. Valer Rus, directorul Casei Mureșenilor, nu deține informații că versurile imnului au fost scrise în acel imobil, dar este convins că acolo a murit.

    Valoarea de piață: Pe la 1,2 milioane de euro

    Compania imobiliară Regatta încearcă de vreo cinci ani să vândă casa de pe Castelului. După ani de zile în care nimeni nu s-a arătat interesat, profitând de faptul că acolo au locuit Mureșianu și Secăreanu, vânzătorii au decis să facă valuri politice și să încerce să vândă casa Primăriei Brașov. Cu 1,6 milioane de euro.

    Citește și:

    Primăria Brașov „scapă” de chiriași. Le vinde acestora 25 de locuințe, prețurile fiind cuprinse între 13.600 de euro și puțin peste 96.000 de euro, cu mult sub cele de pe piață

    Comisia de Urbanism a respins prelungirea planului urbanistic al „privaților” pentru „pârloaga” de pe fostele platforme industriale Lemexim – IUS – Lubrifin. Primăria are în plan să transforme zona în parc

    Dezvoltatorul imobiliar Grand Development investește un milion de euro în cadrul Montebello Transylvania Resort, la Cristian. „Brașovul va deveni în viitor o opțiune tot mai vizibilă pentru turiștii străini”

    Răzvan Calița, managing partner al SVN România Brașov, susține că prețul de piață al imobilului este în jur de 1,2 milioane de euro. „Dacă s-ar face o evaluare, prețul ar fi chiar de 900.000 de euro”, spune sursa citată.

    Prețul de vânzare al unui imobil este crescut în funcție de contexte. Casa nu este într-o stare foarte bună, având diverse probleme, necesitând investiții serioase pentru a arăta a casă. Valoarea arhitecturală este spre zero, nefiind ceva ieșit de comun în rezervația arhitecturală din Centrul Brașovului. În aceste condiții, ar mai rămâne valoarea istorică. Pe care vânzătorul încearcă să o potențeze, lipind eticheta „Casa Imnului Național” și transformând-o astfel într-o valoarea națională. Ciudat este că până acum casa nu a fost declarată monument istoric, chiar dacă „aici s-ar fi scris imnul național”.

    Istoricul Nicolae Pepene spune că în Centrul Brașovului sunt zeci de case care au o valoare mult mai mare decât imobilul de pe Castelului. „Ar trebui să le cumpere Primăria pe toate?”, se întreabă istoricul brașovean.

    Gâlceava politică

    Ca să forțeze cumva mâna Primăriei, proprietarul imobiliarului a apelat la adversarii politici ai primarului. Și aceștia au început să dea cu Allen Coliban de pâmânt că „nu iubește România”, că nu vrea să respecte istoria etc. Ba chiar viceprimarul Sebastian Rusu a ajuns să declare pentru Gândul că acesta este imobilul în care s-a născut Mureșianu și că e clar că trebuie să intre în patrimonial orașului.

    „Noi am venit să-i propunem domnului primar să cumpărăm Casa Imnului, unde s-a născut Andrei Mureșanu și unde a fost compus Imnul României, unul din simbolurile țării noastre. Este de vânzare Casa Imnului. Problema este că, fiind proprietar o firmă, nu ajungea neapărat informația la Primărie, firma își poate cesiona părțile sociale și nu avem niciun drept de preempțiune”, spune Rusu pentru Gândul.

    Dacă ar fi căutat ceva date despre poetul Andrei Mureșanu, Rusu ar fi aflat că acesta s-a născut în Bistrița și că a ajuns în Brașov datorită amiciției legate cu Gheorghe Bariț, fondatorul Gazetei Transilvaniei.

