Servicii BizBrasov
    • Abonamente FwdBV
    • Publicitate
    • Trimite Stire!
    Facebook
    • Abonamente FwdBV
    • Publicitate
    • Trimite Stire!
    Facebook
    Biz BrasovBiz Brasov
    • Știri Brasov
    • Economie
      • Imobiliare
      • Turism
      • IT
    • Timp liber
      • Evenimente
      • Cultură
      • Media
    • Viața Brașovului
      • Administratie
      • Politica
    • Sănătate
    • Social
    • Opinii
    • Știri Naționale
    Biz BrasovBiz Brasov

    Noile buletine cu cip vor fi eliberate până la finalul anului. Locul nașterii și domiciliul vor fi trecute exclusiv pe cip

    0
    De Laura Nilescu Gal pe 10 ianuarie 2023 Stiri Brasov, Știri Naționale
    Distribuie
    WhatsApp Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email*
    Noile buletine cu cip vor fi eliberate până la finalul anului. Locul nașterii și domiciliul vor fi trecute exclusiv pe cip

    Noile cărți electronice de identitate ar urma să fie emise la nivel național până la finele acestui an, iar costul de 67 de lei, solicitat acum la eliberarea acestora în proiectul pilot de la Cluj, va fi suportat de stat, în condițiile în care avem 200 milioane de euro în PNRR pentru acest proiect, se arată într-un proiect de act normativ scos în dezbatere publică de Ministerul Afacerilor Interne.

    • Statul va suporta costul eliberării noilor cărți electronice de identitate
    • Locul nașterii va fi doar în format electronic, stocat pe cipul cărții electronice de identitate, fără a mai fi prezent nici pe noile cărți de identitate simple.
    • Adresa de domiciliu va rămâne inscripționată pe cărțile de identitate simple, dar nu va mai fi inscripționată și pe verso-ul cărții electronice de identitate, ca în prezent. Adresa de domiciliu și respectiv de reședință vor fi însă stocate pe cip-ul cărții electronice de identitate.
    • Românii nu vor mai fi nevoiți să prezinte certificatele de stare civilă la depunerea cererii pentru eliberarea CEI
    • Cărțile electronice de identitate vor fi eliberate opțional și pentru minorii de până în 14 ani, la solicitarea ambilor părinți
    • Pentru copiii până în 12 ani nu se vor colecta amprente
    • Valabilitatea noilor CEI și ce se va întâmpla dacă nu se pot preleva amprente temporar sau deloc
    • Ce trebuie să faci în cazul distrugerii, pierderii, furtului CEI

    MAI a scos luni în dezbatere publică un proiect de act normativ care propune o multitudine de modificări majore la Ordonanța 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români.

    Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunțat, în urmă cu 2 luni, că emiterea noilor cărți electronice de identitate se va extinde în vara acestui an, mai întâi în București și apoi în restul municipiilor până la finalul anului 2023.

    Începând cu 1 ianuarie 2024 nu se vor mai emite cărți de identitate în formatul actual.

    Citește și:

    Justiție: Curtea de Apel Brașov încearcă să respecte deciziile europene în legătură cu prescripția infracțiunilor, dar Înalta Curte de Casație și Justiție strămută procesele de la Brașov. Inclusiv dosarul fostului fotbalist brașovean Tibor Selymes, care a băgat 4 oameni în spital, băut fiind la volan

    „Noaptea Cercetătorilor”, la Universitatea Transilvania: Zeci de standuri vor fi pregătite cu numeroase experimente, demonstrații și jocuri interactive

    „Muzeele vin la școală”: Specialiști din trei muzee din Brașov vor face activități de educație culturală în cinci școli din oraș

    Statul va suporta costul eliberării noilor cărți electronice de identitate

    Una din principalele modificări majore propuse de MAI vizează suportarea de către stat a costului eliberării noilor cărți electronice de identitate, din fondurile alocate în acest scop prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), potrivit hotnews.ro.

    În nota de fundamentare se menționează că prin PNRR, în vederea stimulării adoptării voluntare a cărții de identitate electronice cu semnătură digitală calificată, pentru Investiția 8 – Carte de identitate electronică și semnătura digitală au fost alocate 200 milioane de euro euro.

