
Transformarea vechii centrale termice de pe strada Dobrogei în centru de asistență comunitară ar urma să prindă contur, după mai aproape 5 ani de la lansarea ideii în spațiul public.
Clădirea a fost dată în administrarea Direcției de Asistență Socială care s-a ocupat de întocmirea proiectului aferent, iar, recent, aceasta a obținut autorizația de construire pentru derularea lucrărilor de consolidare și refuncționalizare.
În 2019, potrivit indicatorilor tehnico-economici aprobați de Consiliul Local, costul investiției era 4.815.264 lei, cu tot cu TVA. La finalul anului trecut, a fost aprobată o ajustare acestor indicatori, după ce a fost realizat și un studiu de coexistență prin care a fost constatată necesitatea unor lucrări suplimentare. Astfel, costul lucrărilor a crescut cu aproape 15% și a ajuns la suma de 5.534.468,52 inclusiv TVA, fiind inclusă în preț și creșterea prețului materialelor de construcții.
Clădirea în care a funcționat punctul termic a fost construită în anul 1970 și necesită lucrări ample de consolidare. În anul 2019, reprezentanții municipalității brașovene anunțau că printre altele se va demola coșul de fum, se va consolida structura de rezistență și se va amenaja încă un etaj. Conform proiectului aprobat clădirea ar urma să fie transformată în Centru de Asistență Comunitară.
Potrivit autorizației de construire, clădirea va fi extinsă pe verticală cu un etaj și va avea o suprafață desfășurată de 782,14 mp și o suprafață utilă de 680,51 mp, iar procentul de ocupare a terenului nu se va modifica și va rămâne la 48%.
Lucrările vor dura 24 de luni, iar de serviciile acestui centru ar urma să beneficieze aproximativ 300 de persoane, părinți și copii.