Servicii BizBrasov
    • Abonamente FwdBV
    • Publicitate
    • Trimite Stire!
    Facebook
    • Abonamente FwdBV
    • Publicitate
    • Trimite Stire!
    Facebook
    Biz BrasovBiz Brasov
    • Știri Brasov
    • Economie
      • Imobiliare
      • Turism
      • IT
    • Timp liber
      • Evenimente
      • Cultură
      • Media
    • Viața Brașovului
      • Administratie
      • Politica
    • Sănătate
    • Social
    • Opinii
    • Știri Naționale
    Biz BrasovBiz Brasov

    În multe familii din România, drogurile sunt subiect tabu: Cum le vorbim copiilor despre droguri și ce riscăm dacă nu o facem

    0
    De Laura Nilescu Gal pe 15 septembrie 2023 Stiri Brasov, Știri Naționale
    Distribuie
    WhatsApp Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email*
    În multe familii din România, drogurile sunt subiect tabu: Cum le vorbim copiilor despre droguri și ce riscăm dacă nu o facem

    Dincolo de faptul că unii părinți nu se simt confortabil să abordeze această temă cu copiii lor, trăiesc cu impresia că, nediscutând, îi protejează. Că dacă ar vorbi, le-ar da idei, le-ar stârni curiozitatea, i-ar trimite practic spre o astfel de experiență. Nimic mai fals, însă.

    În vara anului 2023, în spațiul public s-au dezbătut o serie de evenimente șocante ce au avut la bază consumul de stupefiante: tineri luați cu ambulanța de la festivaluri după consumul de substanțe psihoactive, accidente mortale provocate de șoferi drogați și decese ale unor victime ale consumului de stupefiante. În aceste condiții, de ce am risca ignorând problemele în loc să aducem discuțiile în familie, alături de copiii ce se pregătesc sau au ajuns deja adolescenți?

    Realitatea de zi cu zi, studiile, psihologii arată că, atunci când copiii nu primesc de la părinți anumite informații, vor căuta răspunsurile în cercul de prieteni, online sau în alte locuri. De cele mai multe ori, acolo vor găsi date distorsionate, incomplete, care pot determina exact comportamentul de temut, în cazul acesta creșterea tentației de a încerca/ consuma substanțe interzise, notează hotnews.ro.

    Un ghid de prevenire a consumului de droguri în rândul adolescenților și tinerilor realizat de Agenția Națională Antidrog (ANA) pleacă de la premisa că cel mai important lucru este să le oferim copiilor/ adolescenților instrumente care să le crească propria capacitate de a rezista dorinței/ tentației de a experimenta consumul de droguri, cu precădere în perioada delicată în care ei fac tranziția de la copilărie la adolescență.

    Citește și:

    Se întâmplă în România: O fetiță de 11 luni a murit, după ce mama ei i-a dat un medicament mult prea puternic, pentru că nu știa să citească

    Brașovul se transformă într-o imensă galerie de artă: Din 1 octombrie începe „Bienala Albastră”

    În cel mai optimist caz, cornul și laptele vor ajunge în școlile din județul Brașov peste două luni

    Absența unor legături afective puternice părinte-copil, un stil de educație agresiv, bazat doar pe restricții și interdicții, rigiditatea în gândire nu duc niciodată la decizii echilibrate din partea copilului devenit adolescent. Dimpotrivă. Prin urmare, soluția rămâne comunicarea sinceră, continuă, și sprijinul emoțional necondiționat dinspre părinte spre copil.

