Servicii BizBrasov
    • Abonamente FwdBV
    • Publicitate
    • Trimite Stire!
    Facebook
    • Abonamente FwdBV
    • Publicitate
    • Trimite Stire!
    Facebook
    Biz BrasovBiz Brasov
    • Știri Brasov
    • Economie
      • Imobiliare
      • Turism
      • IT
    • Timp liber
      • Evenimente
      • Cultură
      • Media
    • Viața Brașovului
      • Administratie
      • Politica
    • Sănătate
    • Social
    • Opinii
    • Știri Naționale
    Biz BrasovBiz Brasov

    Legea pensiilor speciale este în blocaj. Guvernul pare mai dispus să piardă banii europeni decât să facă reforma

    0
    De Biz Brasov pe 17 martie 2023 Economie, Social, Stiri Brasov, Știri Naționale
    Distribuie
    WhatsApp Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email*
    Legea pensiilor speciale este în blocaj. Guvernul pare mai dispus să piardă banii europeni decât să facă reforma

    Coaliția de guvernare ia în calcul încă o amânare a reformei pensiilor de serviciu chiar dacă asta ar pune în pericol banii din PNRR. Potrivit unor surse politice, decidenții de la București înclină mai degrabă ca România să piardă fonduri decât să lase fără privilegii pensionarii „speciali”, conform unei analize Europa liberă.

    Printre reformele pe care statul român și le-a asumat prin semnarea Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) se numără și cea privind reducerea decalajelor dintre pensiile bazate exclusiv pe contributivitate și cele de serviciu – așa-zisele pensii „speciale”. O lege privind reformarea acestor tipuri de indemnizații a fost depusă încă din decembrie 2022 de către ministrul social-democrat al Muncii, Marius Budăi.

    Proiectul nu rezolvă însă problemele invocate de Comisia Europeană, așa că a fost întors la minister pentru a fi refăcut – mai ales în privința respectării principiului contributivității.

    În România, printre beneficiarii de pensii de serviciu se numără unele dintre cele mai influente categorii profesionale din sistemul public: magistrați, militari, angajați din serviciile secrete etc. Unele dintre indemnizații – cum sunt cele ale foștilor judecători și procurori, de pildă – sunt și de zece ori mai mari decât pensia medie din țară.

    Citește și:

    Un zbor școală se putea finaliza cu o tragedie pe Aerodromul de la Ghimbav. Autoritățile au elucidat incidentul abia după un an și jumătate

    Achiziții militare majore solicitate de Armata Română: obuziere autopropulsate, blindate de luptă, sisteme antiaeriene și rachete pentru avioanele F-16

    Locul din România unde poți mânca o ciorbă de pui cu 4,5 lei și un șnițel cu 6 lei
    Legea pensiilor speciale este în blocaj. Guvernul pare mai dispus să piardă banii europeni decât să facă reforma

    Deși declarativ politicienii români au promis de nenumărate ori că vor reforma modul de calcul al acestor pensii, o lege cu efecte concrete a lipsit. Însă odată cu semnarea PNRR – plan ce prevede investiții în România de peste 29 de miliarde de euro – reforma a căpătat și o miză financiară.

    De realizarea ei depind, în prezent, trei miliarde de euro. Banii reprezintă o tranșă din PNRR pe care Comisia Europeană ar putea să nu o mai deconteze în cazul în care autoritățile de la București nu își respectă angajamentele – printre care și modernizarea legii pensiilor „speciale”.

    Iar surse guvernamentale multiple confirmă pentru Europa Liberă această ipoteză: Coaliția de guvernare ar lua în calcul să abandoneze reformarea legii pensiilor de serviciu – cu riscul pierderii banilor.

    Traseul legii: de la guvern la Parlament

    După retrimiterea la ministerul Muncii a proiectului adoptat în decembrie de guvern, autoritățile au înființat un grup de lucru coordonat de ministrul Marius Budăi și din care fac parte și alți liberali și social-democrați.

    Scopul constituirii grupului a fost acela de a găsi o variantă a legii pensiilor „speciale” care să respecte angajamentele PNRR.

