Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Secția 1 Poliție efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „înșelăciune”, după ce două persoane de sex feminin ar fi pretins, în mod mincinos, că sunt reprezentantele unei organizații ce se ocupă cu strângerea de fonduri pentru ajutorul persoanelor surdo-mute. Astfel, sâmbătă, polițiștii au depistat și identificat, în zona Centrului Vechi al Brașovului, două tinere care ar fi indus în eroare mai multe persoane și, sub pretextul că ar strânge fonduri pentru ajutorul persoanelor surdo-mute, ar fi apelat la mila trecătorilor și ar fi cerut și primit diferite sume de bani, în mod nejustificat. Cele două tinere, cu domiciliul în județul Ialomița, erau însoțite de doi bărbați și se deplasau cu un autoturism, în interiorul căruia au fost descoperite sume de bani pe care aceștia nu le-au declarat polițiștilor și nu le-au putut justifica. Aceste sume de bani au fost ridicate, urmând a se continua cercetările în vederea identificării persoanelor păgubite, au transmis reprezentanții IPJ Brașov.
Poliția Brașov atrage atenția cetățenilor că infractorii apelează la diverse metode de înșelăciune pentru a obține în mod ilegal sume de bani, pretinzând inclusiv că dețin diferite funcții în cadrul unor organizații.
Pentru a preîntâmpina astfel de situații, Poliția Brașov recomandă cetățenilor:
– să fie prudenți și să se informeze doar din surse oficiale ;
– să nu dea crezare informației conform căreia, prin înmânarea unei sume de bani unor persoane necunoscute, ar putea ajuta persoane defavorizate ;
– să nu trimită sume de bani unor necunoscuți și să nu accepte să se întâlnească cu aceștia (la ușa locuinței sau în orice alt loc stabilit de comun acord), indiferent de pretextul folosit;
Dacă aveți suspiciunea că ați putea fi victimele unei infracțiuni de înșelăciune, sesizați POLIȚIA, prin apelarea numărului unic de urgență 112.
2 comentarii
din decembrie pana in februarie a fost plin Coresi Mall de dubiosi care cereau bani.
Parcarea de la kaufland la fel, dar nimeni nu ii vedea desi era acelasi tipar de actiune ca incidentul din Bucuresti.
TIneri care nu stiau sa vorbeasca cu clientii din magazine, dar intre ei stiau sau stiau sa ameninte daca semna persoana care seman foia fara sa stie pentru ce semneaza si fara sa stie ca urma sa fie amenintat sa dea bani.
O contraventie sa nu uite