
Localitatea cu cel mai lung nume din România este satul Stațiunea Climaterică Sâmbăta, parte din comuna Sâmbătă de Sus, de lângă Făgăraș, în județul Brașov.
Satul Stațiunea Climaterică Sâmbăta, (denumire care are 27 de litere), este situat în Depresiunea Făgăraş, la poalele nordice ale Munţilor Făgăraş, la o distanță de 90 km de Municipiul Brașov și 20 km de Municipiul Fagăraș. Localitatea se învecinează la nord cu comuna Voila, la vest cu comuna Drăguș și la est cu comuna Lisa.
Unde găsești satul Stațiunea Climaterică Sâmbăta
”Ocolind înălțimile uriașe ale Carpaților, în Podișul Transilvaniei se găsește comuna Sâmbăta de Sus la o altitudine de 430 m la nivelul mării, fiind situată la aproximativ jumătatea distanței dintre munte și albia Oltului. Clima este temperată și pare a avea două anotimpuri, primavara și toamna fiind aproape inexistente de multe ori.
Sâmbăta de Sus, ca aproape toate cele câteva mii de sate din Ardeal, este așezată pe un râu, care are izvorul în Vârful Moldoveanu (cu înălțimea de 2544 m). Aici au trăit Brâncovenii și neamurile lor, ei fiind cei care au clădit cele doua bisericii din localitate, Mânăstirea Brâncoveanu din zona turistică, castelul din localitate”, anunță primăria Sâmbăta de Sus.
În Sâmbăta de Sus, localnicii se ocupă cu cultivarea legumelor, cartofilor, porumbului, grâului și al altor cereale, dar și cu creşterea animalelor (vaci, bivoli, oi, capre etc), apicultură, lacuri de pești, agroturism.
Unde muncesc oamenii din zonă
O parte din localnici lucrează în stațiune dar și în întreprinderi şi instituţii din localităţi apropiate: Victoria sau Făgăraş.
”În comună, localnicii beneficiază de îngrijire la dispensarul uman dotat cu aparate moderne unde își desfășoară activitatea medicul de familie, există farmacie, cabinet de stomatologie, supermarket și mai multe magazine mixte, 2 fabrici de mobilă, 2 ateliere de termopane, pensiuni, mai multe joagare, depozit de materiale de construcții, brutarie, păstrăvării, apicultură, agroturism, prelucrarea lemnului.
Exista în comună o bază sportivă de tip II”, mai anunță primăria Sâmbăta de Sus.

Cel mai lung nume de localitate din lume are 85 de litere. Satul se află în Noua Zeelandă
Cel mai lung nume de localitate din lume are 85 de litere și este al unui sat din Noua Zeelandă, a cărei denumire neoficială se referă la un deal de pe Insula de Nord a Noii Zeelande, care poartă numele unei celebre legende locale. Taumatawhakatangihangakoauauotamateapokaiwhenuakitanatahu este o expresie maori care se traduce prin „locul în care Tamatea, omul cu genunchii mari, care a alunecat, a urcat și a înghițit munți, cunoscut sub numele de„ landeater ”, a cântat la flaut cu persoana iubită”. Tamatea a fost numele unui legendar războinic din Noua Zeelandă, iar muzica pe care a cântat-o a fost pentru a plânge pierderea fratelui său în luptă.