Birocraţia transformă accidentele auto care au loc în parcări într-o mare bătaie de cap pentru şoferii nevinovaţi, care s-au trezit cu maşinile lovite.
Oamenii ajung să plătească reparaţiile din propriile buzunare.
Iată ce puteţi face dacă vă găsiţi mașina accidentată grav în parcare.
În primul rând, faceţi poze şi videoclipuri. Apoi, mergeţi cu ele la poliţie pentru a declara tamponarea şi pentru a depune imaginile cu distrugerile provocate maşinii.
De asemenea, dacă au existat martori, lăsaţi la poliţie numele şi numerele lor de telefon.
Teoretic, șoferul care v-a lovit mașina parcată nu are voie să plece de la locul accidentului, fără să discute cu dumneavoastră sau, în cel mai rău caz, fără să lase un număr de telefon în parbrizul mașinii lovite, scrie antena3.ro.
Dacă nu face acest lucru, iar poliţiştii reuşesc să îl identifice, poate fi acuzat de părăsirea locului accidentului.
În ceea ce priveşte daunele, cea mai fericită variantă pentru dumneavoastră este să aveţi CASCO.
În acest caz, asiguratorul va plăti reparaţiile, iar apoi îşi va recupera banii din poliţa RCA a celui care a provocat accidentul.
O altă variantă este cea în care folosiţi chiar dumneavoastră poliţa RCA a celui care v-a lovit maşina. Însă, în acest caz, nu veţi putea alege service-ul la care să vă reparaţi maşina.
Mai mult, va trebui să aşteptaţi să fiţi repartizat de către Biroul Asiguratorilor de Autovehicule.
Cea mai nefericită variantă este cazul în care cel care a provocat accidentul este de negăsit, iar dumneavoastră nu aveţi asigurare CASCO. Atunci, va trebui să plătiţi reparaţiile din buzunarul propriu.
Un comentariu
NU EXISTA termenul de părăsirea a locului accidentului când este implicata doar pagubă materială.