
Un bărbat din Brașov care și-a dorit o aventură de-o noapte cu o femeie pe care o contactase prin intermediul unui site dedicat serviciilor sexuale s-a trezit într-un bordel clandestin de travestiți din Brașov conform ziare.com.
După o petrecere cu ceva amici, brașoveanul a decis să contacteze o doamnă de companie, prin intermediul unui anunț pe internet. Se întâmpla în ajunul Crăciunului din 2022, iar ofertele de acest tip erau destule pe site-urile de mică publicitate.
Omul a ales la întâmplare un anunț, fără să fie atent la detalii, și a telefonat. I-a răspuns o voce de femeie care a acceptat să primească imediat un nou client și l-a invitat într-un apartament de pe strada Egretei din Brașov.
Când a ajuns în fața ușii, brașoveanul a avut surpriza să fie întâmpinat de un bărbat îmbrăcat în haine de femeie. Confuz, omul a refuzat partenera și a dat să plece.
Potrivit declarațiilor date de brașovean în fața polițiștilor, după ce a realizat că nu a nimerit tocmai acolo unde își dorea, a dat să plece, însă a fost oprit de către bărbatul travestit care i-a solicitat o sumă de bani (200 lei) pentru deranjul creat. Clientul susține că a vrut să fie generos și să plătească taxa cerută. A scos din buzunar un teanc de 2500 de lei ca să plătească „taxa de deranj” dar toți banii i-au fost smulși din mână de către bărbatul îmbrăcat în femeie. A avut loc o ceartă, urmată de înjurături, palme și pumni la care ar fi participat mai multe persoane aflate în apartamentul respectiv, pentru ca în cele din urmă brașoveanul să fie alungat din apartament și scos în stradă, dar fără a-și mai recupera banii.
Dilema judecătorului
Prietenii care-l așteptau afară în mașină l-au sfătuit să facă plângere la poliție, ceea ce s-a și întâmplat. Cazul s-a transformat astfel în dosar penal, bărbatul travestit fiind inculpat pentru tâlhărie calificată iar cauza a ajuns pe rolul Judecătorie Brașov.
Martorii au dat declarații confuze, inculpatul și victima s-au acuzat reciproc fără a aduce probe, iar probatoriul adunat de procurori nu a confirmat fără dubiu fapta, astfel încât judecătorii a decis să dispună achitarea travestitului acuzat de tâlhărie.
”Există îndoială doar atunci când din coroborarea tuturor probelor nu se poate reține cu certitudine nici vinovăția, dar nici nevinovăția celui în cauză. În acest caz, îndoiala care rămâne este echivalentă cu o probă pozitivă de nevinovăție ce conduce la achitarea inculpatului de către instanță. Mai trebuie precizat că principiul in dubio pro reo nu constituie o regulă de evaluare a probelor care să reglementeze modul de formare a convingerii instanței, ci o regulă decizională care reglementează conduita de urmat în cazul unei dileme decizionale în care s-ar regăsi jurisdicția de judecată după aprecierea probelor, atunci când aceasta nu își poate forma o convingere”, au motivat decizia de achitare judecătorii din Brașov.