
După minivacanța de Paște, românii se vor bucura în curând de alte libere. Este vorba despre 1 mai, dată din calendar devenită zi liberă legală. Și pentru că în acest an pică luni, vorbim de o altă minivacanță, luând în considerare și weekendul 29-30 aprilie.
Una dintre cele mai lungi minivacanțe din 2023 se anunță de Ziua Copilului și Rusalii, care vor fi în aceeași perioadă. Având în vedere că 1 Iunie este într-o zi de joi, iar apoi urmează și Rusaliile (cu zi liberă, luni, pe 5 iunie), românii vor petrece timp de 5 zile, de pe 1 iunie până pe 5 iunie (inclusiv). Tot ce trebuie să faci este să-ți iei concediu pe 2 iunie(vineri).
15 august (Adormirea Maicii Domnnului) va fi într-o zi de marți și poți crea punte cu weekend-ul 12-13 august și să iei o zi de concediu pe 14 august, având astfel 4 zile libere.
Având în vedere că Sf Andrei se sărbătorește într-o zi de joi, iar 1 Decembrie într-o zi de vineri, poți avea 4 zile libere, unind sărbătorile legale cu weekend-ul 2-3 decembrie.
Dacă în anii precendenți am sărbătorit Crăciunul într-o zi de weekend, în 2023, acesta va fi luni. Prin urmare, poți avea 4 zile libere, de pe 23 decembrie (sâmbăta) până pe 26 decembrie (marți).
Zile libere de la stat pentru bugetari
Bugetarii vor avea în 2023 noi zile libere pe 2 iunie și 14 august, pentru a crea astfel punți între zilele deja libere și weekenduri.
2 iunie (vineri) – a doua zi după Ziua Copilului
14 august (luni) – cu o zi înainte de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului
Astfel, bugetarii mai au 2 minivacanțe în 2023: 1 – 5 iunie 2023, respectiv 12 – 15 august 2023.
Câte zile libere mai sunt până la sfârșitul anului:
1 mai – luni – Ziua Muncii
1 iunie – joi – Ziua Copilului
2 iunie – vineri – doar pentru bugetari
4 iunie – duminică – Rusalii
5 iunie – luni – Rusalii
14 august – luni – doar pentru bugetari
15 august – marți – Adormirea Maicii Domnului
30 noiembrie – joi – Sfântul Andrei
1 decembrie – vineri – Ziua Națională a României
25 decembrie – luni – Crăciunul
26 decembrie – marți – Crăciunul
2 comentarii
Intotdeauna bugetarii au prea multe zile libere, nu? Puntile nu sunt zile libere, ci zi de concediu de odihna sau recuperare 1 ora peste program timp de doua saptamani. In unele locuri de munca, bugetarii merg si in Vinerea Mare sau a doua zi de Pasti, pentru ca in străinătate nu este liber si este nevoie de oameni la serviciu. Dar de ce sa nu denigram unele categorii sociale sau sa generalizam daca putem?
Zilele libere sunt trecute în Codul muncii, deci toți angajații au drepturi egale, indiferent că sunt bugetari sau privați. Acum, fiecare cum poate să și le ia. Unii nu și le iau și sunt plătiți dublu, alții își iau libere în alte zile…oricum zilele libere, repet, sunt pentru toți angajații!! Oricum, sunt prea multe.