Servicii BizBrasov
    • Abonamente FwdBV
    • Publicitate
    • Trimite Stire!
    Facebook
    • Abonamente FwdBV
    • Publicitate
    • Trimite Stire!
    Facebook
    Biz BrasovBiz Brasov
    • Știri Brasov
    • Economie
      • Imobiliare
      • Turism
      • IT
    • Timp liber
      • Evenimente
      • Cultură
      • Media
    • Viața Brașovului
      • Administratie
      • Politica
    • Sănătate
    • Social
    • Opinii
    • Știri Naționale
    Biz BrasovBiz Brasov

    Salvați Copiii: Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți, mergând până la tentative de suicid. 7 din 10 adolescenți români au apelat la serviciile de terapie pentru tulburări de anxietate

    0
    De Laura Nilescu Gal pe 27 aprilie 2023 Social, Stiri Brasov, Știri Naționale
    Distribuie
    WhatsApp Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email*
    Salvați Copiii: Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți, mergând până la tentative de suicid. 7 din 10 adolescenți români au apelat la serviciile de terapie pentru tulburări de anxietate

    Cei mai mulți copii care au apelat la programul de consiliere psihologică al Organizației Salvați Copiii România au fost diagnosticați cu anxietate și tulburări emoționale;

    La copiii cu vârstele cuprinse între 11 – 14 ani și la adolescenți, 15 – 18 ani, tulburările de anxietate și depresie au dus la tentative de suicid (8 cazuri);

    Salvați Copiii România atrage atenția asupra necesității unui program național care să se adreseze sănătății mintale a copiilor.

    Aproape un copil din trei s-a confruntat cu tulburări de anxietate și a avut nevoie de consiliere și suport psiho-emoțional în centrele Salvați Copiii România în ultimii doi ani, procentul crescând la aproape 72%.

    Citește și:

    Uber, Bolt, Tazz și Glovo, în vizorul inspectorilor antifraudă și ITM. Controale vor fi în toată țara

    Brașovenii își pot găsi un job sau îl pot schimba pe cel actual, cu ocazia bursei de luna viitoare

    Cercetătorii au dezvoltat un vaccin împotriva bolii Lyme cu ajutorul tehnologiei ARN mesager. Bacteria care provoacă această maladie este transmisă la om prin muşcătura căpuşelor

    (7 din 10) în cazul adolescenților, mergând până la consecințe extrem de grave, și anume tentative de suicid, arată datele unei anchete realizate de Salvați Copiii România.

    În ultimii doi ani, marcați de crizele succesive cauzate de pandemie și război, centrele de consiliere ale Organizației Salvați Copiii au preluat un număr total de 1.241 de copii și adolescenți care au dezvoltat diferite tulburări emoționale.

    Astfel:

    • Cele mai frecvente diagnostice au fost reprezentate de anxietate – 28,8% și tulburări emoționale (23%).
    • Majoritatea covârșitoare a cazurilor de depresie s-au înregistrat în rândul copiilor din grupa de vârstă 11 – 14 ani și al adolescenților (15 – 18 ani), respectiv 32% și 54% din cazuri;
    • Au fost înregistrate și cazuri severe, în care tulburările de tipul anxietății și depresiei au dus la tentative de suicid: trei la grupa de vârstă 11 – 14 ani și cinci în rândul adolescenților.

    Semnele anxietății la copii și adolescenți, explicate de psihologul Mihaela Dinu, Salvați Copiii România

    Anxietatea este o emoţie negativă care implică sentimente de nervozitate, teamă, frică sau îngrijorare. De obicei, copiii se simt anxioşi atunci când cred că ceva rău sau neplăcut urmează să se întâmple.

    Anxietatea la copii şi adolescenţi poate fi descrisă ca un răspuns extrem la o situaţie sau eveniment pe care o percepe ca ameninţătoare şi este disproporţionat în raport cu pericolul real. Răspunsul anxios include gânduri de pericol iminent, excitaţie crescută cum ar fi, creşterea frecvenţei cardiace şi respiraţie rapidă şi, adesea, evitarea situaţiilor sau a evenimentelor care provoacă disconfort.