    Proiectul nu pare, însă, să avanseze.

    Printre membrii grupului de lucru se află și Raluca Turcan (PNL), fost ministru al Muncii. Într-o declarație oferită Europei Libere, aceasta spune că dacă România nu va avea o formă finală a controversatei legi până la finele acestei luni, e posibil ca autoritățile de la București să ceară o nouă amânare de la Comisia Europeană.

    „Proiectul de acum din Parlament nu răspunde cerințelor Comisei Europene, nu are un impact de reducere a cheltuielilor și nu rezultă o varianta care să ducă pensiile cât mai aproape de contributivitate”, spune Raluca Turcan. Ea adaugă că există pericolul ca tranșa a treia din PNRR să se piardă definitiv, blocând astfel proiecte de investiții foarte importante la nivel de primării.

    Neînțelegerile și impasul legii pensiilor speciale sunt sugerate și de faptul că grupul de lucru legat de pensiile speciale, coordonat de ministrul Marius Budăi, nu s-a întrunit încă până miercuri, 15 martie. Asta în ciuda amânării cerute de la Comisia Europeană, care are un termen strâns – până în 31 martie.

    Surse guvernamentale au declarat pentru Europa Liberă că adoptarea legii pensiilor speciale în forma agreată de Comisia Europeana are șanse minime pentru că la nivelul Coaliției nu există o decizie politică în acest sens. De asemenea, miniștrii partidelor din Coaliție nu vor să își asume această reformă nepopulară în rândul celor vizați.

    Legea pensiilor speciale este în blocaj. Guvernul pare mai dispus să piardă banii europeni decât să facă reforma

    Guvernul pare mai dispus să piardă finanțare PNRR decât să facă reforma pensiilor speciale

    Adoptarea legii e deja în întârziere. Primul termen a fost 31 decembrie 2022 și a fost depășit. Al doilea termen solicitat de guvern de la Comisia Europeană este 31 martie și, cel mai probabil, nici acesta nu va fi respectat.

    Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus miercuri la Digi24, că termenul pentru adoptarea legii va fi cel mai probabil prelungit până în luna iunie.

    La rândul lui, deputatul USR Cristian Seidler afirmă că modificările recomandate de Banca Mondială pentru a satisface cererile Comisiei Europene se pot implementa, dar că actuala Coaliție nu vrea, de fapt, să reformeze pensiile speciale.

    „Este evident că încearcă să salveze pensiile speciale. Proiectul de lege nu trece pe principiul contributivității și nu desființează nici o categorie de pensie specială. Principiul [proiectului] legii este de a nu face pensiile speciale să dispară, ci să fie păstrate.”

    Deputatul USR adaugă că, în prezent, dintre toate pensiile „speciale”, numai cele ale magistraților nu pot fi recalculate. În schimb, acestora li se pot modifica condițiile de vechime și de vârsta de pensionare, fără a încălca decizii ale Curții Constituționale.

    La rândul lui, analistul politic Adrian Țăranu, e convins că această lege nu va putea trece de Parlament respectând condițiile solicitate de Comisia Europeană:

    „PNRR este făcut în așa fel încât dacă unul dintre jaloanele importante nu este rezolvat, atunci toată finanțarea se blochează. Problema guvernului este să convingă Comisia Europeană să meargă în continuare PNRR-ul [n.r. chiar dacă nu se adoptă legea pensiilor speciale]. Asta presupune acum niște negocieri foarte serioase. Înțeleg că se întâmplă, astfel încât partea asta cu pensiile să fie trasă pe linie moartă și restul PNRR-ului să meargă.”

    Legea pensiilor speciale este în blocaj. Guvernul pare mai dispus să piardă banii europeni decât să facă reforma

    Banca Mondială prezintă o listă întreagă de inechități generate de pensiile speciale

    Într-un raport al Băncii Mondiale privind reforma pensiilor „speciale”, se indică numeroase inechități între indemnizațiile pe care pensionarii români le primesc.