    Viața lui Andrei Mureșanu – într-un articol al istoricului brașovean Valer Rus

    Andrei Muresanu (16 noiembrie 1816 – 12 octombrie 1863) poet si revolutionar roman din Transilvania, s-a nascut in Bistrita, intr-o familie de tarani.  Tatăl, Teodor, ţinea în arendă, la Bistriţa, o moară de argăsit scoarţă, care abia asigura existenţa familiei relativ numeroase: soţia şi trei copii. A studiat filozofia şi teologia la Blaj, a fost profesor la Braşov începând cu 1838. A început să publice poezie în revista „Foaia pentru minte, inimă şi literatură”.  Poemul său „Un răsunet”, scris la Braşov pe melodia anonimă a unui vechi imn religios (Din sânul maicii mele), a devenit imn revoluţionar – a fost numit de Nicolae Bălcescu „Marseilleza românilor”. Din 1990, el a devenit imnul României.
    În anul 1825 e primit ca elev la Şcoala normală săsească din Bistriţa, iar peste câţiva ani trece la liceul piariştilor, din acelaşi oraş, făcându-se remarcat printre elevii cei mai buni. În 1832 vine la Blaj, unde e ajutat de profesorul Nicolae Marin şi unde studiază doi ani filosofia, apoi teologia. Aici îl are coleg de studenţie, cu câţiva ani mai mare, pe George Bariţ, organizatorul unei echipe teatrale, care dădea spectacole de teatru în limba română. Cu Bariţiu leagă o prietenie adâncă, prelungită apoi de-a lungul multor ani la Braşov.

    Mediul cultural al Blajului, unde, pe lângă spectacolele stângace date de diletanţi, un Timotei Cipariu, de pildă, scria versuri (Egloga, scrisă la 1832 şi reprezentată la un spectacol în anul următor), va înrâuri pe fiul morarului din Bistriţa, stimulându-l pe calea lecturii şi a scrisului. Când George Bariţ părăsește Blajul, preluând conducerea şcolii române din Braşov, în anul 1837, se gândeşte să-l aducă de la Blaj şi pe Mureșanu. Întrucât poetul era încă student în ultimul an, Bariţiu îi obţine dispensa de a intra în învaţământ fără a-şi fi terminat studiile. Astfel că în anul 1838 Mureşanu se stabileşte la Braşov, ca institutor la şcoala română condusă de Bariţiu. Peste doi ani, în 1840, trece ca profesor la gimnaziul românesc, în care calitate funcţionează până în anul 1849. Paralel, el începe să colaboreze la gazetele lui Bariţiu, cu poezii şi articole. În acest timp are prilej să cunoscă o seamă de poeţi din Principate, pe Grigore Alexandrescu, Ion Heliade-Rădulescu, Cezar Bolliac, mai târziu pe Dimitrie Bolintineanu şi Vasile Alecsandri, care obişnuiau să vină vara, cum ne informeaza Bariţiu, la băi la Vâlcele, nu departe de Braşov. Acest contact cu poeţi deja consacraţi va stimula începuturile literare ale bardului ardelean şi va influenţa în mod vizibil creaţia sa poetică.

    Poezia sa e din ce în ce mai combativă, mai legată de frământările sociale ale poporului. La 1848 e printre fruntaşii revoluţiei. Cu acest prilej scrie Răsunetul, care devine marşul revoluţionarilor români din Transilvania. În 1849, după înfrângerea revoluţiei, poetul trece în Muntenia, împreună cu Bariţiu. Aici e luat prizonier de armata ţaristă şi dus până în nordul Moldovei. La întoarcere se stabileşte ca funcţionar la Sibiu : „concepist guvernial” şi translator de limba română la Buletinul oficial al guvernului. Aici colaborează la ziarul local Telegraful român, cu poezii şi cu un ciclu de articole, nesemnate care urmăreau iniţierea publicului cititor în diferite ramuri ale artei. Poetul suportă greu munca de conţopist. Activitatea poetică a lui Mureșanu nu este deosebit de extinsă, ea are însă toate caracteristicile liricii pașoptiste, alături de particularitățile imprimate de originea transilvăneană a autorului.

