Satul brașovean Viscri a devenit un punct important pe harta turistică, odată cu promovarea acestuia de către Regele Charles, care s-a îndrăgostit de acest loc încă din anii ’90. Viscri adăpostește una dintre cele mai spectaculoase biserici fortificate săsești, înscrise în patrimoniul mondial UNESCO, dar și o serie de case construite în stil tradițional săsesc.
Printre clădirile simbol se numără și școala, iar autoritățile locale intenționează să o renoveze, dar și să o eficientizeze din punct de vedere energetic. Ținând cont că întregul sat face parte dintr-un sit rural UNESCO și este protejat din punct de vedere arhitectural, proiectul a fost prezentat pentru analiză și Comisiei Zonale a Monumentelor Istorice. Membrii acesteia au emis un aviz favorabil, însă au impus și câteva condiții. Astfel, proiectul nu va putea include și instalarea unor panouri fotovoltaice pe acoperișul clădirii, iar în ceea ce privește culorile pentru finisajele exterioare se vor face pe baza unor sondaje de parament, respectiv decopertarea zidurilor până la prima zugrăveală, ținând cont că de-a lungul anilor fațada a mai fost refăcută.
În Viscri sunt în jur de 400 de locuitori, iar arhitectura caselor este tipică satelor săseşti, au culori vesele, iar ornamentele de pe ele spun poveşti despre proprietarii lor actuali sau din trecut. La început, când zona nu era atât de cunoscută, prințul care a ajuns pe ulița din Viscri a fost impresionat de comunitatea de aici. Câțiva oameni ai locului și-au dorit să reînvie meșteșugurile vechi și exact asta i-a încurajat să facă și turistul venit de la Buckingam.