    Copilul sau adolescentul care suferă de anxietate ajunge să resimtă distres semnificativ şi perturbare a activităţilor sale cotidiene la şcoală, acasă sau în relaţia cu prietenii.

    Este important ca părinții să interpreteze comportamentul copilului în funcţie de nivelul său de dezvoltare și în cazul copiilor mai mici să deosebească simptomele de anxietate de fricile specifice vârstei sau de fobii.

    De asemenea, părinții trebuie să fie atenți ca manifestările anxioase să nu se transforme în tulburări de anxietate.

    O tulburare anxioasă netratată crește riscul în viitor pentru diferite probleme de sănătate mintală. De aceea, dacă problema de anxietate interferează cu starea de bine generală sau cu abilitățile parentale este bine ca aceasta să fie discutată cu un specialist.

    Ce este depresia și ce este ea în cazul adolescenților?

    Orice persoană poate experimenta stări de tristețe din când în când, însă acestea sunt de obicei trecătoare, durând un timp destul de scurt.  Depresia clinică, numită și tulburare depresivă, reprezintă o tulburare a dispoziției care determină un distres evident cu impact pe funcționarea zilnică, minim două  săptămâni, aproape zilnic și în cea mai mare parte a zilei; exprimat prin felul în care se simte, gândește, funcționează în activitățile și rutinele zilnice (școală, somn, apetit alimentar etc.).

    Unele studii arată că depresia este diferit resimțită în funcție de vârstă.

    Depresia la copii și adolescenți se manifestă puțin diferit față de adulți, de aceea uneori este trecută cu vederea din păcate. Un copil cu depresie de cele mai multe ori va fi agitat (dar în acelasi timp va arăta obosit sau fără chef), ușor iritabil, nemulțumit mai mereu, deseori va plânge facil și va avea stări schimbătoare, tulburări de somn, apetit, putând apărea și la copii gândurile de moarte.

    Simptomatologie la adolescenți: certăreţ, agresiv, hipersensibil emotional, izolat, renunţă la activităţi, nu manifestă iniţiative, plicitisit, scăderea performanţelor şcolare, modificarea neintenţionată în greutate, dificultăţi de adormire sau în a rămâne treaz, somn neodihnitor, stă treaz toată noaptea, dificultăţi de concentrare, în a sta liniştit, impulsiv, sau mai puţin activ, relaţionează mai puţin cu ceilalţi, dezorganizat, refuză să participe la activităţi, petrece mult timp în pat, doarme ziua, se simte mereu bolnav, Face comentarii negative despre el / ea: „Sunt urâtă”, „Sunt grasă”, „Sunt prost”, „Nimănui nu-i place de mine”, capacitate scăzută de concentrare, uşor de distras, dezorganizat, este obsedat de teme morbide, afirmă că ar vrea să moară, spune că se gândeşte cum să se sinucidă, încearcă să se sinucidă, suspicios, vede imagini înfricoşătoare, îşi aude numele strigat.

    Importanța terapiei

    Dincolo de strategiile privind stilul de viață, un specialist poate evalua cu exactitate simptomatologia, poate stabili dacă este un episod depresiv și cărei clase aparține, precum și care sunt recomandările de primă intenție: psihoterapia sau terapia medicamentoasă.

    Comorbiditatea depresie-anxietate este de 85%, ceea ce înseamnă că, copiii cu anxietate pot dezvolta și depresie, trec de la evitare la scăderea întăririlor pozitive, ajungându-se la depresie.

    „Ieșirea din pandemie, după perioade lungi de izolare și anxietate socială, apoi fricile cauzate de război și climatul social vulnerabil și-au pus amprenta asupra sănătății mintale a copiilor. Anxietatea și depresia pe care le-au dezvoltat pot avea consecințe dramatice și se pot transforma în traumă, dacă acești copii nu primesc consiliere terapeutică adecvată. Mai mult, este necesar un program național, care să evalueze și să sprijine copiii cu tulburări emoționale să-și revină.”, a explicat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

    Ancheta a vizat datele din cazuistica centrelor de consiliere ale Organizației Salvați Copiii, având ca grupuri țintă copii și părinți beneficiari ai serviciilor de consiliere ale Salvați Copiii România. Cercetarea a fost efectuată pe un eșantion neprobabilistic, în luna aprilie 2023.

