Muzeul Amintirilor din Comunism, primul muzeu interactiv dedicat vieții cotidiene în România comunistă, invită publicul să își spună povestea personală. Pentru că cele mai multe amintiri se deapănă la o cafea, MAdC va oferi fiecărui povestitor o ceașcă de cafea sau de nechezol, băutură care înlocuia cafeaua în România anilor ’80.
Cum era să stai la cozi ore întregi pentru cele mai banale alimente sau să te uiți la televizor doar două ore pe zi? De ce voiau toți un alendelon sau un pescar? De ce se chinuiau să prindă bulgarii?
Experiențele de zi cu zi ale oamenilor care au trăit în perioada comunistă sunt o curiozitate pentru generațiile care au crescut după căderea regimului și pentru turiștii străini care ne vizitează țara. La Muzeul Amintirilor din Comunism, în completarea datelor istorice, vizitatorii descoperă întâmplări și fapte scrise de oameni obișnuiți, care au simțit cu intensitate acei ani. O colecție de amintiri devine o lecție de istorie care nu se poate uita cu ușurință.
Detalii despre proiectul MAdC și modalități de implicare sunt disponibile pe madc.ro, sau în paginile de social media: MuzeulAmintirilorDinComunism și muzeulamintirilordincomunism
Muzeul Amintirilor din Comunism este o întreprindere socială înființată în cadrul proiectului “Acceleratorul de Întreprinderi Sociale” ID 127384, co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 -2020, implementat de Fundația “Alături de Voi” România în parteneriat cu Fonduri-Structurale.ro