    „Dincolo de a-i oferi copilului informații corecte despre consumul de droguri este important că părinții să îi explice schimbările care au loc în creierul lui în perioada adolescenței și cum îl predispun acestea către decizii pripite și periculoase. „Este important să știe că modificările ce au loc la nivelul cortexului prefrontal, zonă responsabilă de autocontrol și sisteme de recompense, îi influențează comportamentul, îl pot face să acționeze impulsiv și îl împiedică să evalueze corect pericolele, mai ales când este alături de prieteni, în contexte emoționale. Dar să știe și că părintele îi e alături, gata să îl înțeleagă și să discute oricând pe această temă”, spune Corina Dobre, psihoterapeut care coordonează programe pentru adolescenți și părinți,

    La fel de important este ca părinții să le spună clar copiilor care sunt valorile familiei privind această temă, care sunt limitele și opiniile lor în privința drogurilor și de ce sunt fermi în privința consumului. „Dacă eu, părintele, sunt clar în această privință și îi arăt asta în mod regulat adolescentului meu, în cele din urmă îi voi modela și lui convingerile și el le va transforma în propriile lui valori”, spune Corina Dobre.

    Tipuri de abordări și efectele acestora

    Există mai multe tipuri de a aborda această temă în familie, în funcție de vârsta copilului, personalitatea lui, informațiile pe care le deține deja, relația părinte- copil, anturaj etc. Părinții trebuie să aleagă ce li se potrivește, ținând cont de toate aceste variabile.

    Pentru mulți părinți, cea mai la îndemână abordare este cea de tip șoc/ spaimă, în care copilului îi sunt prezentate cazuri de consum care au dus la tragedii. În ghidul citat mai sus, experții ANA arată însă că o astfel de expunere, însoțită de predici și propagandă bazată pe teamă, poate să fie lipsită de efect, iar tânărul să fie mai degrabă preocupat de pericolul abătut asupra altor personae decât asupra sa.

    Nici abordarea exclusiv științifică, cu oferirea de date seci asupra problemei, nu e recomandată (ca abordare unică), ea ducând la îmbogățirea cunoștințelor, nu neaparat la schimbarea intenției de consum. De mare ajutor sunt abordarea afectivă și cea comportamentală, care înseamnă sprijin spre autocunoaștere, spre înțelegerea propriilor sentimente și ajutor pentru creșterea stimei de sine.

    Teme pentru părinți: cum acționează drogurile asupra creierului

    „Tu nu știi nimic!”- este replica preferată a adolescenților, aruncată părinților atunci când simt că nu au în ei un partener de comunicare. Când vine vorba de droguri, mulți dintre părinți chiar nu știu foarte multe, iar pentru a le oferi copiilor informații pertinente, când aceștia sunt dispuși să le asculte, părinții trebuie în primul rând să se informeze.

    Iată cum acționează cele mai comune droguri și care sunt informațiile pe care le puteți comunica fiului/ fiicei, conform ghidului Agenției Naționale Antidrog:

    • Canabis: Consumul de canabis generează la început euforie, apoi relaxare şi calm. Induce senzaţia de plutire şi relaxare, pierderea inhibiţiilor, a coordonării musculare şi a concentrării. Poate creşte ritmul cardiac, se înroşesc ochii şi creşte pofta de mâncare. Cantităţile mari pot provoca panică, halucinaţii, nelinişte şi confuzie. Dozele mari pot schimba de asemenea percepţiile fizice, similar halucinaţiilor. Consumul regulat, o lungă perioadă de timp, creşte riscul dependenţei, cauzează inhibarea funcţiilor cognitive şi poate agrava problemele psihice deja existente.
    • Stimulentele (ecstasy, cocaină): Efectele pe termen scurt includ accelerarea activităţii sistemului nervos central; experimentarea unui sentiment intens scurt de intoxicare şi sentimente exagerate de încredere. Imediat, starea se schimbă repede într-una proastă şi poate face ca persoana să repete administrarea dozei. Efectele pe termen lung includ insomnii, irascibilitate, probleme de sănătate mintală şi dobândirea unei stări de suspiciune şi neîncredere în alţii (paranoia).
    • Opioidele: Acestea produc senzaţii de detaşare şi visare, somnolenţă, contractarea pupilelor, greţuri, vărsături, constipaţie. Supradoza duce la pierderea conştienţei, stop respirator şi deces. Toleranţa, dependenţa fizică şi psihică se pot instala rapid. Întreruperea utilizării poate duce la apariţia sevrajului.
    • Halucinogenele: Acestea alterează dispoziţia unei persoane, schimbă percepţia şi inversează modalităţile senzoriale (consumatorii văd sunete şi aud culori). Alte efecte pe termen scurt sunt sentimentele de panică, frică şi anxietate. Accidentele şi suicidul sunt frecvente. Se poate instala toleranța la substanțe, mulţi dintre consumatori spunând că au simţit efecte cauzate de substanţă la zile sau chiar luni după întreruperea consumului. Aceste retrăiri ale efectelor trecute sunt numite „flash back”. Folosirea în mod regulat a halucinogenelor poate diminua memoria şi concentrarea. Flashback-urile pot duce la dezorientare, anxietate şi disconfort.