    Servicii de terapie oferite de Salvați Copiii România

    Centrul de Educaţie Emoţională și Comportamentală  pentru Copii din  București și Centrele de Consiliere pentru Părinți din Iași, Timișoara și  Mureș au ca obiectiv promovarea sănătăţii mentale şi îmbunătăţirea calităţii îngrijirii pentru copii şi adolescenţi, prin:

    • Dezvoltarea unei reţele de servicii psihologice şi sociale:

    • identificare, evaluare şi intervenţie timpurie;
    • tratament pentru copii şi adolescenţi cu risc sau deja diagnosticaţi cu probleme de sănătate mentală;

    • Dezvoltarea de programe de training pentru profesioniştii din sistemele sănătate, educaţie şi protecţie socială: psihiatri, medici de familie, asistenţi medicali şi psihologi clinicieni, psihologi şcolari, medici de familie si pediatri, asistenţi sociali, logopezi etc.;

    • Elaborarea şi diseminarea de materiale de specialitate pentru profesioniştii care furnizează servicii de consiliere şi intervenţie psihologică pentru copii, adolescenţi şi familiile acestora;

    • Activităţi de informare şi educaţie în şcoli, destinate copiilor, profesorilor şi părinţilor.

    Ce servicii sunt disponibile?

    • servicii de evaluare clinică, psihiatrică şi psihologică;

    • consilire şi psihoterapie individuală pentru copii, adolescenţi și părinți;

    • consiliere şi psihoterapie de grup pentru copii și adolescenţi;

    • consiliere individuală pentru părinţi;

    • programe educaţionale pentru părinţi;

    • programe de dezvoltare de abilităţi sociale şi emoţionale pentru preşcolari şi şcolari mici.

    • grupuri de suport pentru copii şi părinţi;

    • programe de formare adresate consilierilor școlari, cadrelor didactice, asistenților sociali, psihiatrilor.

    Toate serviciile sunt gratuie, oferite într-un mediu prietenos, accesibil, nestigmatizant.

    Pentru cine sunt oferite aceste servicii?

    • Copii şi adolescenţi cu probleme de sănătate mentală (copii cu depresie, anxietate, tulburări de ataşament, ADHD, tulburări de conduită, comportament agresiv etc.);

    • Copii şi adolescenţi care provin din familii cu dificultăţi sociale;

    • Copii şi adolescenţi cu părinţi cu probleme de sănătate;

    • Copii şi adolescenţi care provin din familii dezorganizate.

    Distribuie. WhatsApp Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email* Telegram
    Articol precedentBrai-Cata anunță majorarea tarifelor pentru colectarea gunoiului menajer, ca urmare a creșterii cheltuielilor cu depozitarea
    Următorul articol Încă o dovadă că CL Brașov nu știe ce votează:  s-a opus majorării prețului la gunoi, dar operatorii cresc tarifele la salubritate
    Laura Nilescu Gal
    • Website
    • Facebook

    Comenteaza aceasta stire

    Scrie-ne părerea ta Anuleaza raspunsul

    Alte stiri similare

    Uber, Bolt, Tazz și Glovo, în vizorul inspectorilor antifraudă și ITM. Controale vor fi în toată țara
    Stiri Brasov De Laura Nilescu Gal0

    Uber, Bolt, Tazz și Glovo, în vizorul inspectorilor antifraudă și ITM. Controale vor fi în toată țara

    22 septembrie 2023

    Antifrauda a pornit o campanie de controale la nivel naţional împreună cu Inspecţia Muncii, după proiectul pilot derulat anul trecut…

    Brașovenii își pot găsi un job sau îl pot schimba pe cel actual, cu ocazia bursei de luna viitoare
    Stiri Brasov De Laura Nilescu Gal0

    Brașovenii își pot găsi un job sau îl pot schimba pe cel actual, cu ocazia bursei de luna viitoare