    Poetul continuă să scrie poezii patriotice, cu caracter social protestatar. În ultimii ani ai vieţi traduce „Nopţile lui Young”, precum şi o bună parte a Analelor lui Tacit. Cu ani în urmă scrisese şi o gramatică românească în limba germană. Manuscrisele acestor lucrări nepublicate nu s-au păstrat. La 1861 e pensionat, dar pensia dată de guvernul cezaro-crăiesc al Transilvaniei nu-i ajunge să-şi întreţină familia. La 1862 îşi tipăreşte în volum poeziile. Volumul cuprindea cea mai mare parte a poeziilor originale publicate de autor în presă, precum şi o parte din traduceri. Vânzarea cărtii i-ar fi adus, pe langă o reconfortare morală, o oarecare înviorare în bugetul familiei. Dar cărţile se vând greu. Iacob Mureşanu face apeluri insistente către publicul român, în Gazeta Transilvaniei, de a-l ajuta pe poetul aflat în mizerie şi bolnav, cumpărându-i poeziile. Societatea „Astra” îi acordă lui Mureşanu un premiu de 50 de galbeni.

    Peste un an, în noaptea de 11 spre 12 octombrie, poetul se stinge la Braşov, în sărăcie, „în urma unui morb nervos îndelungat”, cum se menţiona în anunțul mortuar publicat în „Gazeta Transilvaniei”, lăsând în urmă un băiat, pe nume Gheorghe, elev în clasa a VII-a la gimnaziu, o fetiţă de 11 luni, Eleonora, şi pe soţia sa Suzana. Înmormantarea i-a fost cu pompă: a luat parte un numeros public, profesorii şi tineretul şcolar din oraș, care însoţeau sicriul cu torţe şi decoruri.


     

    Distribuie. WhatsApp Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email* Telegram
    Articol precedentToamna vine cu evenimente de petrecere la Brașov: „Retromania” și „Iarmarok”, în următoarele două weekenduri. Printre invitați, Vali Vijelie, Anna Lesko, Vama și Vlăduța Lupău
    Următorul articol CNAS angajează IT-iști: Salariile oferite ajung la suma de aproape 20.000 lei lunar. Termenul limită pentru înscrieri este 2 octombrie
    Biz Brasov
    • Website

    Comenteaza aceasta stire

    Scrie-ne părerea ta Anuleaza raspunsul

    Alte stiri similare

    Și-a bătut nevasta și și-a amenințat fiica vitregă. Are 5 zile să se gândească la ce a făcut
    Social De Biz Brasov0

    Și-a bătut nevasta și și-a amenințat fiica vitregă. Are 5 zile să se gândească la ce a făcut

    26 septembrie 2023

    Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Voila efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii a două…

    Copiii care săvârșesc fapte penale și părinții acestora, obligați să meargă la psiholog
    Stiri Brasov De Laura Nilescu Gal0

    Copiii care săvârșesc fapte penale și părinții acestora, obligați să meargă la psiholog

    26 septembrie 2023

    Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege care prevede că minorul agresor şi părinţii săi vor fi obligaţi…

    Spitalul din Rupea, dotat cu aparatură medicală vitală pentru secțiile de Pediatrie și Ginecologie. Noile echipamente permit monitorizarea promptă a sarcinilor cu risc ridicat de prematuritate
    Sănătate De Laura Nilescu Gal0

    Spitalul din Rupea, dotat cu aparatură medicală vitală pentru secțiile de Pediatrie și Ginecologie. Noile echipamente permit monitorizarea promptă a sarcinilor cu risc ridicat de prematuritate

    26 septembrie 2023

    Spitalul Orășenesc Rupea, care deservește un areal geografic semnificativ, cu acces dificil la unități spitalicești și care îngrijește pacienți care…

    Un pădurar vigilent a alertat Poliția, după ce a observat 7 bărbați care își încărcau căruțele cu lemne din pădure
    Stiri Brasov De Laura Nilescu Gal0

    Un pădurar vigilent a alertat Poliția, după ce a observat 7 bărbați care își încărcau căruțele cu lemne din pădure

    26 septembrie 2023

    Polițiștii din Feldioara au primt o sesizare de la un pădurar, care reclama că șapte bărbați își încărcau căruțele cu…