    Obiectivul investiției este atingerea numărului de 8.500.000 cetățeni pentru care se eliberează cartea de identitate electronică.

    În acest moment, costul eliberării unei cărți electronice de identitate, în proiectul pilot din județul Cluj este de 67 de lei.

    Cum rămâne cu românii care au plătit deja pentru noile cărți electronice de identiate?

    În proiectul MAI se propune următoarea schimbare:

    • (1) Contravaloarea cărții electronice de identitate emise persoanelor cu vârstă mai mare de 14 ani se asigură din fonduri alocate în acest sens de la bugetul de stat sau din fonduri externe nerambursabile, în condițiile și limitele stabilite prin hotărâre a Guvernului.
    • (2) Prin hotărârea prevăzută la alin. (1) se stabilește și mecanismul de asigurare a contravalorii cărții electronice de identitate.”

    Cu alte cuvinte Guvernul va emite ulterior o Hotărâre care va stabili condițiile, limitele precum și mecanismul de asigurare a contravalorii cărții electronice de identitate.

    • Surse guvernamentale au declarat pentru HotNews.ro că există intenția de a se propune o soluție Guvernului pentru cei care au plătit deja noile cărți electronice de identitate.

    Locul nașterii și adresa de domiciliu vor fi imprimate pe cip

    O altă schimbare majoră propusă de MAI vizează informațiile care apar pe noile cărți electronice de identitate.

    • Locul nașterii va fi doar în format electronic, stocat pe cipul cărții electronice de identitate, fără a mai fi prezent nici pe noile cărți de identitate simple.

    Aceasta deoarece din luna septembrie 2023 ar trebui să funcționeze, potrivit MAI, un nou sistem informatic – Sistemul Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă (SIIEASC). În acest sistem IT va fi stocat și generat locul nașterii.

    • Adresa de domiciliu va rămâne inscripționată pe cărțile de identitate simple, dar nu va mai fi inscripționată și pe verso-ul cărții electronice de identitate, ca în prezent. Adresa de domiciliu și respectiv de reședință vor fi de asemenea stocate pe cip-ul cărții electronice de identitate.

    Înscrierea adresei de domiciliu doar în suportul electronic al cărții electronice de identitate (CEI) se va face pentru a se elimina obligația preschimbării CEI atunci când vrei să îți schimbi domiciliul, se arată în nota de fundamentare.

    Procedura preschimbării domiciliului va fi furnizată exclusiv în mediul digital, fără să te mai prezinți la ghișeu.

    • Potrivit surselor HotNews.ro, pentru cărțile electronice de identitate domiciliul și reședința vor fi stocate electronic pe suportul de stocare, iar accesul la informații se va face electronic sau printr-o aplicație mobilă care va fi pusă ulterior la dispoziția cetățenilor.
    • Pentru cartea de identitate simplă (CIS) domiciliul va fi tipărit pe verso, iar pentru reședință se va emite „dovada de reședință”.

    Românii nu vor mai fi nevoiți să prezinte certificatele de stare civilă la depunerea cererii pentru eliberarea CEI

    Altă modificare vizată este crearea cadrul legal pentru creșterea nivelului de interoperabilitate între sistemele informatice administrate de către Direcția Generală pentru Evidența Persoanelor din cadrul MAI, pentru asigurarea interoperabilității dintre aceste sisteme informatice și cele administrate de alte instituții/autorități din administrația publică, concomitent cu creșterea nivelului de digitalizare a serviciilor furnizate către cetățeni, în scopul simplificării și debirocratizării activităților.

    Astfel, sunt avute în vedere:

    • a) interoperabilizarea Sistemului Național Informatic pentru Evidență a Persoanelor, denumit în continuare S.N.I.E.P., cu Sistemul Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă, denumit în continuare S.I.I.E.A.S.C., ambele administrate de către Direcția Generală pentru Evidența Persoanelor din cadrul MAI;
    • b) interoperabilizarea S.N.I.E.P, cu sistemele informatice administrate de Ministerul Afacerilor Externe, Ministerului Justiției și de alte instituții/autorități care vor fi stabilite prin hotărâre a Guvernului, având în vedere, pe de o parte, simplificarea procedurilor pentru eliberarea actelor de identitate la nivelul misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale României și, pe de altă parte, în scopul eliminării treptate, până la finalul anului 2023, a obligației cetățenilor români de a mai prezenta certificatele de stare civilă și, după caz, a documentelor care atestă existența unui imobil, la momentul depunerii cererii pentru eliberarea CEI.