    Când e momentul oportun să deschidem discuțiile despre droguri

    Chiar dacă avem impresia că până la liceu/ facultate copiii noștri nu se vor afla în aceeași încăpere cu un consumator/distribuitor de droguri (și poate chiar așa va fi), nu trebuie să așteptăm până atunci pentru a deschide această discuție în familie.

    Copiii aud vorbindu-se despre droguri încă din școala primară, și e firesc să aibă curiozități și să întrebe: Ce sunt? De ce sunt interzise? Cum acționează? Cum ajung să fie vândute dacă sunt interzise? Cine le consumă? De ce?

    Toate sunt întrebări legitime și, pentru părinți, aceasta este șansa de a câștiga încrederea copiilor pe această temă, oferind informații corecte, adaptate la puterea copiilor de înțelegere, de acceptare a realității și de maturizare emoțională. Ulterior, pe măsură ce copiii cresc, și informațiile trebuie să devină mai profunde și mai nuanțate, iar materialele documentare și filmele pot servi drept punct de plecare pentru aceste discuții.

    Sursa: hotnews.ro.

    Distribuie. WhatsApp Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email* Telegram
    Articol precedentTradiții de demult, încă respectate. „Balul strugurilor” din Zona Rupea
    Următorul articol Crucea de pe Caraiman, monumentul intrat în Cartea Recordurilor, căreia comuniștii au vrut să-i reteze brațele. Ceremonial religios și militar, mâine, la Cruce
    Laura Nilescu Gal
    • Website
    • Facebook

    Comenteaza aceasta stire

    Scrie-ne părerea ta Anuleaza raspunsul

    Alte stiri similare

    Se întâmplă în România: O fetiță de 11 luni a murit, după ce mama ei i-a dat un medicament mult prea puternic, pentru că nu știa să citească
    Stiri Brasov De Laura Nilescu Gal0

    Se întâmplă în România: O fetiță de 11 luni a murit, după ce mama ei i-a dat un medicament mult prea puternic, pentru că nu știa să citească

    21 septembrie 2023

    O femeie din Alba a fost condamnată, miercuri, la doi ani de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă. Femeia…

    Brașovul se transformă într-o imensă galerie de artă: Din 1 octombrie începe „Bienala Albastră”
    Cultură De Laura Nilescu Gal0

    Brașovul se transformă într-o imensă galerie de artă: Din 1 octombrie începe „Bienala Albastră”

    21 septembrie 2023

    Asociația Culturală Artessentia organizează în Brașov, în perioada 1 octombrie – 5 noiembrie 2023,BIENALA ALBASTRĂ – BIENALA INTERNAȚIONALĂ DE ARTĂ…

    Fostul ministru al Transporturilor și matematica autostrăzilor: anunță 60 de km noi până la final de an, însă în cel mai optimist scenariu am putea avea cel mult 43 de km de șosea de mare viteză inaugurați în 2023
    Stiri Brasov De Ionuț Dincă0

    Fostul ministru al Transporturilor și matematica autostrăzilor: anunță 60 de km noi până la final de an, însă în cel mai optimist scenariu am putea avea cel mult 43 de km de șosea de mare viteză inaugurați în 2023