    Adeverințele medicale pentru înscrierea la Facultate se eliberează gratuit de către medicii de familie pentru tinerii asigurați, cu vârste între 18 și 26 de ani. Pașii pe care trebuie să îi urmeze neasigurații
    Sănătate De Laura Nilescu Gal0

    Adeverințele medicale pentru înscrierea la Facultate se eliberează gratuit de către medicii de familie pentru tinerii asigurați, cu vârste între 18 și 26 de ani. Pașii pe care trebuie să îi urmeze neasigurații

    26 septembrie 2023

    Noul an universitar este pe cale să înceapă. Tinerii cu vârsta între 18-26 de ani, care au nevoie de adeverințe…

    Cazurile în care școlile cer părinților să deschidă conturi doar la o anumită bancă pentru a primi banii de burse pot fi reclamate la Ministerul Educației, pe o adresă de email
    Social De Biz Brasov0

    Cazurile în care școlile cer părinților să deschidă conturi doar la o anumită bancă pentru a primi banii de burse pot fi reclamate la Ministerul Educației, pe o adresă de email

    26 septembrie 2023

    Părinții sau reprezentanții legali ai elevilor pot și sunt încurajați de Ministerul Educației să sesizeze cazurile în care școala solicită…

    Gratuitate 100% pentru studenți pe mijloacele de transport RATBV. Acordarea facilității ar urma să fie dezbătută joi de către consilierii locali brașoveni
    Stiri Brasov De Ionuț Dincă0

    Gratuitate 100% pentru studenți pe mijloacele de transport RATBV. Acordarea facilității ar urma să fie dezbătută joi de către consilierii locali brașoveni

    26 septembrie 2023

    Odată cu intrarea în vigoare a Legii nr. 199/2023, a învățământului superior, se modifică și modul în care se acordă…

    Două dintre angajatele Teatrului Sică Alexandrescu au fost „date afară”. „Una a cerut transferul, alta „a fost cercetată disciplinar pentru că nu venea la muncă”/ Limbaj de galerie într-o instituție de cultură: „Sunteți niște proaste”, „Ești pământ de flori”. „Te aduc de păr la serviciu”
    Social De Biz Brasov0

    Două dintre angajatele Teatrului Sică Alexandrescu au fost „date afară”. „Una a cerut transferul, alta „a fost cercetată disciplinar pentru că nu venea la muncă”/ Limbaj de galerie într-o instituție de cultură: „Sunteți niște proaste”, „Ești pământ de flori”. „Te aduc de păr la serviciu”

    26 septembrie 2023

    După ce săptămâna trecută mai mulți angajați ai Teatrului Sică Alexandrescu se plângeau de comportamentul abuziv al directorului interimar Dan…

    Atelierul „Resursele CRED: educație deschisă, în clasă și acasă”, la Casa Corpului Didactic din Brașov
    Stiri Brasov De Laura Nilescu Gal0

    Atelierul „Resursele CRED: educație deschisă, în clasă și acasă”, la Casa Corpului Didactic din Brașov

    26 septembrie 2023

    Atelierele marca ”Proiectul CRED” revin în județul Brașov, fiind, de data aceasta, dedicate Resurselor Educaționale Deschise realizate în cadrul proiectului…

    Fostul mare fundaș și antrenor stegar Adrian Hârlab a plecat dintre noi
    Social De Biz Brasov0

    Fostul mare fundaș și antrenor stegar Adrian Hârlab a plecat dintre noi

    26 septembrie 2023

    FOTO: gsp.ro Adrian Hârlab, fost jucător și antrenor la FC Brașov a murit la 75 de ani, din cauza unei…

    Cartfest, locul unde cultura se simte bine: 4 zile de teatru, concerte, parade, activități educative, proiecții de film, conferințe, dezbateri și lansări de carte
    Cultură De Laura Nilescu Gal0

    Cartfest, locul unde cultura se simte bine: 4 zile de teatru, concerte, parade, activități educative, proiecții de film, conferințe, dezbateri și lansări de carte

