
Aleșii Brașovului au decis în august anul trecut ca serviciul de ridicări auto al mașinilor parcate neregulamentar să fie prestat de către societatea din subordinea Consiliului Local Tetkron SRL, după ce inițial s-a dorit contractarea serviciilor unui prestator privat, însă au existat unele sincope procedurale.
În urma unei interpelări în plenul Consiliului Local de astăzi, primarul Allen Coliban a oferit detalii cu privire la operaționalizarea acestui serviciu, care este așteptat de mult timp și în lipsa căruia nu se pot lua măsuri radicale împotriva șoferilor care sfidează legea și încurcă traficul prin parcarea neregulamentară.
Astfel, primarul Brașovului a precizat că, în prezent, Tetkron este în curs de achiziție a utilajelor necesare pentru prestarea serviciului, iar Direcția Tehnică din cadrul Primăriei ar urma să efectueze amenajarea spațiului unde mașinile ridicate de pe străzi ar urma să fie depozitate. Acesta ar urma să fie amenajat vizavi de sediul RATBV, în parcarea care este utilizată de către angajații societății.
„Estimarea pentru operaționalizarea serviciului este luna mai”, a precizat primarul.
Taxă de peste 800 de lei pentru recuperarea mașinii
Consilierii au mai adoptat și un nou regulament pentru ridicările auto, iar potrivit acestuia, taxele pe care trebuie să le plătească șoferii care parchează neregulamentar au fost majorate. Conform noului regulament, proprietarii maşinilor ridicate vor plăti nu mai puţin de 891,3 lei, pentru 24 de ore. Mai exact, pentru deplasarea utilajului în vederea ridicării vehiculului se va plăti suma de 226,10 lei, pentru ridicare maşinii – 309,40 lei, pentru transportul acesteia – 261,80 lei, iar pentru depozitare – 94 lei/24h.
Dacă maşina va fi recuperată de proprietar în cel mult 12 ore de la ridicare, taxa de depozitare va fi redusă la jumătate, însă celelalte tarife nu vor fi schimbate.
3 comentarii
Propun ca acolo unde se cunoaște că se parchează frecvent în mod neregulamentar, sub semnele de circulație care semnalizează staționarea interzisă să fie trecută și suma de 800 de lei, cuantumul ridicării autoturismului. Așa, să știe lumea…
La fel și ptr chiriașii care nu plătesc parcări și au câte 3 mașini parcate neregulamentar in cartierul tractorul printre blocuri sub semnele interzise si care stau cu săptămâni sau chiar luni nemișcate!!
Da, pai un amarat in caruciorul cu rotile merge pe strada ca sa stea ei cu cazanu parcat sub balcon. Si tot ei se bat cu pumnu in piept ca platesc taxe. Da 200 de lei pe an la primarie din care vor si drumuri si parcari, si tunele si pe dracu…..