    Cărțile electronice de identitate vor fi eliberate opțional și pentru minorii de până în 14 ani, la solicitarea ambilor părinți

    Emiterea cărților electronice de identitate (CEI) se va putea face opțional și pentru minorii cu vârste de până în 14 ani, la solicitarea ambilor părinți, a reprezentatului legal, a persoanei desemnate din cadrul serviciului social public sau al unui organism privat acreditat, destinat protecției speciale a copilului, separat temporar sau definitiv de părinți, unde se află minorul, sau a persoanei căreia i-a fost dat în plasament copilul.

    • Nu se va mai elibera carte de identitate simplă pentru copiii care nu au împlinit vârsta de 14 ani. De ce?

    „Regulamentul UE 2019/1157 stabilește expres forma și conținutul documentului de identitate care poate avea și funcția de document de călătorie la nivelul statelor membre în Uniunea Europeană. În aceste condiții, pentru categoria de vârstă 0-14, neexistând obligația de obținere actului de identitate, urmează să se elibereze doar carte de identitate electronică”, se arată în nota de fundamentare.

    Pentru copiii până în 12 ani nu se vor colecta amprente

    Altă propunere a MAI este ca pentru minorii cu vârste până la 12 ani, eliberarea cărților electronice de identitate să se facă fără imaginile impresiunilor papilare (amprentele degetelor).

    Colectarea și înscrierea acestor amprente în cipul cărții electronice de identitate vor fi necesare însă de la 12 ani în sus.

    Valabilitatea noilor CEI și ce se va întâmpla dacă nu se pot preleva amprente temporar sau deloc

    De la data realizării condițiilor tehnice pentru eliberarea cărții electronice de identitate, cartea de identitate simplă și cartea electronică de identitate se eliberează:

    a) cu valabilitate de 2 ani, pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 0-2 ani;

    b) cu valabilitate de 4 ani, pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 2 și 14 ani;

    c) cu valabilitate de 5 ani, pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani;

    d) cu valabilitate de 10 ani, după împlinirea vârstei de 18 ani;

    e) cu valabilitate nelimitată, după împlinirea vârstei de 70 de ani.

    Cartea electronică de identitate se eliberează cu termen de valabilitate de 1 an, atunci când prelevarea amprentelor nu este posibilă temporar de la niciun deget.

    Cartea electronică de identitate se eliberează fără înscrierea imaginii impresiunilor papilare atunci când prelevarea acestora este fizic imposibil de a fi realizată, se mai arată în proiectul MAI.

    Ce trebuie să faci în cazul distrugerii, pierderii, furtului CEI

    Titularul cărții electronice de identitate are obligația ca în cazul distrugerii, pierderii, furtului ori în orice altă situație similară în care nu mai poate exercita controlul asupra actului de identitate electronic, să notifice, deîndată dar nu mai târziu de 24 de ore, D.G.E.P. situația prin intermediul mijloacelor puse la dispoziție în acest sens, potrivit proiectul de ordonanță de Guvern inițiat de MAI.

    Pierderea, distrugerea sau furtul documentului de identitate se declară la serviciul public comunitar de evidență a persoanelor odată cu ocazia depunerii cererii pentru eliberarea actului de identitate.

    Distribuie. WhatsApp Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email* Telegram
    Articol precedentComuna Teliu a rămas fără apă. Localnicii sunt alimentați „la cisternă” până se va găsi o soluție de reluare a alimentării
    Următorul articol Spectacolul „Ea și numai ea” de Andrei Ivanov va fi pus în scenă, pe 11 ianuarie, la Teatrul Sică Alexandrescu
    Laura Nilescu Gal
    • Website
    • Facebook

    Comenteaza aceasta stire

    Scrie-ne părerea ta Anuleaza raspunsul

    Alte stiri similare

    De mâine se va circula fără restricții pe DN 1, în zona Predeal, după ce au fost refăcute rosturile de dilatație la pasajul de la ieșirea spre Azuga
    Stiri Brasov De Ionuț Dincă0

