
Louvre Hotels Group, al doilea cel mai mare lanț hotelier din Europa, după grupul francez Accor, își propune să ajungă în România la 5 unități afiliate în acest an. Planurile inițiale erau de a avea în portofoliu 3-5 unități afiliate până la finalul anului 2022, iar în 2023 să dubleze acest număr, după cum declara Iulian Sava, manager de dezvoltare pentru România, Bulgaria și Republica Moldova al grupului, în primăvara anului trecut la PROFIT NEWS TV.
„Ne propunem să semnăm contracte de afiliere cu 5 proprietăți până la finalul anului. Suntem în discuții cu proprietare de hoteluri din sudul României, București, Brașov, Cluj, în general din orașe mai mari”, a declarat acum Iulian Sava pentru Profit.ro.
El adaugă că procesul de a găsi proprietăți pretabile afilierii unui lanț este destul de dificil și depinde de mai mulți factori, de aceea planul inițial a fost modificat.
„Depinde în primul rând foarte mult de tipul de proprietar. Unii văd afilierea doar din perspectiva unui cost, adică este un cost, nu o investiție. Alții au hoteluri care nu se pretează în a fi afiliate la un lanț, dar care își doresc. E și concurența, care e normală, pentru că, cu cât sunt mai multe branduri, toată lumea are de câștigat, și investitorii, și clienții finali, și angajații”, explică acesta.
Louvre Hotels Group, parte a gigantului chinez Jin Jiang Holding, operează și deține 1.652 de hoteluri, clasificate de la 1 la 5 stele, care funcționează sub 11 branduri în 60 de țări la nivel mondial. În Europa, grupul deține și operează 1.161 de unități.
Portofoliul grupului cuprinde branduri precum Royal Tulip, Tempting Places, Hôtels & Préférence, Golden Tulip, Sarovar, Campanile, Tulip Residences, Tulip Inn și Kyriad. Dintre acestea, grupul va aduce o parte și în România. În prezent, grupul operează în România doar două hoteluri, sub brandul Golden Tulip (4 stele), în Cluj-Napoca și Sibiu.