
Titi Aur, expert în conducere defensivă, spune că nu este normal ca tariful pentru RCA să fie calculat în funcţie de maşina condusă, şi că ideal ar fi ca el să fie făcut în funcţie de şofer.
„Nu este corect să ai RCA pe maşină. Asigurarea RCA nu trebuie să fie pe maşină. Logic ar fi să fie pe mine, pe şofer, pe CNP. Asta se practică deja în alte ţări, pentru că maşina nu strică nimic, eu stric, că eu sunt la volan.
Da, CASCO trebuie să fie pe maşină. Pentru că una este să asiguri o Dacie Logan de 10.000 euro, alta e să asiguri un Rolls Royce de 300.000 euro.
Dar eu, cel de la volan, eu fac accidentul. Nu e normal ca RCA să se calculeze în funcţie de capacitatea maşinii. În funcţie de vârstă, de experienţă şi de daunele pe care le-am provocat, aşa trebuie să se calculeze RCA.
Pentru că nu e corect ca, dacă eu vă dau maşina să o conduceţi şi loviţi pe cineva, RCA-ul maşinii mele se scumpeşte, dar dvs, pe permisul dvs, nu aveţi nicio pată.
Vă urcaţi în altă maşină şi nu e nicio problemă. Mie asiguratorul îmi spune că trebuie să plătesc mai mult pentru RCA-ul meu, deşi eu am fost la emisiune, nu la volan. E complicat, însă.
Mai multe detalii, pe soferiodinromania.ro.
2 comentarii
Rca-ul ar trebui sa fie calculat în funcţie de capacitatea maşinii, in funcţie de vârstă, de experienţă şi de daunele pe care le-am provocat nu numai pe Sofer.
Mare tâmpenie treabă cu capacitatea motorului; aceeași masina-a mea- Citroen Xsara cu motorizări de la 1.4 benzina la 2.0 HDi diesel. Daca lovesc, efectele nu țin cont de motor, sunt identice. Deci….? VÂRSTA? „o vorbă de dânsii inventată…” Ce garanție am că un șofer „de duminică” de 50 de ani e mai experimentat decât unul de 25-30 care conduce zilnic 300 km ?