Invitat la Interviurile Biz Brașov-„Vorbe sau Fapte cu Ovidiu Văcaru” produsă de Kroncast Media, președintele Consiliului Județean Brașov a anunțat că fostul complex „Agrement” de sub Tâmpa, aflat acum într-o stare evidentă de degradare, va deveni un spațiu educațional, în gestiunea Bibliotecii Județene Brașov.
Ovidiu Văcaru: Ce se întâmplă cu Complexul „Agrement”?
Adrian Veștea:
„Agrementul” este astăzi depus ca și proiect, este în responsabilitatea bibliotecii (n.r Biblioteca Județeană, aflată în administrarea Consiliului Județean). În prezent urmează să fie reabilitat. S-a făcut documentația tehnică și este depus un proiect în care, alături de alte 30 de biblioteci din județ, vor primi fonduri pentru reabilitare. Eu vă spun și cu piscina și cu toate aceste lucruri, activitatea trebuie desfășurată de către mediul privat. Noi am scos-o la concesiune de nenumărate ori, fiindcă nu mi se părea normal ca din banii tuturor, în loc să asiguri lucrurile care țineau de funcționarea anumitor instituții, să dezvolți o activitate concurențială mediului privat.
Nu a participat absolut nimeni la licitații. Deci, în momentul când am ajuns președinte, era o clauză lăsată de Curtea de Conturi ca posibil preț cu care se gestiona în trecut acest complex, să îl scoată Consiliul Județean la licitație. S-au făcut timp de vreo doi ani de zile numai proceduri de licitație pentru a putea fi dat. Nu a existat nicio persoană interesată. După cum bine știți, toate prețurile de pornire se stabilesc în urma unor rapoarte de evaluare. De fiecare dată am dat prețurile în jos, cum se întâmplă la fiecare procedură de licitație, dar nu a existat nimeni interesat.
Am dat-o bibliotecii, fiindcă biblioteca funcționează într-o clădire a Camerei de Comerț. Am propus Camerei de Comerț să ne lase în bibliotecă ca să putem să intrăm într un proces de reabilitare a clădirii respective și să dăm „Agrementul” Camerei de Comerț și o diferență, să găsim o soluție. Nu a existat interes. Fiindcă nu cred că astăzi duce cineva lipsă de un bazin. Sunt destule bazine în mediul privat care pot fi exploatate din punct de vedere economic.
Vom amenaja ca un spațiu educațional în care, pe anumite zone, în zona în care este piscină, să poată folosi și ca piscină, dar asta va intra în responsabilitatea bibliotecii și ca sală de lectură, ca și zonă de evenimente, spații care vor fi în special pe latura asta educațională și mai puțin din punct de vedere al agrementului.
Clădirea Complexului sportiv Agrement, construită în anul 1980, a fost utilizată până în 2015, având în componenţă inclusiv o piscină. În 2018, Consiliul Judeţean a transferat-o în administrarea Bibliotecii Judeţene, care a venit cu propunerea de a o reutiliza, transformând-o într-o „bibliotecă futuristă”, unde oamenii pot citi, se pot relaxa sau pot face sport. Potrivit propunerii puse pe masă în 2018 de către directorul Bibliotecii Judeţene, Daniel Nazare, acesta este unul inspirat din ţările nordice, acolo unde bibliotecile îmbină zonele de citit cu spaţii generoase unde oamenii se pot intersecta cu alte domenii de interes, cum sunt robotica sau tehnologia. „Ne gândim la o variantă în care copiii şi tinerii care citesc un anumit număr de ore sau cărţi, să primească o oră sau mai multe de intrare gratuită la piscină, de exemplu“, a explicat Daniel Nazare, în propunerea făcută acum 5 ani Consiliului Judeţean.
Mai multe detalii despre Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav, despre o candidatură a lui Adrian Veștea la primăria Brașov și multe altele, în interviurile Biz Brașov-„Vorbe sau Fapte cu Ovidiu Văcaru” la Kroncast Media. Emisiunea integrală este în link-ul de mai jos.
4 comentarii
Serios,sunt destule bazine in Brasov,cred ca glumeste,nu au vrut sa faca concurenta mediului privat? Ca si de spatiile verzi,Brasovul duce lipsa de piscine,sau poate traim in orase diferite? Piscina aceea era binevenita ptr cei care nu vroiau sa se calce in picioare in piscinele private care oricum au preturi enorme ptr.cetatenii de rand. Trebuiau doar întreținute, dar poate ca ducem lipsa si de apa in Bv? Oricum ei se gandesc doar la interesele lor,pb.ca au piscine acasa.
Eu cunosc un club privat, poate chiar cel mai mare din Brasov, chiar și cu rezultate remarcabile, care nu are nici bazin propriu și nici acces la bazin la ore de vârf. Eu cred ca bazinul de la agrement in continuare ar aduce un plus orașului.
Parerea mea este ca aceasta stire este complet eronata!
Din contra Brasovul are nevoie de bazine, la orele de varf se face pastravarie la bazinele din Brasov, de mai mult de 5 ani de cand sa inchis acest bazin sub tampa!
Cel care a scris acest articol a scris doar din burta fara sa ridice un ochi la ce se intampla in realitate in bazinele Brasovenilor, bataie de joc cu cetatenii Brasovenilor!
Ce atâta cultura domne! Mai bine o casina pentru baroni!