
CEO-ul companiei brașovene Bilka, Horațiu Țepeș, vrea să-și extindă afacerea spre vest, prin deschiderea unor capacități de producție în Cehia, Ungaria sau Slovacia. Bilka este firma brașoveană cu cel mai mare succes, având în 2022 o cifră de afaceri de 230 de milioane de euro. Compania, înființată în urmă cu 16 ani, are la acest moment 600 de angajați. Producătorul brașovean exportă țiglă metalică și componente în valoare de 30 de milioane de euro anual în Bulgaria, Ungaria, Slovacia, Ucraina, Polonia, Cehia sau Germania. Invitat la Interviurile Biz Brașov „Vorbe sau Fapte cu Ovidiu Văcaru”, Hotațiu Țepeș a declarat că, având exporturi importante, este un pas natural ca Bilka să se extindă cu producția spre piețele externe.
„Va trebui să venim cu o fabrică în țările vecine. Sondăm piața în Cehia, Slovacia, Ungaria, am fost în discuții pentru a achiziționa un competitor, pentru a arde din etape, dar în ultimele săptămâni discuțiile s-au diluat foarte tare și nu mai credem atât de mult în această achiziție. Am început să ne uităm în Slovacia, pentru un teren 10 hectare, hale acoperite ca să putem să începem. Și avem ambiția să devenim cei mai buni din Europa”
Țepeș are planuri concrete de dezvoltare a firmei pentru următorii 5 ani, 10 ani, 15 ani.
„Am avut traseul acesta bun pentru că am știut ce să facem. Și acum știm ce avem de făcut, în condițiile actuale de piață. Știm ce vom avea de făcut în următorii 20-30 de ani. Am dezvoltat fabrica de panouri sandwich, astfel încât să putem să predăm hale la cheie, exportăm puțin și în America de Nord, dar simțim că piața americană poate să devină un mare business”, spune CEO-ul companiei brașovene Bilka.
De asemenea, Horațiu Țepeș a spus la Interviurile Biz Brașov „Vorbe sau Fapte cu Ovidiu Văcaru” că o importanță deosebită în succesul firmei brașovene a avut-o calitatea produsului și seriozitatea companiei.
„În piața în care activăm suntem lider de piață, cu toate că suntem la concurență cu multinaționalele. Locul 2 în piață, care reprezintă 30% din cifra noastră de afaceri, sunt irlandezi. Locul 3 sunt un consorțiu canadiano-austriac și pe locul 4 sunt polonezii. Produsul nostru are caracteristici tehnice superioare, oferim o garanție generoasă, avem o gamă foarte mare de produse și multe altele care ne diferențiază de restul pieței”, a explicat Horațiu Țepeș la Interviurile Biz Brașov „Vorbe sau Fapte cu Ovidiu Văcaru”
Mai multe detalii despre cea mai de succes firmă brașoveană, despre diferențele dintre mentalitatea muncitorilor străini și a celor români și multe alte subiecte, în Interviurile Biz Brașov „Vorbe sau Fapte cu Ovidiu Văcaru” produs de Kroncast Media, mai jos.