    21 septembrie 2023

    Secretarul general al PNL, Lucian Bode, fost ministru al Transporturilor, speră ca până la sfârșitul anului să fie dați în…

    În cel mai optimist caz, cornul și laptele vor ajunge în școlile din județul Brașov peste două luni
    Stiri Brasov De Laura Nilescu Gal0

    În cel mai optimist caz, cornul și laptele vor ajunge în școlile din județul Brașov peste două luni

    21 septembrie 2023

    „Cornul și laptele” întârzie la Brașov. Fiecare localitate din județ trebuia să emită hotărâri de Consiliu Local prin să-și dea…

    Una dintre speciile de animale cele mai îndrăgite de copii, dar aflate în pericol de dispariție este panda roșu: Ce au aflat micuții care au vizitat Zoo Brașov, cu ocazia „Zilei Internaționale Panda Roșu”
    Stiri Brasov De Laura Nilescu Gal0

    Una dintre speciile de animale cele mai îndrăgite de copii, dar aflate în pericol de dispariție este panda roșu: Ce au aflat micuții care au vizitat Zoo Brașov, cu ocazia „Zilei Internaționale Panda Roșu”

    21 septembrie 2023

    Una dintre speciile de animale cele mai îndrăgite de copii, dar aflate în pericol de dispariție este panda roșu. Din…

    Numărul cazurilor de infecție cu virusul West Nile a ajuns la 53 în România
    Stiri Brasov De Ionuț Dincă0

    Numărul cazurilor de infecție cu virusul West Nile a ajuns la 53 în România

    21 septembrie 2023

    53 de cazuri confirmate şi două probabile cu infecţie cu virusul West Nile s-au înregistrat de la începutul perioadei de supraveghere a…

    Un făgărășean care a „omis” că nu are permis de conducere a decis să își „înmatriculeze” singur mașina care nu avea nici RCA. S-a ales cu 30 de zile de arest, după ce într-un sat a dat nas în nas cu un echipaj de poliție
    Stiri Brasov De Ionuț Dincă0

    Un făgărășean care a „omis” că nu are permis de conducere a decis să își „înmatriculeze” singur mașina care nu avea nici RCA. S-a ales cu 30 de zile de arest, după ce într-un sat a dat nas în nas cu un echipaj de poliție

    21 septembrie 2023

    Polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Voila efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, constituit pentru infracțiuni savârșite la…

    Un urs periculos a fost împușcat aseară în curtea unui localnic din Chilieni, lângă Sfântu Gheorghe. Primarul Antal Arpad spune că situația urșilor a ajuns „de nesuportat”
    Social De Biz Brasov0

    Un urs periculos a fost împușcat aseară în curtea unui localnic din Chilieni, lângă Sfântu Gheorghe. Primarul Antal Arpad spune că situația urșilor a ajuns „de nesuportat”

    21 septembrie 2023

    Un urs care și-a făcut aparția aseară la ieșirea din Sfântu Gheorghe spre localitatea Chilieni, pe malul Oltului, a fost…

    Trafic blocat pe DN 73 Pitești-Brașov, după ce s-a spart o conductă de gaze în curtea unei societăți comerciale
    Social De Biz Brasov0

    Trafic blocat pe DN 73 Pitești-Brașov, după ce s-a spart o conductă de gaze în curtea unei societăți comerciale

    21 septembrie 2023

    Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează joi că pe DN 73, la kilometrul 5+200 metri, în localitatea Argeşelu (comuna Mărăcineni)…

    Un tânăr de 21 de ani și-a transferat 10.600 de lei din contul unui vecin, după ce i-a fotografiat toate actele și a sunat la bancă. A fost prins de polițiști la Brașov, după 8 luni de la comiterea faptei
    Stiri Brasov De Laura Nilescu Gal0

    Un tânăr de 21 de ani și-a transferat 10.600 de lei din contul unui vecin, după ce i-a fotografiat toate actele și a sunat la bancă. A fost prins de polițiști la Brașov, după 8 luni de la comiterea faptei

