Acum, ar urma să demareze și lucrările, în acest sens fiind emisă autorizația de construire. În prealabil, edilii au obținut și avizul Ministerului Culturii, ținând cont că zidul de incintă al vechii cetăți este monument istoric de clasa A, catalogat în Lista Monumentelor Istorice, categoria de importanță a construcției, potrivit H.G. nr. 766/1997 este B – construcții de importanță deosebită.
Importanța istorică a zidului constă în faptul că este cea mai veche construcție din orașul medieval Brașov (peste 700 de ani), care s-a menținut în planul orașului din sec. al XIV-lea până în prezent. Tehnica edificării zidului este specifică sec. al XIV-lea, respectiv piatră de râu, piatră cioplită pentru fața vizibilă a zidului și umpluturi interioare de cărămidă. Liantul folosit este argila combinată cu var hidraulic, care de la edificare și până în prezent, s-a calcinat și nu mai prezintă rol de liant.
Soluția tehnică propusă urmărește consolidarea porțiunii de zid de incintă al Cetății Brașovului, protejarea și repararea elementelor nestructurale, restaurarea elementelor arhitecturale, conservarea volumetriei generale prin reparații/consolidări, având în vedere că o porțiune din zid, cea dinspre cele două proprietăți, este într-o stare avansată de degradare.