    De mâine se va circula fără restricții pe DN 1, în zona Predeal, după ce au fost refăcute rosturile de dilatație la pasajul de la ieșirea spre Azuga

    25 septembrie 2023

    Oficialii Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov anunță că se execută ultimele lucrări la pasajul de pe DN1, de la…

    Călătoriile cu trenul vor dura mai mult din luna decembrie pe unele magistrale. CFR introduce o serie de întârzieri în „mers”, ținând cont că nu a reușit să finalizeze reparațiile la infrastructură
    Stiri Brasov De Ionuț Dincă0

    Călătoriile cu trenul vor dura mai mult din luna decembrie pe unele magistrale. CFR introduce o serie de întârzieri în „mers”, ținând cont că nu a reușit să finalizeze reparațiile la infrastructură

    25 septembrie 2023

    Pe 10 decembrie intră în vigoare Mersul Trenurilor 2023-2024. Club Feroviar a intrat în posesia drafturilor de livrete pentru anul…

    „Drumul Vechi” spre Poiana Brașov a fost reparat, după ce „rețeliștii” au astupat șanțul de scurgere a apei. Lucrările au fost făcute pe banii celor care nu și-au făcut treaba
    Administratie De Biz Brasov0

    „Drumul Vechi” spre Poiana Brașov a fost reparat, după ce „rețeliștii” au astupat șanțul de scurgere a apei. Lucrările au fost făcute pe banii celor care nu și-au făcut treaba

    25 septembrie 2023

    Înainte Viceprimarul Sebastian Rusu, împreună cu reprezentanții Serviciului Public Local Salvamont Poiana Brașov, ai Direcției Tehnice din Primăria Brașov și…

    Activități interactive cu ocazia Nocturnei Bibliotecilor în Brașov: de la ateliere de creativitate, lecturi multilingve și teatru, la ateliere de relaxare şi introspecţie pe bază de tehnici yoga
    Stiri Brasov De Ionuț Dincă0

    Activități interactive cu ocazia Nocturnei Bibliotecilor în Brașov: de la ateliere de creativitate, lecturi multilingve și teatru, la ateliere de relaxare şi introspecţie pe bază de tehnici yoga

    25 septembrie 2023

    Ediţia 2023 a Nocturnei Bibliotecilor va avea loc sâmbătă, începând de la ora 17.00. Vor fi deschise publicului sediul central…

    De mâine, se deschid noi șantiere pe străzile din Brașov. Mihai Viteazu, Stadionului și Calea București sunt câteva dintre zonele unde se va circula cu restricții, din cauza lucrărilor de reparații
    Stiri Brasov De Ionuț Dincă0

    De mâine, se deschid noi șantiere pe străzile din Brașov. Mihai Viteazu, Stadionului și Calea București sunt câteva dintre zonele unde se va circula cu restricții, din cauza lucrărilor de reparații

    25 septembrie 2023

    Continuă lucrările de reparații străzi programate în această perioadă în mai multe cartiere ale municipiului Brașov. Astfel, de mâine vor…

    Justiție: Curtea de Apel Brașov încearcă să respecte deciziile europene în legătură cu prescripția infracțiunilor, dar Înalta Curte de Casație și Justiție strămută procesele de la Brașov. Inclusiv dosarul fostului fotbalist brașovean Tibor Selymes, care a băgat 4 oameni în spital, băut fiind la volan
    Social De Biz Brasov0

    Justiție: Curtea de Apel Brașov încearcă să respecte deciziile europene în legătură cu prescripția infracțiunilor, dar Înalta Curte de Casație și Justiție strămută procesele de la Brașov. Inclusiv dosarul fostului fotbalist brașovean Tibor Selymes, care a băgat 4 oameni în spital, băut fiind la volan

    25 septembrie 2023

    Foto: FB/ Tibor Selymes În 2017, DNA Brașov i-a trimis în judecată pe Tibor Selymes și pe soția sa, alături de…

    Nu vă panicați! Primăria Brașov va testa cele 54 de sirene de alarmare din oraș săptămâna aceasta, în intervalul orar 8.00 - 17.00
    Stiri Brasov De Ionuț Dincă0