    21 septembrie 2023

    Un tănăr de 21 de ani a ajuns la Lugoj prin intermediul unei firme de recrutare si la un moment…

    5 miliarde de euro din bani europeni, disponibili pentru orașele și comunele din România toamna aceasta. Numai să fie făcute proiectele
    Economie De Biz Brasov0

    5 miliarde de euro din bani europeni, disponibili pentru orașele și comunele din România toamna aceasta. Numai să fie făcute proiectele

    21 septembrie 2023

    Peste 5 miliarde de euro, cuprinse în nu mai puțin de 13 scheme de finanțare, cu alocări între 90 de…

    Încăpățânare fără limite: Un român, prins a șaptea oară la volan fără permis de conducere
    Stiri Brasov De Laura Nilescu Gal0

    Încăpățânare fără limite: Un român, prins a șaptea oară la volan fără permis de conducere

    21 septembrie 2023

    Un tânăr de 21 de ani din comuna Vlădaia, județul Mehedinți, a fost prins fără permis de conducere, în timp…

    Ministrul finanțelor susține că modificările fiscale propuse de guvernul Ciolacu nu vor avea un impact negativ asupra vieții românilor. Mai mult, el spune că băncile sunt dispuse să plătească taxe și mai mari decât cele care vor fi impuse, doar să ajute țara
    Economie De Biz Brasov0

    Ministrul finanțelor susține că modificările fiscale propuse de guvernul Ciolacu nu vor avea un impact negativ asupra vieții românilor. Mai mult, el spune că băncile sunt dispuse să plătească taxe și mai mari decât cele care vor fi impuse, doar să ajute țara

    21 septembrie 2023

    Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat, joi, la Antena 3, că proprietarii de hoteluri şi restaurante sunt în continuare cei…

    Un angajat al unui lanț de farmacii din România, suspectat de trafic de droguri de mare risc. Este acuzat că a vândut peste 10.000 de comprimate de medicamente, printre care unele de 100 de ori mai puternice decât morfina
    Sănătate De Biz Brasov0

    Un angajat al unui lanț de farmacii din România, suspectat de trafic de droguri de mare risc. Este acuzat că a vândut peste 10.000 de comprimate de medicamente, printre care unele de 100 de ori mai puternice decât morfina

    21 septembrie 2023

    În cursul zilei de joi, un bărbat suspectat de trafic de droguri de mare risc a fost prins în flagrant…

    Podul de peste Olt de la Voila va fi pus la pământ mâine. Structura va fi demolată prin implozie
    Stiri Brasov De Laura Nilescu Gal0

    Podul de peste Olt de la Voila va fi pus la pământ mâine. Structura va fi demolată prin implozie

    21 septembrie 2023

    Podul de peste Olt de la Voila va fi demolat vineri, 22 septembrie 2023, în intervalul orar 17.00 – 19.00.…

    Salvați Copiii România, despre modificările aduse Codului Penal: „Cauza de impunitate de 5 ani este excesivă și creează condiții de abuz sexual”
    Social De Laura Nilescu Gal0

    Salvați Copiii România, despre modificările aduse Codului Penal: „Cauza de impunitate de 5 ani este excesivă și creează condiții de abuz sexual”

    21 septembrie 2023

    Organizația Salvați Copiii România cere imperativ reconsiderarea dispozițiilor Codului Penal care incriminează actul sexual cu un minor sub 16 ani.…

    Sondaj: 4 din 10 angajați români sunt nemulțumiți de salariu, iar 20% recunosc că nu le place și nu se descurcă deloc să negocieze
    Economie De Biz Brasov0

    Sondaj: 4 din 10 angajați români sunt nemulțumiți de salariu, iar 20% recunosc că nu le place și nu se descurcă deloc să negocieze

    21 septembrie 2023

    39,4% dintre participanții la un sondaj eJobs declară că nu sunt mulțumiți de salariul lor, în timp ce 49,8% spun…