    Una dintre ele e aceea că pensiile de serviciu reprezintă un procent mult mai mare din salariu în comparație cu cele bazate exclusiv pe contributivitate.

    Acest procent pe care pensia îl reprezintă din valoarea salariului se numește rata de înlocuire.

    Iată câteva exemple:

    • rata de înlocuire atât pentru pensiile militare – 65%;
    • rata de înlocuire pentru pensiile din administrația publică (inclusiv magistrați) – 80%;
    • rata de înlocuire vizată în sistemul general de pensii – aproximativ- 41%.

    În plus, baza de calcul a pensiilor „speciale” este mai avantajoasă pentru beneficiar decât cea din sistemul general de pensii. Asta pentru că se aplică perioade favorabile de referință pentru calcularea pensiilor, de la o lună la un an înainte de pensionare, în timp ce în cazul sistemului general de pensii se iau în calcul câștigurile salariale complete din carieră.

    În plus, pensiile de serviciu primesc suplimente semnificative de la bugetul de stat, pe lângă sumele cuvenite pe baza sumelor plătite drept contribuții la fondul de pensii:

    În cazul pensiilor din administrație, o parte din prestație se plătește din asigurările sociale conform prevederilor planului general de pensii. Diferența dintre pensia rezultată și pensia finală se plătește ca supliment de la bugetul de stat.

    Pentru magistrați și aviația civilă – alte categorii care primesc pensii „speciale”, un astfel de supliment depășește semnificativ cota plătită din asigurările sociale; în cazul magistraților, suplimentul plătit de la buget este de 90% din valoarea finală a pensiei.

    În cazul indemnizațiilor angajaților din sistemul de apărare și ordine publică, calculele făcute de Banca Mondială arată că ponderea contribuției la pensia militară este de aproximativ 60%, restul de 40% fiind plătit de la buget.

    Ce solicită Comisia Europeană și ce propune Banca Mondială

    Prin jalonul 215 din PNRR, România s-a angajat să facă reforme care să aducă modul de calcul al pensiilor speciale la formule asemănătoare cu cele din sistemul general de pensii.

    Legea pensiilor speciale este în blocaj. Guvernul pare mai dispus să piardă banii europeni decât să facă reforma
    Foto: Agerpres

    Ce prevede Jalonul 215 din PNRR, legat de reforma pensiilor speciale

    • Noul cadru legislativ va revizui pensiile speciale și le va alinia la principiul contributivității.
    • Nu se vor crea noi categorii de pensii speciale, iar categoriile actuale vor fi raționalizate.
    • Pensiile speciale se calculează în prezent pe baza principiului contributivității, a vechimii în profesie și a reajustării procentului legat de veniturile obținute. Perioada minimă de cotizare este similară cu cea aplicată în fondul public de pensii.
    • Protecția deciziilor Curții Constituționale se va referi numai la pensiile magistraților, nu și la alte categorii, și se va referi numai la limitele explicite din argumentele Curții.
    • Nicio pensie specială nu poate depăși venitul obținut în cursul perioadei de cotizare.

    Banca Mondială propune mai multe scenarii prin care să se realizeze reforma pensiilor „speciale”. În esență, propunerile țin de apropierea de principiile echității și contributivității.

    Astfel, pentru pensiile persoanelor din sistemul de apărare și ordine publică, Banca Mondială preferă calcularea ei astfel încât pensia să reprezinte 45% din valoarea salariului, pentru o vechime de 25 de ani. Într-un scenariu cu efecte bugetare similare, Banca Mondială recomandă trecerea la calculul pensiilor militare pornind de la veniturile din întreaga carieră.

    În prezent, pensiile militare se calculează raportat la cea mai mare valoare a venitului din șase luni consecutive din ultimii cinci ani anteriori pensionării. Valoarea pensiei este de 65% pentru 25 de ani de cariera.

    În cazul magistraților, modificări de calcul a pensiei nu sunt posibile din cauza unei decizii a Curții Constituționale în acest sens.

