
De pe masa tradițională va lipsi carnea de miel în multe cazuri. În piețele din țară, unde carnea de miel a apărut și se vinde la carcasă, kilogramul poate ajunge până la 45 de lei, conform unei analize făcute de Bugetul.ro. Prețurile diferă însă, în supermarketurile din România.
Un kilogram de carne de miel în carcasă se vinde în Carrefour cu 48,90 de lei, în timp ce în alte piețe prețul pentru carnea de miel este între 39,99 și 41 de lei pe kilogram, conform Asociației pentru Protecția Consumatorilor din România.
Pe platforma OLX, un kilogram de carne de miel variază între 40 și 50 de lei.
Nu doar carnea de miel s-a scumpit. Și prețul legumelor s-a dublat. Legumele de primăvară, trufandale cum mai sunt denumite, vor fi mai scumpe în această primăvară. O spun chiar fermierii, care motivează că vrea capricioasă de la începutul anului le-a dat socotelile peste cap.
Ei spun că primele roșii românești ar putea ajunge în piețe în luna mai, dar vor fi mai scumpe cu cel puțin 30% decât cele din import.
„Toată noaptea, din oră-n oră, venim băgăm pe foc cărbuni, lemne, ce pot sa țin o temperatură constantă la 20 de grade. Încălzirea a ajuns… până acum undeva la 4.000 de lei”, a declarat Sorin Vancea, fermier, potrivit observatornews.ro.