În martie, reprezentanții Primăriei Brașov au lansat pentru a treia oară procedura de cerere de oferte pentru un spațiu de 2.500 – 3.000 de metri pătrați pretabil pentru desfășurarea de activități educaționale, respectiv care să fie utilizat de către anumite unități școlare, atunci când clădirile în care funcționează sunt în curs de reabilitare.
Condițiile impuse sunt probabil prea restrictive, astfel că până la termenul de săptămâna trecută nu a fost depusă nici o ofertă. Astfel, edilii au decis să prelungească din nou termenul, până la data de 17 mai.
Chiar dacă prețul oferit pentru închirierea unui astfel de spațiu (2.541.000 euro fără TVA, respectiv 3.023.790 euro cu TVA) ar fi tentant, în special pentru dezvoltatorii imobiliari care dispun de diverse spații de servicii, cerințele pe care trebuie să le îndeplinească respectivele clădiri sunt destul de greu de îndeplinit. Printre altele, spațiul ce va fi ofertat pentru închiriere trebuie să aibă: minimum 16 săli de clasă (25-27 de elevi) – suprafața aprox. 55mp/sală; minimum 5 laboratoare (25-27 de elevi) – suprafața aprox. 55 mp/sală; cancelarie (20-25 cadre didactice) – suprafața aprox. 50mp; depozite pentru material didactic (minim 3); bibliotecă, vestiar și grup sanitar – oficiu curățenie – grupuri sanitare pentru fete (minim 8 cabine) / fiecare etaj – grupuri sanitare pentru băieți (minim 4 cabine și 4 pisoare) / fiecare etaj – grupuri sanitare pentru cadre didactice (minim 4 cabine pt. femei, minim 2 cabine pt. bărbați și 2 pisoare), dar și cabinet medical, cabinet psihologic, precum și o sală multifuncțională.
Contractul de închiriere se va încheia pe o perioadă de 84 de luni.
Campusul de la „Construcții”, în așteptare
Edilii au însă în plan să amenajeze o astfel de școală „de avarie” în spațiile fostului Liceu de Construcții de pe strada Școlii. Acum un an s-au făcut unele demersuri urbanistice pentru refuncționalizarea spațiilor, dar, deocamdată, proiectul nu a mai avansat.