    Nu vă panicați! Primăria Brașov va testa cele 54 de sirene de alarmare din oraș săptămâna aceasta, în intervalul orar 8.00 – 17.00

    25 septembrie 2023

    Primăria Brașov va testa săptămâna aceasta, în perioada 27 – 29 septembrie, toate cele 54 de sirene din municipiul Brașov…

    „Noaptea Cercetătorilor”, la Universitatea Transilvania: Zeci de standuri vor fi pregătite cu numeroase experimente, demonstrații și jocuri interactive
    Stiri Brasov De Laura Nilescu Gal0

    „Noaptea Cercetătorilor”, la Universitatea Transilvania: Zeci de standuri vor fi pregătite cu numeroase experimente, demonstrații și jocuri interactive

    25 septembrie 2023

    Evenimentul „Noaptea Cercetătorilor” va avea loc la Institutul de Cercetare-Dezvoltare al Universității Transilvania din Brașov, în ultima vineri din luna…

    „Muzeele vin la școală”: Specialiști din trei muzee din Brașov vor face activități de educație culturală în cinci școli din oraș
    Cultură De Laura Nilescu Gal0

    „Muzeele vin la școală”: Specialiști din trei muzee din Brașov vor face activități de educație culturală în cinci școli din oraș

    25 septembrie 2023

    Zece specialiști din trei muzee brașovene desfășoară activități de educație culturală în cinci școli din municipiu, iar elevii vor fi…

    De beat ce era, a zburat cu mașina în șanțul ocolitoarei Brașovului
    Social De Biz Brasov0

    De beat ce era, a zburat cu mașina în șanțul ocolitoarei Brașovului

    25 septembrie 2023

    Polițiștii rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au organizat și desfășurat activități pe linie rutieră, la data de…

    „Avem o mare problemă cu selecția profesorilor. Ies foarte slab pregătiți din universitate”, atrage atenția profesorul brașovean Cătălin Ciupală, de la Colegiul Național Andrei Șaguna
    Social De Biz Brasov0

    „Avem o mare problemă cu selecția profesorilor. Ies foarte slab pregătiți din universitate”, atrage atenția profesorul brașovean Cătălin Ciupală, de la Colegiul Național Andrei Șaguna

    25 septembrie 2023

    Profesorul Cătălin Ciupală a declarat pentru Edupedu.ro că „avem noi o mare problemă cu selecția profesorilor. Nu mai intră profesorii…

    „Cenușăreasa” încheie luna septembrie, la Opera Brașov
    Cultură De Laura Nilescu Gal0

    „Cenușăreasa” încheie luna septembrie, la Opera Brașov

    25 septembrie 2023

    Sâmbătă, 30 septembrie 2023, de la ora 18.30, în Sala Operei Brașov, este programat spectacolul cu opera „La Cenerentola” (Cenușăreasa)…

    Beat fiind, un bărbat fără permis de conducere a furat o mașină și s-a plimbat prin Brașov. După ce s-a plictisit, i-a înapoiat-o proprietarului
    Stiri Brasov De Laura Nilescu Gal0

    Beat fiind, un bărbat fără permis de conducere a furat o mașină și s-a plimbat prin Brașov. După ce s-a plictisit, i-a înapoiat-o proprietarului

    25 septembrie 2023

    Un brașovean a „împrumutat” mașina ce aparținea unui alt bărbat și a plecat la plimbare prin Brașov. Apoi, a revenit…

    Celebrul interlop Nelson Mondialu a făcut toxiinfecție alimentară după ce a mâncat într-un restaurant a lui Pescobar din Brașov: „Am ajuns la hotel și m-am dus repede la baie. Am făcut prăpăd în pat, mi-am cerut scuze când am plecat”
    Stiri Brasov De Ionuț Dincă0

    Celebrul interlop Nelson Mondialu a făcut toxiinfecție alimentară după ce a mâncat într-un restaurant a lui Pescobar din Brașov: „Am ajuns la hotel și m-am dus repede la baie. Am făcut prăpăd în pat, mi-am cerut scuze când am plecat”

