Îmbrăcat într-o cămașă cu mânecă scurtă, cu ochelari de soare și purtând un baston, Regele Charles al Marii Britanii s-a plimbat sâmbătă, 3 iunie, pe străzile din satul Valea Zălanului, localitate aflată în județul Covasna, arată imaginile publicate de Profimedia. Regele Charles a fost întâmpinat de localnici cu flori și a fost aplaudat, scrie libertatea.ro. A dat mâna cu oamenii și a vorbit minute în șir cu toți cei prezenți. De asemenea, monarhul britanic, aflat în a doua zi a vizitei în România, a participat și la un picnic în Valea Zălanului, un sat cu doar câteva sute de locuitori, unde deține trei case perfect conservate și transformate în pensiuni.
„Mereu este minunat în România! Sunt atât de impresionat să văd toată lumea aici! Iubesc să vin în România”, a spus regele Charles, în imaginile difuzate de Antena 3. Regele britanic a mers în mijlocul oamenilor și a îmbrățișat femeile și copiii, care l-au apreciat pentru simplitate și modestie. „Ne place de el, ca om, că este foarte popular, așa cum spunem noi, românii. Prin vizitele dânsului în România s-a aflat de țara noastră. Lumea știa și înainte de România, dar de locurile astea așa mai pitorești nici eu n-am știut”, a spus unul dintre cei veniți să-l vadă pe rege.
Regele Charles al III-lea a ajuns în România vineri, 2 iunie, când a și fost primit de preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. Charles a salutat garda în limba română și, în speech-ul rostit, a descris România ca fiind „țara mea de glorii, țara mea de dor”, citându-l, în limba română, pe poetul Mihai Eminescu. Aceasta este prima vizită pe care un monarh britanic o face în România, dar și prima vizită externă a lui Charles după încoronarea care a avut loc luna trecută. Suveranul britanic va sta în România 5 zile. Charles al III-lea deţine două proprietăţi în România: una în Valea Zălanului (judeţul Covasna), care este deschisă turiştilor, şi o alta în satul Viscri (judeţul Braşov). Casa de la Viscri este şi sediul Fundaţiei Prinţul de Wales, unde este deschis un Centru de Pregătire de care benecifiază ucenici, meşteri artizani, studenţi şi arhitecţi din întreaga ţară.