    FOTO Un tractor s-a răsturnat ieri în munți, lângă Zărnești. Tractoristul a fost scos de salvamontiști dintre fiarele contorsionate ale utilajului agricol
    Social De Biz Brasov0

    FOTO Un tractor s-a răsturnat ieri în munți, lângă Zărnești. Tractoristul a fost scos de salvamontiști dintre fiarele contorsionate ale utilajului agricol

    21 septembrie 2023

    Ieri, salvamontiștii din Zărnești au fost solicitati prin apel la 112, sā intervină în cazul unui tânăr, în vârstā de…

    Atelierele de film documentar pentru adolescenți revin la Brașov. Înscrierile se pot face până pe 28 septembrie
    Stiri Brasov De Laura Nilescu Gal0

    Atelierele de film documentar pentru adolescenți revin la Brașov. Înscrierile se pot face până pe 28 septembrie

    21 septembrie 2023

    Atelierele de film documentar pentru adolescenți organizate de Asociația One World Romania revinanul acesta cu o nouă dimensiune: cu scopul…

    Drapelul AUR, scos în afara legii pentru „ofensă împotriva drapelului”, dacă o inițiativă legislativă a fostului premier Ciucă va fi adoptată
    Stiri Brasov De Ionuț Dincă0

    Drapelul AUR, scos în afara legii pentru „ofensă împotriva drapelului”, dacă o inițiativă legislativă a fostului premier Ciucă va fi adoptată

    21 septembrie 2023

    Un proiect de lege inițiat de către fostul premier Nicolae Ciucă prevede sancționarea cu amendă a utilizării drapelului național în…

    Ultimele Știri Adăugate
    Se întâmplă în România: O fetiță de 11 luni a murit, după ce mama ei i-a dat un medicament mult prea puternic, pentru că nu știa să citească

    Se întâmplă în România: O fetiță de 11 luni a murit, după ce mama ei i-a dat un medicament mult prea puternic, pentru că nu știa să citească

    Stiri Brasov 21 septembrie 2023
    Brașovul se transformă într-o imensă galerie de artă: Din 1 octombrie începe „Bienala Albastră”

    Brașovul se transformă într-o imensă galerie de artă: Din 1 octombrie începe „Bienala Albastră”

    Cultură 21 septembrie 2023
    Fostul ministru al Transporturilor și matematica autostrăzilor: anunță 60 de km noi până la final de an, însă în cel mai optimist scenariu am putea avea cel mult 43 de km de șosea de mare viteză inaugurați în 2023

    Fostul ministru al Transporturilor și matematica autostrăzilor: anunță 60 de km noi până la final de an, însă în cel mai optimist scenariu am putea avea cel mult 43 de km de șosea de mare viteză inaugurați în 2023

    Stiri Brasov 21 septembrie 2023
    În cel mai optimist caz, cornul și laptele vor ajunge în școlile din județul Brașov peste două luni

    În cel mai optimist caz, cornul și laptele vor ajunge în școlile din județul Brașov peste două luni

    Stiri Brasov 21 septembrie 2023

    Stai conectat la Știri

    Înscrie-te la newsletter-ul BizBrasov și vei primi periodic cele mai importante știri ale momentului.

    cumpara revista fwdbv
    Ultimele Comentarii
    • Costi la Brașoveancă „certată” de un operator din dispeceratul ISU – SMURD, după ce a anunțat prin apel la 112 că pe Calea București este o persoană căzută
    • luca la De luni, începe „Luna curățeniei de toamnă”. Brașovenii vor putea depozita deșeurile voluminoase la cele 55 de containere amplasate în tot orașul
    • gica70 la Se înmulțesc lucrările „marca Dorel”. O româncă cere disperată sfaturi pe facebook, după ce un „meseriaș” i-a făcut o lucrare de mântuială: „Adus instalatorul care a făcut asta și bătut cu țevile în cap”
    • Emil la Contractul în valoare de 1.19 miliarde de lei pentru lucrări pe autostrada Sibiu – Făgăraș, a fost semnat astăzi. Proiectarea și construcția vor dura 4 ani
    Alte Știri Brașov
    Fostul ministru al Transporturilor și matematica autostrăzilor: anunță 60 de km noi până la final de an, însă în cel mai optimist scenariu am putea avea cel mult 43 de km de șosea de mare viteză inaugurați în 2023