    Banca Mondială recomandă însă anularea dreptului pe care magistrații îl au în prezent de a ieși la pensie doar cu 25 de ani de vechime, indiferent de vârstă. De asemenea, Banca Mondială recomandă ca vârsta minimă de pensionare a magistraților să fie 55 de ani.

    Distribuie. WhatsApp Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email* Telegram
    Articol precedentAu apărut primele toalete automatizate în Brașov. În Parcul Tractorul, Parcul Trandafirilor, scuarul Berzei și Livada Poștei. Urmează Piața Sf. Ioan și pietonalul Uranus.
    Următorul articol Modificarea apartamentelor fără autorizaţie: La ce riscuri se supun cei care aleg această variantă pentru modernizarea locuinței
    Biz Brasov
    • Website

    Comenteaza aceasta stire

    Scrie-ne părerea ta Anuleaza raspunsul

    Alte stiri similare

    Un zbor școală se putea finaliza cu o tragedie pe Aerodromul de la Ghimbav. Autoritățile au elucidat incidentul abia după un an și jumătate
    Social De Biz Brasov0

    Un zbor școală se putea finaliza cu o tragedie pe Aerodromul de la Ghimbav. Autoritățile au elucidat incidentul abia după un an și jumătate

    23 martie 2023

    Un incident aviatic catalogat drept „grav” de către Autoritatea de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (AIAS) a fost…

    Achiziții militare majore solicitate de Armata Română: obuziere autopropulsate, blindate de luptă, sisteme antiaeriene și rachete pentru avioanele F-16
    Stiri Brasov De Biz Brasov0

    Achiziții militare majore solicitate de Armata Română: obuziere autopropulsate, blindate de luptă, sisteme antiaeriene și rachete pentru avioanele F-16

    23 martie 2023

    MApN a solicitat Parlamentului aprobare pentru achiziţionarea mai multor echipamente militare pentru înzestrarea Forţelor Aeriene şi a Forțelor Terestre, notează News.ro.…

    Locul din România unde poți mânca o ciorbă de pui cu 4,5 lei și un șnițel cu 6 lei
    Social De Biz Brasov0

    Locul din România unde poți mânca o ciorbă de pui cu 4,5 lei și un șnițel cu 6 lei

    23 martie 2023

    Foto: Curierul de Cluj O masă la restaurant a ajuns la prețuri exorbitante, iar costurile s-au majorat inclusiv în localuri…

    Sute de mii de lei pentru plata unui consultant care să sprijine Primăria Brașov în procesul de cumpărare al Unirea Shopping Center
    Administratie De Ionuț Dincă0

    Sute de mii de lei pentru plata unui consultant care să sprijine Primăria Brașov în procesul de cumpărare al Unirea Shopping Center

    23 martie 2023

    Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor Unirea Shopping Center a decis, în decembrie anul trecut, vânzarea centrului comercial din Brașov la…

    Încep lucrările de proiectare pentru noul parc ce va fi amenajat în zona Avantgarden – Bartolomeu. Costul documentațiilor: 270.000 de lei
    Stiri Brasov De Ionuț Dincă0

    Încep lucrările de proiectare pentru noul parc ce va fi amenajat în zona Avantgarden – Bartolomeu. Costul documentațiilor: 270.000 de lei

    23 martie 2023

    Primăria Brașov a semnat contractul pentru întocmirea studiului de fezabilitate aferent amenajării unui parc pe o parcelă de peste 11…

    Primăria Brașov vrea să apeleze la ajutorul unei case de avocatură în procesul pe care îl are cu un dezvoltator imobiliar care vrea să construiască pe dealurile din Schei
    Imobiliare De Ionuț Dincă0

    Primăria Brașov vrea să apeleze la ajutorul unei case de avocatură în procesul pe care îl are cu un dezvoltator imobiliar care vrea să construiască pe dealurile din Schei

    23 martie 2023

    La mai bine de 5 ani de la izbucnirea scandalului privind lucrările ilegale făcute în pe dealurile din Schei pentru…

