Pentru procesele „grele”, municipalitatea brașoveană a apelat dintotdeauna la diverse case de avocatură, ținând cont că Departamentul Juridic din subordine nu are personalul necesar și nici experiența necesară. Acum, pentru a încheia un contract în vederea reprezentării în procesul intentat companiei Fin-Eco și Gărzii de Mediu Brașov, pe tema închiderii fostului depozit de deșeuri menajere din zona Timiș-Triaj, a decis să realizeze o procedură de selecție publică.
În conformitate cu un anunț publicat de municipalitate, în vederea prestării acestor servicii juridice, se caută avocați care au o vechime neîntreruptă în profesie de minimum 5 ani, și care au experiență relevantă în Dreptul mediului. Casele de avocatură și avocații interesați își pot depune ofertele la Primărie cel târziu până în data de 21 aprilie.
Speța gropii de gunoi
Depozitele Timiș Triaj au început să funcționeze la sfârșitul anilor 1940 și au fost utilizate pentru depozitarea deșeurilor industriale nepericuloase (nisip de turnătorie, zgură de oțelărie etc.) și deșeuri menajere. Activitatea de depozitare a încetat practic în anul 1993. Reprezentanții Primăriei au susținut că una dintre obligațiile administratorului actualului depozit de deșeuri, respectiv compania Fin-Eco, ar fi aceea de închidere a fostei gropi de gunoi menajer din Timiș-Triaj. De cealaltă parte, operatorul a afirmat că finanțarea lucrărilor nu ar trebui să cadă în sarcina sa. Astfel, edilii au decis să realizeze lucrările efective, deoarece există obligația ca operațiunea să fie realizată până la final de an, fiind unul din motivele pentru care Braşovul s-a găsit pe harta neagră a infringement-ului Comisiei Europene la capitolul de Mediu, iar apoi să își recupereze cheltuielile în instanță de la firma privată. În acest context, în februarie a depus acțiune în instanță la Judecătoria Brașov și pentru a-și reprezenta cât mai bine interesul, edilii vor să găsească și avocați specializați în problematica de mediu.