Chiar și în anul 1932 românii erau expuși știrilor false. Acest lucru a fost sesizat de un ziarist al „Gazetei Transilvaniei”, care a răsfoit presa centrală și a descoperit un articol publicat în ziarul „Curentul”. Știrea era de fapt inventată de un corespondent local „care nu și-a dat seama de urmările ce le poate avea o astfel de glumă făcută pe obrazul țării”.
Știrea falsă a fost că locuitorii comunei Hărman nu și-au plătit dările, iar soluția a fost următoarea: „Autoritățile comunale au sechestrat taurul comunal, împiedicându-i funcția sa naturală. Vacile au rămas vădane, iar comuna Hărman, din ținutul Brașovului, va fi acest an înțărcată de speranța unei tinere generații de viței. Vacile? Treaba lor. N-au decât să migreze spre un sat vecin, unde taurul comunal n-a fost sechestrat și pecetluit cu lacătul centurii de castitate”.
Ziaristul care a editat acest articol fals se întreba ce a câștigat și ce va câștiga Fiscul de aici. Ba mai mult, face o trimitere către un alt reportaj care îi poartă semnătura, și în care perceptorii din ținutul Vasluiului „s-au năpustit să confiște sămânța din mașinile de semănat, gata puse în brazdă pe lanuri”. În ambele cazuri „s-a ordonat anchetăâ” concluzionează gazetarul.
Adevărul, scos la iveală de redacția „Gazetei Transilvaniei”, era că Hărmanul avea 10 tauri pentru vaci și 4 pentru bivolițe. Un taur de vaci fusese tăiat pentru că spintecase o vacă. Informațiile le aflase gazetarul întâmplător de la fostul primar al Hărmanului.
„ Întrebăm acum: pentru ce n-a dezmințit această știre actuala primăria, percepția sau prefectura, care trebuiau să se alarmeze de-o atare ispravă ca să nu lase să planeze acestă rușine pe pielea țării?”, a încheiat gazetarul care a descoperit fake news-ul.