
Serviciul Român de Informații a anunțat recent că face angajări. În caz că sunteți interesați, înainte de aplicare trebuie să știți că etapele de selecție și testele de admitere sunt draconice. Pe lângă evaluarea CV-ului, interviurile de selecție, examinarea medicală, adevăratele „furci caudine” sunt evaluarea psihologică preliminară, examinarea cunoștințelor de cultură generală și a celor lingvistice.
Examinarea psihologică preliminară presupune parcurgerea unui test de aptitudini intelectuale, a unui test de personalitate și, după caz, este completată cu un interviu de cunoaștere psihologică cu unul dintre psihologii organizației. Această evaluare se finalizează cu un aviz oportun sau inoportun pentru continuarea procesului, informează SRI pe pagina oficială.
Examinarea cunoștințelor de cultură generală constă într-un test scris, tip grilă, cu 100 de întrebări din domenii precum: limba română, istoria românilor, istorie universală, științe exacte, geografie, sociologie, economie, cultură de securitate națională, etc. Pentru a fi declarat admis, fiecare candidat trebuie să obțină un punctaj minim de 50 puncte.
Iată câteva exemple de întrebări la care doritorii trebuie să răspundă:
Trompa lui Eustachio se află în:
a) aparatul reproducător
b) ureche
c) sistemul digestive
d) inimă
Care dintre următoarele lucrări nu a fost scrisă de William Shakespeare:
a) „Macbeth”
b) „Antoniu şi Cleopatra”
c) „Poveste de iarnă”
d) „Tristan şi Isolda”
Programul intitulat „Cererile norodului românesc” a fost elaborat de:
a) Constantin Brâncoveanu
b) Tudor Vladimirescu
c) Horea, Cloşca şi Crişan
d) Mihai Viteazul
Ce este o enclavă?
a) Colegiul Cardinalilor
b) Teritoriu înconjurat de alt stat
c) Contopirea cuvintelor
d) Construcţia caselor din lavă uscată
În condiţii normale, azotul este prezent în aer:
a) în procent minoritar
b) în acelaşi procent cu oxigenul
c) în procent majoritar
d) în acelaşi procent cu bioxidul de carbon
4 comentarii
Bine că nu le pune întrebări de genul: Câți bani avea punguța cu doi bani din povestea Punguța cu doi bani a lui Ion Creangă.
O recrutare la nivel înalt, așa ar trebui la toate instituțiile statului.
Cultura generala, de cel mult clasa a IX-a. Dar deh, la ce educatie se face azi in ro (cel mult cu litere mici, mici de tot, cele mai mici), ce pretentii sa (mai ) ai? Dar actualul personal SRI este la nivelul acelor intrebari?
Poate apar tineri ofițeri care să apere țară asta ,caci prea au cotropit o străinii bineiñteles cu acceptul unor politicieni corupți.
Am speranță în tînără generație!