    22 septembrie 2023

    Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă Brașov va organiza și în această toamnă Bursa locurilor de muncă. Evenimentul este programat…

    De mâine, se modifică orarul liniei RATBV spre Săcele. În zilele lucrătoare, numărul de curse zilnice va crește de la 77, la 81
    Stiri Brasov De Ionuț Dincă0

    De mâine, se modifică orarul liniei RATBV spre Săcele. În zilele lucrătoare, numărul de curse zilnice va crește de la 77, la 81

    22 septembrie 2023

    RATBV crește calitatea serviciului de transport pe linia metropolitană 710, Brașov (terminal Roman) – Săcele (cap linie Garaj), prin alocarea…

    Cercetătorii au dezvoltat un vaccin împotriva bolii Lyme cu ajutorul tehnologiei ARN mesager. Bacteria care provoacă această maladie este transmisă la om prin muşcătura căpuşelor
    Sănătate De Laura Nilescu Gal0

    Cercetătorii au dezvoltat un vaccin împotriva bolii Lyme cu ajutorul tehnologiei ARN mesager. Bacteria care provoacă această maladie este transmisă la om prin muşcătura căpuşelor

    22 septembrie 2023

    O echipă de oameni de ştiinţă americani a dezvoltat un vaccin cu ARN mesager (ARNm) împotriva bacteriei care cauzează boala…

    Mirii ar putea fi obligați să plătească impozit pe darul de nuntă/ Dedicațiile muzicale de maximum 5.000 de lei
    Stiri Brasov De Laura Nilescu Gal0

    Mirii ar putea fi obligați să plătească impozit pe darul de nuntă/ Dedicațiile muzicale de maximum 5.000 de lei

    22 septembrie 2023

    Guvernul a pus în dezbatere publică un proiect de lege privind unele măsuri fiscal bugetare, prin care devine posibilă impozitarea…

    Mamele minore care merg la școală primesc o bursă de 700 de lei, iar copiii acestora au prioritate pentru locuri la creșă
    Social De Laura Nilescu Gal0

    Mamele minore care merg la școală primesc o bursă de 700 de lei, iar copiii acestora au prioritate pentru locuri la creșă

    22 septembrie 2023

    Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Natalia Intotero, a declarat vineri, la o dezbatere privind abandonul şcolar că mamele minore beneficiază…

    Turcii de la Makyol au mai câștigat lucrările de pe încă un lot al autostrăzii dintre Sibiu și Făgăraș. Au de construit 6 viaducte și 17 poduri și vor câștiga 1,89 miliarde de lei
    Administratie De Ionuț Dincă0

    Turcii de la Makyol au mai câștigat lucrările de pe încă un lot al autostrăzii dintre Sibiu și Făgăraș. Au de construit 6 viaducte și 17 poduri și vor câștiga 1,89 miliarde de lei

    22 septembrie 2023

    Compania Makyol (Turcia) a câștigat contractul pentru proiectarea și execuția primului lot al Autostrăzii A 13 Sibiu-Făgăraș, constructorul având deja contractele…

    Lemne transportate fără documentele necesare, confiscate de polițiștii din Zărnești
    Social De Biz Brasov1

    Lemne transportate fără documentele necesare, confiscate de polițiștii din Zărnești

    22 septembrie 2023

    Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Zărnești au dispus confiscarea materialului lemos identificat într-un autovehicul, după ce au stabilit în cadrul…

    Încep lucrările la prima parcare supra-etajată din Brașov destinată celor care vin în oraș, la ieșirea spre Ghimbav. Va fi gata înainte de alegerile locale de anul viitor și este primul park&ride din cele 4 planificate a fi construite la intrările în municipiu
    Administratie De Biz Brasov0

    Încep lucrările la prima parcare supra-etajată din Brașov destinată celor care vin în oraș, la ieșirea spre Ghimbav. Va fi gata înainte de alegerile locale de anul viitor și este primul park&ride din cele 4 planificate a fi construite la intrările în municipiu

    22 septembrie 2023

    Primarul Allen Coliban a dat astăzi Ordinul de începere a lucrărilor pentru construirea primei parcări multietajate de tip park&ride din…