    26 septembrie 2023

    Asociația C’Art Fest vă invită la Cartfest, ediția simbol, o ediție ce va avea loc în perioada 28 septembrie -…

    Armata română cumpără 32 de avioane F-35, pentru care se vor achita 6,5 miliarde de dolari. Cererea a ajuns astăzi la parlament, care trebuie să aprobe tranzacția
    Stiri Brasov De Biz Brasov0

    Armata română cumpără 32 de avioane F-35, pentru care se vor achita 6,5 miliarde de dolari. Cererea a ajuns astăzi la parlament, care trebuie să aprobe tranzacția

    26 septembrie 2023

    Ministerul Apărării solicita Parlamentului aprobarea prealabilă pentru iniţierea procedurii de atribuire a acordurilor aferente achiziţiei a 32 de avioane F-35…

    VIDEO 11 ani de BizBrașov – Împreună putem face Brașovul mai bun! Primul site de știri din Brașov care a depășit un milion de cititori lunar. Echipa, la Interviurile BizBrașov „Vorbe sau Fapte cu Ovidiu Văcaru”
    Opinii De Biz Brasov0

    VIDEO 11 ani de BizBrașov – Împreună putem face Brașovul mai bun! Primul site de știri din Brașov care a depășit un milion de cititori lunar. Echipa, la Interviurile BizBrașov „Vorbe sau Fapte cu Ovidiu Văcaru”

    26 septembrie 2023

    Povestea BizBrașov a început acum 11 ani, când trecerea de la print la online era văzută încă cu scepticism de…

    Un tanc a căzut de pe platforma unui trailer, după ce șoferul a evitat un bătrân neatent
    Stiri Brasov De Ionuț Dincă0

    Un tanc a căzut de pe platforma unui trailer, după ce șoferul a evitat un bătrân neatent

    26 septembrie 2023

    Un tanc a căzut, luni după amiază, de pe un trailer în localitatea Comănești, județul Bacău, după cum rezultă din…

    15 elevi de la Școala 15 se vor transforma în regizori de filme documentare prin participarea în proiectul „Focus pe Griviței”
    Stiri Brasov De Laura Nilescu Gal0

    15 elevi de la Școala 15 se vor transforma în regizori de filme documentare prin participarea în proiectul „Focus pe Griviței”

    26 septembrie 2023

    15 elevi de la Școala Gimnazială Nr. 15 din zona Griviței se vor transforma în regizori de filme documentare prin…

    Arhiepiscopia Sibiului a cerut ca filmul „Arsenie. Viața de apoi” să nu fie difuzat în județ:„ asistăm la o întoarcere periculoasă la metodele de dezinformare și denigrare consacrate de dictaturile bolșevice”
    Stiri Brasov De Ionuț Dincă0

    Arhiepiscopia Sibiului a cerut ca filmul „Arsenie. Viața de apoi” să nu fie difuzat în județ:„ asistăm la o întoarcere periculoasă la metodele de dezinformare și denigrare consacrate de dictaturile bolșevice”

    26 septembrie 2023

    Astra Film Festival reacționează după ce Arhiepiscopia Sibiului a cerut ca filmul „Arsenie. Viața de apoi” să nu fie difuzat…

    Un avion produs la Brașov, începând cu 1974, zboară din nou. Aeroclubul României a reușit să revitalizeze și să modernizeze un aparat IAR 823/ Este singurul exemplar de acest fel de la noi din țară, în stare de funcționare
    Stiri Brasov De Laura Nilescu Gal0

    Un avion produs la Brașov, începând cu 1974, zboară din nou. Aeroclubul României a reușit să revitalizeze și să modernizeze un aparat IAR 823/ Este singurul exemplar de acest fel de la noi din țară, în stare de funcționare

    26 septembrie 2023

    foto: George Rotaru Un avion legendar pentru industria aviatică românească zboară din nou. După ani de muncă, Aeroclubul României a…

    VIDEO Bătaie ca-n codru între elevi în centrul Făgărașului, după un bal al bobocilor. Poliția susține că adolescenții se calmaseră atunci când un echipaj a ajuns în zonă, deși mai înainte un minor lovise mașina Poliției Locale
    Stiri Brasov De Biz Brasov0

