În 2015, în urma unei misiuni de audit financiar, auditorii Curții de Conturi Brașov au constat că autoritatea județeană decontase firmei Ramb Sistem, în baza unui contract încheiat 2013, o suprafață mai mare decât cea reală pentru vopsirea porții de intrare în județ, de pe DN 11. De atunci, a urmat un lung șir de procese, firma intrând în insolvență și ulterior în faliment.
Inițial, CJ Brașov s-a înscris la masa credală pentru a recupera debitul de la societate, dar în 2018, cererea i-a fost respinsă, pe motiv că respectiva creanță nu era certă, nefiind constatată printr-o sentință irevocabilă. Autoritatea județeană a făcut apel și, ulterior a intentat o nouă acțiune, după ce la nivelul forului s-a făcut o comisie de analiză și identificare a persoanelor care se fac vinovate de acest prejudiciu. Acțiunea a fost respinsă, s-a depus apel, care a fost respins, iar într-un final, în martie 2023, Curtea de Apel a respins definitiv recursul CJ Brașov. Instanța a reținiut faptul că autoritatea județeană avea atribuții pentru verificarea situațiilor de lucrări prezentate de constructor și întocmirea documentelor necesare în vederea efectuării plăților, însă situațiile de lucrări corespund cu suprafețele din devizul estimativ care a stat la baza selectării ofertei, neconfirmându-se astfel existența unei fapt ilicite.
Ținând cont de decizia definitivă a instanței, consilierii județeni ar urma să adopte o hotărâre prin care să fie scăzută din evidențele contabile suma de 8.052 de lei, reprezentând plăți nedatorate efectuate în cadrul contractului cu Ramb Sistem la care se adaugă majorări de întârziere.
Compania brașoveană Ramb Sistem SRL a intrat în insolvență la cerere în luna martie 2016. Compania a fost una dintre „firmele de casă” ale CJ Brașov, obținând de-a lungul timpului și alte contracte cu administrații publice. Ramb Sistem este una dintre firmele implicate în „dosarul Căncescu”, cel care a dus la arestarea fostului președinte al Consiliului Județean Brașov.