    Un magazin „La doi pași” din Sânpetru, amendat cu 25.000 de lei de Protecția Consumatorilor, după ce au fost găsit produse expirate și alte nereguli
    Stiri Brasov De Biz Brasov0

    Un magazin „La doi pași” din Sânpetru, amendat cu 25.000 de lei de Protecția Consumatorilor, după ce au fost găsit produse expirate și alte nereguli

    22 septembrie 2023

    Foto: Arhivă În urma primirii unei sesizări de la un consumator, Comisariatul pentru ProtecțiaConsumatorilor Brașov a desfășurat o acțiune de…

    Doi tineri din Racoș și Măieruș au intrat pe geamul unei uscătorii dintr-un bloc din Brașov și au furat două biciclete și două karturi cu pedale
    Stiri Brasov De Laura Nilescu Gal0

    Doi tineri din Racoș și Măieruș au intrat pe geamul unei uscătorii dintr-un bloc din Brașov și au furat două biciclete și două karturi cu pedale

    22 septembrie 2023

    Polițiștii brașoveni au primit o sezizare de la proprietarul unui bloc, în care se reclama faptul că, peste noapte, în…

    Un râșnovean a fost „pârât” la Poliție că a băut și s-a urcat la volan. Agenții l-au prins pe drum cu o alcoolemie de 0,85 mg/l
    Stiri Brasov De Ionuț Dincă0

    Un râșnovean a fost „pârât” la Poliție că a băut și s-a urcat la volan. Agenții l-au prins pe drum cu o alcoolemie de 0,85 mg/l

    22 septembrie 2023

    Polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Râșnov au întocmit un dosar penal pentru o infracțiune săvârșită la regimul rutier, după ce…

    Oficialii ANM ne trimit la mare: „Avem un scurt episod cu temperaturi deosebit de ridicate”
    Stiri Brasov De Laura Nilescu Gal0

    Oficialii ANM ne trimit la mare: „Avem un scurt episod cu temperaturi deosebit de ridicate”

    22 septembrie 2023

    Directorul serviciului de prognoză meteorologică de la ANM, Florinela Georgescu, că românii se pot bucura în acest weekend de o scurtă…

    Patru echipe de baschet din Brașov iau mâine startul în Campionatul Național de Baschet Masculin U15
    Evenimente De Biz Brasov0

    Patru echipe de baschet din Brașov iau mâine startul în Campionatul Național de Baschet Masculin U15

    22 septembrie 2023

    Foto: prin amabilitatea ACS Zeiden Hoops Brașov Campionatul Național de Baschet Masculin U15 ani începe mâine cu primul turneu. În…

    FOTO Brașovenii nervoși și stresați se pot relaxa la „Sala de Spart”: Li se pun la dispoziție busturi din ghips, sticle, farfurii și sunt îmbrăcați „frumos” cu cască de protecție, mănuși, salopetă și....o bâtă solidă de baseball
    Stiri Brasov De Laura Nilescu Gal0

    FOTO Brașovenii nervoși și stresați se pot relaxa la „Sala de Spart”: Li se pun la dispoziție busturi din ghips, sticle, farfurii și sunt îmbrăcați „frumos” cu cască de protecție, mănuși, salopetă și….o bâtă solidă de baseball

    22 septembrie 2023

    Brașovenii au ocazia să scape de stresul acumulat pe timpul unei zile la serviciu, relaxându-se la „Sala de Spart” deschisă…

    Coliban: „Dați-ne banii și facem noul spital al Brașovului până în 2026” (P)
    Politica De Biz Brasov0

    Coliban: „Dați-ne banii și facem noul spital al Brașovului până în 2026” (P)

    22 septembrie 2023

    Acesta este mesajul pe care Primarul Brașovului îl transmite prim-ministrului Ciolacu și ministrului sănătății, Rafila. Declarațiile au fost făcute presei…

    În pușcărie, ca-n vacanță. Deținuții pot face comenzi online sau îi pot trimite pe gardieni după ce le „poftește inima”
    Stiri Brasov De Ionuț Dincă0

