9.981.958 de lei cu TVA va investi Serviciul Public Local de Termoficare pentru a construi o nouă magistrală la care ar urma să fie racordat Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, dar și pentru a se crea o conexiune între rețeaua de transport Nord și cea de la Metrom. Contractul a fost adjudecat de firma ilfoveană NRG Company, care a fost singurul ofertant la licitație lansată în luna iulie, și care se ocupă și de lucrările de intervenție în regim de urgență și reparații la sistemul centralizat de termoficare din municipiul Brașov. Valoare estimată inițial pentru această investiție era de 10.200.204 lei, cu tot cu TVA.
Conexiunea la reţeaua de transport agent termic Nord se va realiza în zona intersecţiei str. Zizinului – str. I.L. Caragiale – str. Traian. Traseul va continua pe str. Pârâului până la căminul de branşament al PT 1 Astra, aflat în apropierea intersecţiei cu str. Alexandru cel Bun. În acest loc segmentul de reţea va fi conectat la reţeaua de termoficare aferentă sursei Metrom. Scopul lucrărilor este de a permite racordarea la sistemul centralizat de termoficare atât a unității sanitare, cât şi a Colegiului de Ştiinţe „Grigore Antipa” (inclusiv a internatului acestei unităţi), precum şi a centralei termice de pe Calea Bucureşti nr. 53.
Lucrările sunt estimate a se derula pe o perioadă de 15 luni și presupun realizarea unei reţele termice de transport cu o lungime aproximativă de 1.150 m. „Rețeaua termică de transport din zona unde se propune realizarea investiției a fost realizată în anii `80 și a avut ca scop conexiunea între sursa de producție Metrom și cea din zona de Nord, la respectiva CET Brașov. Actualmente rețeaua este decuplată și nefuncțională. În zona studiată rețeaua nu a fost utilizată, abonații în timp s-au debranșat iar la ora actuală rețeaua se află într-o stare avansată de uzură și degradare. Necesarul de căldură al consumatorilor propuși pentru racordare este: – Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov peste 6000 kw; – Colegiul de Științe ,,Grigore Antipa” corp școală 700 kw și Cămin 600 kw; – CT Calea București 53 – 1000 kw”, se precizează în raportul de specialitate care a stat la baza aprobării noilor indicatori tehnico-economici pentru această investiție.
Un comentariu
Mare tâmpenie, în condițiile în care este dotat cu centrala termica proprie fiabila și de bună calitate. Revenim la vechea constrângere a consumului ca pe vremurile apuse? Și asta pe bani mulți, mulți?