    Fostul ministru al Transporturilor și matematica autostrăzilor: anunță 60 de km noi până la final de an, însă în cel mai optimist scenariu am putea avea cel mult 43 de km de șosea de mare viteză inaugurați în 2023

    21 septembrie 2023
    În cel mai optimist caz, cornul și laptele vor ajunge în școlile din județul Brașov peste două luni

    În cel mai optimist caz, cornul și laptele vor ajunge în școlile din județul Brașov peste două luni

    21 septembrie 2023
    Una dintre speciile de animale cele mai îndrăgite de copii, dar aflate în pericol de dispariție este panda roșu: Ce au aflat micuții care au vizitat Zoo Brașov, cu ocazia „Zilei Internaționale Panda Roșu”

    Una dintre speciile de animale cele mai îndrăgite de copii, dar aflate în pericol de dispariție este panda roșu: Ce au aflat micuții care au vizitat Zoo Brașov, cu ocazia „Zilei Internaționale Panda Roșu”

    21 septembrie 2023
    Numărul cazurilor de infecție cu virusul West Nile a ajuns la 53 în România

    Numărul cazurilor de infecție cu virusul West Nile a ajuns la 53 în România

    21 septembrie 2023
    Litoral Romania 2023

    Bucură-te de soare, mare și distracție pe litoralul românesc! Pe ZileȘinopti.ro găsești cele fresh informați. Descoperă cele mai frumoase plaje, atracții turistice și evenimente din stațiunile de pe litoralul Mării Negre.

    • Evenimente Litoral
    • Plaje Litoral
    • Restaurante Litoral
    • Cafenele Litoral
    • Baruri, Puburi, Cluburi Litoral
    OPPENHEIMER 2023

    Citește totul despre filmul OPPENHEIMER. Vezi Trailer Oficial și alte documentare, Interviuri cu Actorii Principali.

    • Filmul Oppenheimer

    Înființat în anul 2012, site-ul www.bizbrasov.ro a devenit principala sursă zilnică de informație pentru cititorii brașoveni. BizBrasov.ro este un site de știri locale care oferă conținut de calitate pentru orașul și județul Brașov.

    S.C. BIZ AFACERI MEDIA S.R.L
    Brasov, Str. Octavian Goga Nr.9
    office@bizbrasov.ro

    Facebook
    Știri Brașov
    • Viața Brașovului
    • Știri Brașov
    • Economie
    • Sănătate
    • Opinii
    • Social
    • Știri Naționale
    • Timp liber
    Info & Servicii
    • Abonamente fwdBV
    • Publicitate
    • Trimite Stire
    • Confidentialitate
    • Utilizare Cookie-uri
    • ANPC

    Stai conectat la Știri

    Înscrie-te la newsletter-ul BizBrasov și vei primi periodic cele mai importante știri ale momentului.

    Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate. Numele si identitatea vizuala BizBrasov.ro sunt marci inregistrate BIZ AFACERI MEDIA.
    web hosting by romarg

    Tastați mai sus și apăsați Enter pentru a căuta. Apăsați Esc pentru a anulare.

    Folosim cookie-uri pentru a-ți oferi cea mai bună experiență pe situl nostru.

    Poți afla mai multe despre ce cookie-uri folosim sau să le dezactivezi în .

    Biz Brasov
    Prezentare generală a confidențialității

    Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.

    Cookie-urile strict necesare

    Cookie-urile strict necesar trebuie să fie activate tot timpul, astfel îți putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.

    Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest site va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.