    VIDEO Bătaie ca-n codru între elevi în centrul Făgărașului, după un bal al bobocilor. Poliția susține că adolescenții se calmaseră atunci când un echipaj a ajuns în zonă, deși mai înainte un minor lovise mașina Poliției Locale

    26 septembrie 2023

    Mai mulți elevi au fost filmați de Bună Ziua Făgăraș în timp ce își împărțeau pumni și picioare în Piața Republicii, sub…

    VIDEO Două brașovence din Veneția de Jos, concurente la „Chefi la cuțite”. Au gătit îmbrăcate cu costume naționale vechi de peste 100 de ani
    Social De Biz Brasov0

    VIDEO Două brașovence din Veneția de Jos, concurente la „Chefi la cuțite”. Au gătit îmbrăcate cu costume naționale vechi de peste 100 de ani

    26 septembrie 2023

    FOTO: captură video Două localnice din Veneția de Jos sunt concurente la emisiunea ,,Chefi la cuțite“ și în urma preparatelor…

    Directorul Școlii Gimnaziale din Moieciu, din nou pe podium. A câștigat, alături de echipa României, medalia de bronz în cursa de europeană de cross country
    Social De Biz Brasov0

    Directorul Școlii Gimnaziale din Moieciu, din nou pe podium. A câștigat, alături de echipa României, medalia de bronz în cursa de europeană de cross country

    26 septembrie 2023

    Un nou rezultat de excepție obținut de directorul școlii gimnaziale din Moieciu, Marius Olteanu. Acesta a obținut medalia de bronz…

    Ultimele Știri Adăugate
    Și-a bătut nevasta și și-a amenințat fiica vitregă. Are 5 zile să se gândească la ce a făcut

    Și-a bătut nevasta și și-a amenințat fiica vitregă. Are 5 zile să se gândească la ce a făcut

    Social 26 septembrie 2023
    Copiii care săvârșesc fapte penale și părinții acestora, obligați să meargă la psiholog

    Copiii care săvârșesc fapte penale și părinții acestora, obligați să meargă la psiholog

    Stiri Brasov 26 septembrie 2023
    Spitalul din Rupea, dotat cu aparatură medicală vitală pentru secțiile de Pediatrie și Ginecologie. Noile echipamente permit monitorizarea promptă a sarcinilor cu risc ridicat de prematuritate

    Spitalul din Rupea, dotat cu aparatură medicală vitală pentru secțiile de Pediatrie și Ginecologie. Noile echipamente permit monitorizarea promptă a sarcinilor cu risc ridicat de prematuritate

    Sănătate 26 septembrie 2023
    Un pădurar vigilent a alertat Poliția, după ce a observat 7 bărbați care își încărcau căruțele cu lemne din pădure

    Un pădurar vigilent a alertat Poliția, după ce a observat 7 bărbați care își încărcau căruțele cu lemne din pădure

    Stiri Brasov 26 septembrie 2023

    Stai conectat la Știri

    Înscrie-te la newsletter-ul BizBrasov și vei primi periodic cele mai importante știri ale momentului.

    cumpara revista fwdbv
    Ultimele Comentarii
    • Lidia Lipan la „Cârciumarii” de pe străzile pietonale ale Centrului Istoric vor avea program prelungit pentru aprovizionarea cu marfă, dimineața
    • Barbulescu la Dan Air – pierderi de 2,6 milioane de euro cauzate de programul redus de funcționare al Aeroportului de la Brașov/ Ce soluții propune compania pentru salvarea aeroportului de la Ghimbav
    • mihai la Dan Air – pierderi de 2,6 milioane de euro cauzate de programul redus de funcționare al Aeroportului de la Brașov/ Ce soluții propune compania pentru salvarea aeroportului de la Ghimbav
    • Liviu la Planul pentru blocuri în locul fostei întreprinderi de reparații vagoane, noi nemulțumiri: se aglomerează cartierul și nu vor fi locuri suficiente pentru copii la școală
    Alte Știri Brașov
    Spitalul din Rupea, dotat cu aparatură medicală vitală pentru secțiile de Pediatrie și Ginecologie. Noile echipamente permit monitorizarea promptă a sarcinilor cu risc ridicat de prematuritate

