
Bacșișul oferit de clienți la restaurant a început să fie trecut pe nota de plată și pe bonul fiscal și se impozitează, de la 1 ianuarie 2023. Deși aceasta este noua Lege, se pare că nu toată lumea o aplică, deoarece românii au reușit din nou să fenteze legile.
Într-un restaurant din Sinaia impozitarea bacșișului a putut fi evitată de ospătari, în stil românesc. Astfel, acum se practică metoda „0 lei pe bon” și bacșișul dat în mână ospătarului.
Cel puțin așa a fost în acest restaurant din Sinaia, unde ospătarul ne-a zis:
„Dacă nu vreți să lăsați nimic pentru stat, treceți 0 pe bon și dacă vreți să ne lăsați nouă, adăugați la banii pentru masă. Sau puteți să treceți cei 10% pe bonul fiscal”.
Mai multe detalii, pe economedia.ro.
2 comentarii
CORECT!!!
De ce să dai bani statului? Să-i dea specialilor și bugetarilor? Că nu știe altceva statul.
I suspect the waiter might be of the belief that those who wrote the laws, pay no tax themself, but that’s just a guess.