    Proiect de lege pentru desființarea construcțiilor ilegale din zone turistice. Actul se va aplica doar în cazul celor aflate pe terenuri publice
    Stiri Brasov De Laura Nilescu Gal0

    Proiect de lege pentru desființarea construcțiilor ilegale din zone turistice. Actul se va aplica doar în cazul celor aflate pe terenuri publice

    23 martie 2023

    În prima lună a anului, s-a stabilit, prin ordonanță, modificarea legislației privind aplicarea unor măsuri pentru întărirea disciplinei în construcţii.…

    Statul vrea să încurajeze firmele care au profit: Noi facilități fiscale acordate acestora
    Stiri Brasov De Laura Nilescu Gal0

    Statul vrea să încurajeze firmele care au profit: Noi facilități fiscale acordate acestora

    23 martie 2023

    Deputatul Maria Gabriela Horga a anunțat că a depus în Parlament, împreună cu Florin Roman, Raluca Turcan şi Bogdan Huţucă,…

    Sindicaliștii din Educație, protest mâine în fața Prefecturii Brașov. Aceștia cer printre altele, plata orele suplimentare atât pentru dascăli, cât și pentru personalul nedidactic
    Social De Ionuț Dincă0

    Sindicaliștii din Educație, protest mâine în fața Prefecturii Brașov. Aceștia cer printre altele, plata orele suplimentare atât pentru dascăli, cât și pentru personalul nedidactic

    22 martie 2023

    Membrii Sindicatului Spiru Haret vor picheta mâine de la ora 13.00 Prefectura Brașov. Decizia de protesta a fost luată ca…

    ASF spune cum putem renunța în doi pași la polița RCA de la Euroins
    Stiri Brasov De Laura Nilescu Gal1

    ASF spune cum putem renunța în doi pași la polița RCA de la Euroins

    22 martie 2023

    Cei care vor să renunțe la polița RCA de la Euroins pot urma următorii pași, conform informațiilor apărute pe pagina…

    Trafic blocat pe DN 1, între Făgăraș și Sibiu, din cauza unui accident produs între un camion și un autoturism
    Stiri Brasov De Ionuț Dincă0

    Trafic blocat pe DN 1, între Făgăraș și Sibiu, din cauza unui accident produs între un camion și un autoturism

    22 martie 2023

    Trei persoane au fost rănite, miercuri, într-un accident rutier produs pe DN 1, în zona oraşului Avrig, circulaţia rutieră fiind…

    De săptămâna viitoare, Hidroelectrica va începe emiterea facturilor aferente lunii august 2022
    Economie De Ionuț Dincă1

    De săptămâna viitoare, Hidroelectrica va începe emiterea facturilor aferente lunii august 2022

    22 martie 2023

    Ultima factură Hidroelectrica la energie electrică este cea din iulie 2022, pentru majoritatea românilor care sunt clienți ai furnizorului. Aşa cum anunţau…

    Avocat: Șoferii să evite „amiabilele” în urma accidentelor, dacă există cea mai mică posibilitate de interpretare a culpei
    Social De Biz Brasov0

    Avocat: Șoferii să evite „amiabilele” în urma accidentelor, dacă există cea mai mică posibilitate de interpretare a culpei

    22 martie 2023

    Avocatul Adrian Cuculis a explicat astăzi, într-o emisiune TV, că este mai bine pentru șoferi să insiste să cheme poliția…

    2 români din 3 se tem de un eventual cutremur/Calitatea construcției, structura de rezistență și poziționarea, cele mai importante criterii pentru români atunci când achiziționează o casă
    Stiri Brasov De Laura Nilescu Gal0

    2 români din 3 se tem de un eventual cutremur/Calitatea construcției, structura de rezistență și poziționarea, cele mai importante criterii pentru români atunci când achiziționează o casă

    22 martie 2023

    În luna martie 2023, Ingineri Asociați Construct, companie specializată în proiectarea structurilor de rezistență, a demarat un sondaj online* prin…

    Băncile și mesele, puse din nou pe foc la locul de grătare din Noua. „Dacă veniți și azi, vă aducem noi cărbune, ca să nu mai distrugeți mobilierul”
    Stiri Brasov De Ionuț Dincă0

