
Dacă designul biroului poate afecta confortul, productivitatea și starea de spirit a angajaților, un mediu de lucru plăcut și confortabil poate contribui la retenția angajaților și la atragerea de noi talente. Iar pe măsură ce conceptul wellbeing se integrează tot mai mult în viața angajatului, companiile din Brașov caută să dea un nou sens spațiilor de birouri și să le transforme în spații plăcute și confortabile, în care angajații își doresc să petreacă timp alături de colegii lor.
Un design agreabil, de calitate susține, așadar, o stare de bine, stimulând mai departe creativitatea, inovația, colaborarea, evoluția. Despre toate acestea am stat de vorbă cu Horațiu Didea, Managing Partner la Workspace Studio, unul dintre puținii jucători din piață orientat către design human –centric, care se diferențiază printr-un portofoliu extins de produse ce se adresează ergonomiei și confortului în egală măsură, contribuind la creșterea productivității și calității vieții.
Distribuitor de mobilier de birou de înaltă calitate și ergonomie și CertifiedDealer unic al MillerKnoll în România, soluțiile de amenajări interioare propuse de Workspace Studio sunt personalizate și integrate, la cheie, cu accent pe ergonomie, sustenabilitate din punct de vedere financiar și design centrat pe oameni și activitățile și interacțiunile acestora.
Potrivit lui Horațiu Didea, cererea de amenajări premium în zona Brașov este într-o continuă evoluție, proiectele realizate în Brașov având caracteristici principale orientarea către calitate și ergonomie a pieselor de mobilier și designului de ansamblu, precum și crearea unui spațiu plăcut și confortabil.






Așadar, vă invităm să descoperiți mai jos ce proiecte recente de amenajări a realizat Workspace Studio în Brașov, dacă există diferențe între ce se dorește pentru amenajările birourilor din Brașov versus cele din București sau alte orașe mari,dar și cum evolueaza cererea de amenajări premium în zona Brașov.
1. Ca dezvoltare de business, Brasov-ul este intr-o dinamică accelerată. În acest context, cum evolueaza cererea de amenajări premium în zona Brașov?
Dezvoltarea zonei Brașov este într-adevăr vizibilă și este firesc ca antreprenorii locali să înceapă tot mai mult să ofere condiții excelente de muncă angajaților, pentru a reține talentul și a avea o conectare mai bună a echipelor și o eficiență superioară.
Cererea este în creștere, atât din partea birourilor administrative ale fabricilor, cât și din partea corporațiilor, dar mai ales a micilor antreprenori din IT și industrii conexe.
2. Ce proiecte recente de amenajari ati realizat in Brasov? Pentru ce companii? Din ce domenii provin acestea?
Am avut mai multe proiecte în Brașov.
În Coresi Business Park, am realizat două spații de coworking. The Business Factory – Ceetrus a fost finalizat chiar anul trecut. Este un spațiu devenit deja destinație pentru freelancerii și antreprenorii din zonă. Am integrat în proiect piese de mobilier modern și piese ergonomice precum scaunele de la Herman Miller, soluții acustice și pardoseli cu calitate premium, care fac din spațiu un loc în care oamenii vin să muncească cu plăcere.
Alte proiecte în zonă au fost la Waters în urmă cu câțiva ani, Fotonation recent, DB Schenker și Vrancart.
De asemenea am furnizat mobilier pentru un proiect în care beneficiarul împreună cu arhitecții au creat un concept extrem de frumos și orientat către designul de înaltă calitate pentru compania de transport Vectra Internațional.
3. Există diferențe între ce se dorește pentru amenajările birourilor din Brașov versus cele din București sau alte orașe? Și dacă da, care sunt și de ce apar aceste diferențe?
Bugetele alocate amenajărilor birourilor sunt de obicei mai mici ca valoare totală medie, fiind în general proiecte de birouri pe suprafețe mai reduse decât în București.
Însă recent observăm o creștere a interesului către calitate, ergonomie și apariția unor arhitecți la curent cu tendințele din industrie și al căror aport crește substanțial calitatea proiectelor. Astfel, ca medie per angajat sau per metru pătrat, diferențele devin aproape insesizabile.
Angajatorii care pun accent pe mediul în care lucrează echipele lor înțeleg tot mai mult nevoia de a trece de la frumos, la frumos și de calitate.
Pentru că birouri frumoase se pot amenaja de exemplu și cu scaune incredibil de incomode, care pe termen lung pot chiar afecta sănătatea angajaților. Dar în momentul în care angajatorul se uită și la calitate, și la beneficiile asupra sănătății, și la nevoile reale ale echipelor lor -de socializare, de conectare, de confort, de apreciere etc -atunci discutăm despre ergonomie, despre soluții acustice cu rol multifuncțional, despre piese de mobilier iconic, care în sine devin o investiție în brandul de angajator.
Constatăm că tot mai multe companii din România încep să gândească așa, ceea ce e o veste bună privind felul în care vor arăta birourile în viitor și cum vor servi ele ca un catalizator pentru inovație, creativitate și creare de valoare în economie.