
Chiar dacă autoritățile brașovene au vrut să fie mai tranșante în ceea ce privește condițiile de lucru pe șantiere, astfel încât poluarea (în special particulele de praf ce rezultă din astfel de activități) să fie mai redusă, încă mai există „scăpări” atât în ceea ce privește unele lucrări private, cât și în ceea ce privește lucrările publice.
Începând din ianuarie, zona Gării Brașov a intrat în șantier, după ce a fost dat ordinul de începere a lucrărilor pentru amenajarea unui terminal pentru transportul public de persoane. În unele zile, mai ales după o perioadă de ploi, carosabilul din zonă se „pătează”, din cauza faptului că utilajele care părăsesc șantierul nu au roțile curățate, așa cum ar trebui.
Așa s-a întâmplat și în această dimineață, când pământul luat pe roți a fost împrăștiat pe B-dul Gării atât pe sensul spre Făget, cât și pe cel spre intersecția cu B-dul Vlahuță. Noroiul se usucă destul de repede, însă pe carosabil rămâne apoi destul praf, care nu face decât să crească nivelul de particule în atmosferă și gradul de poluare într-o zonă intens circulată.
Regulamentul de bune practici privind măsurile concrete pentru controlul prafului și emisiilor din pulberi și demolări prevede la capitolul de măsuri pentru reducerea impactului în cazul șantierelor „curățarea eficientă a vehiculelor și spălarea specifică a roților la plecarea din șantier”. Poliția Locală Brașov este cea responsabilă să ia măsuri în cazul abaterilor de la acest regulament.