    În pușcărie, ca-n vacanță. Deținuții pot face comenzi online sau îi pot trimite pe gardieni după ce le „poftește inima”

    22 septembrie 2023

    Printr-o hotărâre de Guvern au fost schimbate regulile după care deținuții își ispășesc pedepsele cu închisoarea în sensul că, între…

    Ursoaică împușcată astăzi în Harghita, după ce a fost lovită de o mașină condusă de o șoferiță în vârstă de 25 de ani, pe un drum european. Rănile suferite de sălbăticiune în urma accidentului rutier nu erau compatibile cu viața
    Social De Biz Brasov0

    Ursoaică împușcată astăzi în Harghita, după ce a fost lovită de o mașină condusă de o șoferiță în vârstă de 25 de ani, pe un drum european. Rănile suferite de sălbăticiune în urma accidentului rutier nu erau compatibile cu viața

    22 septembrie 2023

    Foto cu scop ilustrativ O ursoaică a fost împuşcată, vineri, după ce a fost lovită de o maşină, pe DE…

    Doi tineri în vârstă de 19 ani au murit azi noapte la Holbav, în județul Brașov, după ce s-au ciocnit cu motocicletele. Nu aveau permis și nici echipament de protecție
    Social De Biz Brasov0

    Doi tineri în vârstă de 19 ani au murit azi noapte la Holbav, în județul Brașov, după ce s-au ciocnit cu motocicletele. Nu aveau permis și nici echipament de protecție

    22 septembrie 2023

    Azi dimineață în jurul orei 01.40 dimineața, Poliția Brașov a fost sesizată printr-un apel de urgență cu privire la faptul…

    Brașovenii sunt invitați să se uite pe cer în cadrul unei seri astronomice, la Cetatea Rupea
    Stiri Brasov De Laura Nilescu Gal0

    Brașovenii sunt invitați să se uite pe cer în cadrul unei seri astronomice, la Cetatea Rupea

    22 septembrie 2023

    „Noaptea Cercetătorilor” vine în Geoparcul Carpaterra cu o seară de observații astronomice. Organizatorii vă invită să vă uitați pe cer.…

    Ultimele Știri Adăugate
    Uber, Bolt, Tazz și Glovo, în vizorul inspectorilor antifraudă și ITM. Controale vor fi în toată țara

    Uber, Bolt, Tazz și Glovo, în vizorul inspectorilor antifraudă și ITM. Controale vor fi în toată țara

    Stiri Brasov 22 septembrie 2023
    Brașovenii își pot găsi un job sau îl pot schimba pe cel actual, cu ocazia bursei de luna viitoare

    Brașovenii își pot găsi un job sau îl pot schimba pe cel actual, cu ocazia bursei de luna viitoare

    Stiri Brasov 22 septembrie 2023
    De mâine, se modifică orarul liniei RATBV spre Săcele. În zilele lucrătoare, numărul de curse zilnice va crește de la 77, la 81

    De mâine, se modifică orarul liniei RATBV spre Săcele. În zilele lucrătoare, numărul de curse zilnice va crește de la 77, la 81

    Stiri Brasov 22 septembrie 2023
    Cercetătorii au dezvoltat un vaccin împotriva bolii Lyme cu ajutorul tehnologiei ARN mesager. Bacteria care provoacă această maladie este transmisă la om prin muşcătura căpuşelor

    Cercetătorii au dezvoltat un vaccin împotriva bolii Lyme cu ajutorul tehnologiei ARN mesager. Bacteria care provoacă această maladie este transmisă la om prin muşcătura căpuşelor

    Sănătate 22 septembrie 2023

    Stai conectat la Știri

    Înscrie-te la newsletter-ul BizBrasov și vei primi periodic cele mai importante știri ale momentului.