    Băncile și mesele, puse din nou pe foc la locul de grătare din Noua. „Dacă veniți și azi, vă aducem noi cărbune, ca să nu mai distrugeți mobilierul”

    22 martie 2023

    Foto: Horațiu Felix B. Odată cu încălzirea vremii, locurile de grătare din Brașov redevin o atracție. Din nefericire, aceste perimetre…

    De mâine rămân deschise doar pârtiile din partea superioară a Masivului Postăvarul. Un singur traseu de coborâre va mai fi practicabil
    Stiri Brasov De Ionuț Dincă0

    De mâine rămân deschise doar pârtiile din partea superioară a Masivului Postăvarul. Un singur traseu de coborâre va mai fi practicabil

    22 martie 2023

    Din păcate, condițiile meteo din acest an continuă să afecteze sezonul de schi. Începând de mâine, se va putea schia…

    Netflix a decis să ieftinească abonamentele de bază în România cu 3 euro, după ce anul trecut a pierdut foarte mulți utilizatori
    Stiri Brasov De Ionuț Dincă0

    Netflix a decis să ieftinească abonamentele de bază în România cu 3 euro, după ce anul trecut a pierdut foarte mulți utilizatori

    22 martie 2023

    Măsura face parte dintr-o strategie aplicată în mai multe țări, pentru a atrage un număr mai mare de abonați. Platforma…

    Un brănean a furat 17 metri cubi de lemne cu camionul. Polițiștii i-au confiscat marfa
    Stiri Brasov De Laura Nilescu Gal0

    Un brănean a furat 17 metri cubi de lemne cu camionul. Polițiștii i-au confiscat marfa

    22 martie 2023

    Polițiștii din cadrul Politiei Orașului Zărnești, în timp ce desfășurau activități operative pe raza localității de competenţă, au oprit în…

    „Să ai brandul Dracula și să nu ai plin la Brașov, Predeal, Sinaia, e rușinos”, spune Dragoș Anastasiu, CEO-ul Eurolines
    Stiri Brasov De Biz Brasov0

    „Să ai brandul Dracula și să nu ai plin la Brașov, Predeal, Sinaia, e rușinos”, spune Dragoș Anastasiu, CEO-ul Eurolines

    22 martie 2023

    Foto: Un parc „ deschis” în 2001 și niciodată terminat Unul dintre cei mai cunoscuți oameni din turismul românesc, Dragoș…

    Un făgărășean de 29 de ani a făcut prăpăd în Codlea: A distrus 6 mașini și a dat atacul într-un magazin
    Stiri Brasov De Laura Nilescu Gal0

    Un făgărășean de 29 de ani a făcut prăpăd în Codlea: A distrus 6 mașini și a dat atacul într-un magazin

    22 martie 2023

    Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Codlea efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, cu persoana cercetată în stare de reținere,…

    Ultimele Știri Adăugate
    Un zbor școală se putea finaliza cu o tragedie pe Aerodromul de la Ghimbav. Autoritățile au elucidat incidentul abia după un an și jumătate

    Un zbor școală se putea finaliza cu o tragedie pe Aerodromul de la Ghimbav. Autoritățile au elucidat incidentul abia după un an și jumătate

    Social 23 martie 2023
    Achiziții militare majore solicitate de Armata Română: obuziere autopropulsate, blindate de luptă, sisteme antiaeriene și rachete pentru avioanele F-16

    Achiziții militare majore solicitate de Armata Română: obuziere autopropulsate, blindate de luptă, sisteme antiaeriene și rachete pentru avioanele F-16

    Stiri Brasov 23 martie 2023
    Locul din România unde poți mânca o ciorbă de pui cu 4,5 lei și un șnițel cu 6 lei

    Locul din România unde poți mânca o ciorbă de pui cu 4,5 lei și un șnițel cu 6 lei

    Social 23 martie 2023
    Sute de mii de lei pentru plata unui consultant care să sprijine Primăria Brașov în procesul de cumpărare al Unirea Shopping Center