    Spitalul din Rupea, dotat cu aparatură medicală vitală pentru secțiile de Pediatrie și Ginecologie. Noile echipamente permit monitorizarea promptă a sarcinilor cu risc ridicat de prematuritate

    26 septembrie 2023
    Un pădurar vigilent a alertat Poliția, după ce a observat 7 bărbați care își încărcau căruțele cu lemne din pădure

    Un pădurar vigilent a alertat Poliția, după ce a observat 7 bărbați care își încărcau căruțele cu lemne din pădure

    26 septembrie 2023
    Adeverințele medicale pentru înscrierea la Facultate se eliberează gratuit de către medicii de familie pentru tinerii asigurați, cu vârste între 18 și 26 de ani. Pașii pe care trebuie să îi urmeze neasigurații

    Adeverințele medicale pentru înscrierea la Facultate se eliberează gratuit de către medicii de familie pentru tinerii asigurați, cu vârste între 18 și 26 de ani. Pașii pe care trebuie să îi urmeze neasigurații

    26 septembrie 2023
    Cazurile în care școlile cer părinților să deschidă conturi doar la o anumită bancă pentru a primi banii de burse pot fi reclamate la Ministerul Educației, pe o adresă de email

    Cazurile în care școlile cer părinților să deschidă conturi doar la o anumită bancă pentru a primi banii de burse pot fi reclamate la Ministerul Educației, pe o adresă de email

    26 septembrie 2023
    Litoral Romania 2023

    Bucură-te de soare, mare și distracție pe litoralul românesc! Pe ZileȘinopti.ro găsești cele fresh informați. Descoperă cele mai frumoase plaje, atracții turistice și evenimente din stațiunile de pe litoralul Mării Negre.

    • Evenimente Litoral
    • Plaje Litoral
    • Restaurante Litoral
    • Cafenele Litoral
    • Baruri, Puburi, Cluburi Litoral
    OPPENHEIMER 2023

    Citește totul despre filmul OPPENHEIMER. Vezi Trailer Oficial și alte documentare, Interviuri cu Actorii Principali.

    • Filmul Oppenheimer

    Înființat în anul 2012, site-ul www.bizbrasov.ro a devenit principala sursă zilnică de informație pentru cititorii brașoveni. BizBrasov.ro este un site de știri locale care oferă conținut de calitate pentru orașul și județul Brașov.

    S.C. BIZ AFACERI MEDIA S.R.L
    Brasov, Str. Octavian Goga Nr.9
    office@bizbrasov.ro

    Facebook
    Știri Brașov
    • Viața Brașovului
    • Știri Brașov
    • Economie
    • Sănătate
    • Opinii
    • Social
    • Știri Naționale
    • Timp liber
    Info & Servicii
    • Abonamente fwdBV
    • Publicitate
    • Trimite Stire
    • Confidentialitate
    • Utilizare Cookie-uri
    • ANPC

    Stai conectat la Știri

    Înscrie-te la newsletter-ul BizBrasov și vei primi periodic cele mai importante știri ale momentului.

    Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate. Numele si identitatea vizuala BizBrasov.ro sunt marci inregistrate BIZ AFACERI MEDIA.
    web hosting by romarg

    Tastați mai sus și apăsați Enter pentru a căuta. Apăsați Esc pentru a anulare.

    Folosim cookie-uri pentru a-ți oferi cea mai bună experiență pe situl nostru.

    Poți afla mai multe despre ce cookie-uri folosim sau să le dezactivezi în .

    Biz Brasov
    Prezentare generală a confidențialității

    Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.

    Cookie-urile strict necesare

    Cookie-urile strict necesar trebuie să fie activate tot timpul, astfel îți putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.

    Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest site va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.