    cumpara revista fwdbv
    Ultimele Comentarii
    • Nirolf la Lemne transportate fără documentele necesare, confiscate de polițiștii din Zărnești
    • Uwe la Brandurile industriale ale Brașovului de acum un secol. Industriașii interbelici ai Brașovului – Scherg, Schiel, Czell, Tellman sau Teutsch
    • Ioan la Curse între Ghimbav și Hugharda, începând din octombrie
    • Anonim la 49 de ani de la finalizarea Transfăgărășanului. Șoseaua spectaculoasă ar fi trebuit să poarte numele lui Nicolae Ceaușescu. „Această construcție realizată la o asemenea înălțime nu a fost deloc ușoară”, remarca dictatorul la inaugurare
    Alte Știri Brașov
    De mâine, se modifică orarul liniei RATBV spre Săcele. În zilele lucrătoare, numărul de curse zilnice va crește de la 77, la 81

    De mâine, se modifică orarul liniei RATBV spre Săcele. În zilele lucrătoare, numărul de curse zilnice va crește de la 77, la 81

    22 septembrie 2023
    Cercetătorii au dezvoltat un vaccin împotriva bolii Lyme cu ajutorul tehnologiei ARN mesager. Bacteria care provoacă această maladie este transmisă la om prin muşcătura căpuşelor

    Cercetătorii au dezvoltat un vaccin împotriva bolii Lyme cu ajutorul tehnologiei ARN mesager. Bacteria care provoacă această maladie este transmisă la om prin muşcătura căpuşelor

    22 septembrie 2023
    Mirii ar putea fi obligați să plătească impozit pe darul de nuntă/ Dedicațiile muzicale de maximum 5.000 de lei

    Mirii ar putea fi obligați să plătească impozit pe darul de nuntă/ Dedicațiile muzicale de maximum 5.000 de lei

    22 septembrie 2023
    Mamele minore care merg la școală primesc o bursă de 700 de lei, iar copiii acestora au prioritate pentru locuri la creșă

    Mamele minore care merg la școală primesc o bursă de 700 de lei, iar copiii acestora au prioritate pentru locuri la creșă

    22 septembrie 2023
    Litoral Romania 2023

    Bucură-te de soare, mare și distracție pe litoralul românesc! Pe ZileȘinopti.ro găsești cele fresh informați. Descoperă cele mai frumoase plaje, atracții turistice și evenimente din stațiunile de pe litoralul Mării Negre.

    • Evenimente Litoral
    • Plaje Litoral
    • Restaurante Litoral
    • Cafenele Litoral
    • Baruri, Puburi, Cluburi Litoral
    OPPENHEIMER 2023

    Citește totul despre filmul OPPENHEIMER. Vezi Trailer Oficial și alte documentare, Interviuri cu Actorii Principali.

    • Filmul Oppenheimer

    Înființat în anul 2012, site-ul www.bizbrasov.ro a devenit principala sursă zilnică de informație pentru cititorii brașoveni. BizBrasov.ro este un site de știri locale care oferă conținut de calitate pentru orașul și județul Brașov.

    S.C. BIZ AFACERI MEDIA S.R.L
    Brasov, Str. Octavian Goga Nr.9
    office@bizbrasov.ro

    Facebook
    Știri Brașov
    • Viața Brașovului
    • Știri Brașov
    • Economie
    • Sănătate
    • Opinii
    • Social
    • Știri Naționale
    • Timp liber
    Info & Servicii
    • Abonamente fwdBV
    • Publicitate
    • Trimite Stire
    • Confidentialitate
    • Utilizare Cookie-uri
    • ANPC

    Stai conectat la Știri

    Înscrie-te la newsletter-ul BizBrasov și vei primi periodic cele mai importante știri ale momentului.

    Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate. Numele si identitatea vizuala BizBrasov.ro sunt marci inregistrate BIZ AFACERI MEDIA.
    web hosting by romarg

    Tastați mai sus și apăsați Enter pentru a căuta. Apăsați Esc pentru a anulare.

    Folosim cookie-uri pentru a-ți oferi cea mai bună experiență pe situl nostru.

    Poți afla mai multe despre ce cookie-uri folosim sau să le dezactivezi în .

    Biz Brasov
    Prezentare generală a confidențialității

    Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.

    Cookie-urile strict necesare

    Cookie-urile strict necesar trebuie să fie activate tot timpul, astfel îți putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.

    Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest site va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.