    Sute de mii de lei pentru plata unui consultant care să sprijine Primăria Brașov în procesul de cumpărare al Unirea Shopping Center

    Administratie 23 martie 2023

    Stai conectat la Știri

    Înscrie-te la newsletter-ul BizBrasov și vei primi periodic cele mai importante știri ale momentului.

    cumpara revista fwdbv
    Ultimele Comentarii
    • Adina la De săptămâna viitoare, Hidroelectrica va începe emiterea facturilor aferente lunii august 2022
    • A la ASF spune cum putem renunța în doi pași la polița RCA de la Euroins
    • ramon la 10 salariaţi „țin în spate” 7 pensionari la Brașov, potrivit datelor statistice oficiale
    • Juchi Silviu la Caz de Kafka la Brașov: Un student palestinian, bursier al statului român, este acuzat de apartenență la gruparea teroristă Hamas și riscă expulzarea din România/ „Statul român îmi distruge viitorul”/ Nici măcar nu are acces la informațiile din dosar, acestea fiind considerate secret de Stat
    Alte Știri Brașov
    Locul din România unde poți mânca o ciorbă de pui cu 4,5 lei și un șnițel cu 6 lei

    Locul din România unde poți mânca o ciorbă de pui cu 4,5 lei și un șnițel cu 6 lei

    23 martie 2023
    Sute de mii de lei pentru plata unui consultant care să sprijine Primăria Brașov în procesul de cumpărare al Unirea Shopping Center

    Sute de mii de lei pentru plata unui consultant care să sprijine Primăria Brașov în procesul de cumpărare al Unirea Shopping Center

    23 martie 2023
    Încep lucrările de proiectare pentru noul parc ce va fi amenajat în zona Avantgarden – Bartolomeu. Costul documentațiilor: 270.000 de lei

    Încep lucrările de proiectare pentru noul parc ce va fi amenajat în zona Avantgarden – Bartolomeu. Costul documentațiilor: 270.000 de lei

    23 martie 2023
    Primăria Brașov vrea să apeleze la ajutorul unei case de avocatură în procesul pe care îl are cu un dezvoltator imobiliar care vrea să construiască pe dealurile din Schei

    Primăria Brașov vrea să apeleze la ajutorul unei case de avocatură în procesul pe care îl are cu un dezvoltator imobiliar care vrea să construiască pe dealurile din Schei

    23 martie 2023

    Înființat în anul 2012, site-ul www.bizbrasov.ro a devenit principala sursă zilnică de informație pentru cititorii brașoveni. BizBrasov.ro este un site de știri locale care oferă conținut de calitate pentru orașul și județul Brașov.

    S.C. BIZ AFACERI MEDIA S.R.L
    Brasov, Str. Octavian Goga Nr.9
    office@bizbrasov.ro

    Facebook
    Știri Brașov
    • Viața Brașovului
    • Știri Brașov
    • Economie
    • Sănătate
    • Opinii
    • Social
    • Știri Naționale
    • Timp liber
    Info & Servicii
    • Abonamente fwdBV
    • Publicitate
    • Trimite Stire
    • Confidentialitate
    • Utilizare Cookie-uri
    • ANPC

    Stai conectat la Știri

    Înscrie-te la newsletter-ul BizBrasov și vei primi periodic cele mai importante știri ale momentului.

    Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate. Numele si identitatea vizuala BizBrasov.ro sunt marci inregistrate BIZ AFACERI MEDIA.
    web hosting by romarg

    Tastați mai sus și apăsați Enter pentru a căuta. Apăsați Esc pentru a anulare.

    Folosim cookie-uri pentru a-ți oferi cea mai bună experiență pe situl nostru.

    Poți afla mai multe despre ce cookie-uri folosim sau să le dezactivezi în setări.

    Biz Brasov
    Prezentare generală a confidențialității

    Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.

    Cookie-urile strict necesare

    Cookie-urile strict necesar trebuie să fie activate tot timpul, astfel îți putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.

    Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest site va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.