
În februarie 2020, Înalta Curte de Casație și Justiție a dat un verdict final în dosarul „ICIM”, astfel că stadionul de pe strada Cocorului a intrat în activele Primăriei. Prin acea sentință s-a preluat terenul efectiv, însă acum edilii s-au trezit cu un alt proces, intentat de lichidatorul fostei companii de construcții care are pretenții pentru investițiile edificate pe teren. Astfel, lichidatorul solicită pentru respectivele clădiri parțial finalizate despăgubiri de 30.316.000 lei.
Acum, edilii vor să depună o altă acțiune în instanță pentru a prelua și respectivele construcții, care au fost edificate de fapt ilegal, fără autorizație de construcție, după cum a precizat primarul Allen Coliban. În acest sens, consilierii locali au adoptat un proiect de hotărâre prin care ar urma să fie contractate servicii de consultanță juridică de la o casă de avocatură, dată fiind complexitatea speței.
Ce pretenții are lichidatorul
„Constatând că pe rolul Tribunalul Brașov se află dosarul nr. 4011/62/2022 în care reclamanta SC ICIM SA Brașov – în faliment- prin lichidator TOP EXPERT SPRL Brașov solicită constatarea de către instanță că societatea a efectuat investiții nefinalizate grupate în Complexul Sportiv ICIM după cum urmează: tribune, sală sport cu regim de construcție S+P+E, Sală pentru 5 terenuri de tenis cu regim P și corpuri spații anexe, sală de sport cu regim S+P+2E, toate situate în Brașov, Str. Cocorului nr. 12 și obligarea UAT Municipiul Brașov la plată către reclamantă a sumei de 30.316.000 lei reprezentând contravaloarea investițiilor edificate pe terenurile proprietatea acesteia încorporate în Complexul Sportiv ICIM Brașov”, se precizează în raportul de specialitate prin care s-a aprobat contractarea serviciilor juridice.
„Aceste construcții au fost ridicate în perioada 2009, de către omul de afaceri Ion Neculaie, dar fără a avea autorizație de construire. Încercăm să preluăm și această arenă parțial amenajată, deoarece în prezent nu putem prelua un bun care este al municipalității. Avem nevoie de reprezentare în instanță, deoarece există o complexitate ridicată a speței la care se adaugă aspecte de natură penală aflate în atenția organelor de cercetare penală”, a explicat primarul Brașovului.