Producătorul britanic de ambalaje DS Smith a alocat investiţii de 11 milioane de euro într-o staţie de epurare a apelor tehnologice la fabrica de hârtie din Zărneşti, cea mai mare unitate de profil din România, care deserveşte aproape jumătate din piaţa locală. Proiectul va fi finalizat în cursul acestui an.
„Odată puse în funcţiune, noile echipamente vor contribui la creşterea suplimentară a eficienţei operaţiunilor, vor mări capacitatea de producţie a hârtiei şi, nu în ultimul rând, vor crea premise pentru dezvoltare pe termen lung“, spun reprezentanţii DS Smith într-un comunicat de presă.
Potrivit unor date transmise anterior de reprezentanţii companiei, această investiţie contribuie la reducerea consumului de apă proaspătă cu până la 20% şi la reducerea cu 60% a cantităţii de deşeuri tehnologice, printr-o mai bună valorificare internă a acestora.
Fabrica DS Smith din Zărneşti realizează exclusiv hârtie reciclată. Pe lângă această unitate, producătorul mai deţine în România două fabrici de ambalaje, la Ghimbav şi la Timişoara, alături de un centru de coordonare a operaţiunilor de reciclare în Bucureşti, două depozite de reciclare în Otopeni şi Cluj-Napoca şi trei puncte de lucru, în Piteşti, Timişoara şi Otopeni, judeţul Ilfov. În total, este vorba despre 650 de angajaţi.
Fabrica de la Zărneşti (fosta Ecopaper) este cea mai mare cu acest profil din România, fiind cumpărată de DS Smith în urmă cu câţiva ani de la antreprenorul Vladimir Cohn, alături de fabrica Ecopack de la Ghimbav.
Bazele companiei au fost puse în anii 1940, atunci când familia Smith a început o afacere specializată în fabricarea de cutii. Astăzi, businessul este activ în 34 de ţări, numărând aproximativ 30.000 de angajaţi.