    25 septembrie 2023

    Interlopul clujean Nelson Mondialu spune că a făcut o extrem de gravă toxiinfecție alimentară după ce a mâncat, la Brașov, în una…

    Dan Air - pierderi de 2,6 milioane de euro cauzate de programul redus de funcționare al Aeroportului de la Brașov/ Ce soluții propune compania pentru salvarea aeroportului de la Ghimbav
    Economie De Biz Brasov1

    Dan Air – pierderi de 2,6 milioane de euro cauzate de programul redus de funcționare al Aeroportului de la Brașov/ Ce soluții propune compania pentru salvarea aeroportului de la Ghimbav

    25 septembrie 2023

    Compania aeriană Dan Air, singura care operează de pe Aeroportul Brașov încă dxe la deschiderea acestuia, a suferit pierderi de…

    Meciuri spectaculoase în prima etapă a Campionatului Național U15 la baschet masculin, weekend-ul trecut la Brașov. Echipa CSM Corona Brașov, finanțată de municipalitate, a luat bătaie în toate cele 3 meciuri jucate
    Evenimente De Biz Brasov0

    Meciuri spectaculoase în prima etapă a Campionatului Național U15 la baschet masculin, weekend-ul trecut la Brașov. Echipa CSM Corona Brașov, finanțată de municipalitate, a luat bătaie în toate cele 3 meciuri jucate

    25 septembrie 2023

    Campionatul Național de Baschet Masculin U15 ani a început sâmbătă la Brașov cu primul turneu. În campionat sunt înscrise 4…

    Armata se mărește! MApN anunță că s-au înmulțit angajările în sistem
    Stiri Brasov De Laura Nilescu Gal0

    Armata se mărește! MApN anunță că s-au înmulțit angajările în sistem

    25 septembrie 2023

    Ministerul Apărării Naţionale a anunțat că numărul total de intrări în sistem, în perioada ianuarie-august, a depăşit numărul ieşirilor, iar…

    Oferte „tentante” de Revelion în Poiana Brașov. Prețurile pornesc de la peste 3.000 de lei/sejur și ajung și la 5.000 de lei, în cazul celor care vor să aibă parte și de o serie de petreceri tematice
    Stiri Brasov De Ionuț Dincă0

    Oferte „tentante” de Revelion în Poiana Brașov. Prețurile pornesc de la peste 3.000 de lei/sejur și ajung și la 5.000 de lei, în cazul celor care vor să aibă parte și de o serie de petreceri tematice

    25 septembrie 2023

    Au mai rămas trei luni până la trecerea în noul an, iar mulți dintre români au început deja să caute…

    Care este programul zborurilor de pe Aeroportul Ghimbav în această săptămână. Acestea sunt operate de patru companii aeriene
    Stiri Brasov De Ionuț Dincă0

    Care este programul zborurilor de pe Aeroportul Ghimbav în această săptămână. Acestea sunt operate de patru companii aeriene

    25 septembrie 2023

    Reprezentanții Aeroportului Ghimbav au publica programul zborurilor din săptămâna 25-30 septembrie 2023.  Luni 25 septembrieCurse regulate:DAN AIR Roma (FCO) 03:45…

    Mistreții au început „arăturile de toamnă” în cartierul Noua din Brașov. Sunt ajutați și de locuitori, care le pun mâncare la dispoziție
    Administratie De Biz Brasov0

    Mistreții au început „arăturile de toamnă” în cartierul Noua din Brașov. Sunt ajutați și de locuitori, care le pun mâncare la dispoziție

    25 septembrie 2023

    Foto: FB/Alexandru Daniel Gherman Un brașovean a prezentat pe rețelele de socializare rezultatul „activității” mistreților în zona limitrofă a cartierului…

    Ultimele Știri Adăugate
    De mâine se va circula fără restricții pe DN 1, în zona Predeal, după ce au fost refăcute rosturile de dilatație la pasajul de la ieșirea spre Azuga

    De mâine se va circula fără restricții pe DN 1, în zona Predeal, după ce au fost refăcute rosturile de dilatație la pasajul de la ieșirea spre Azuga

    Stiri Brasov 25 septembrie 2023
    Călătoriile cu trenul vor dura mai mult din luna decembrie pe unele magistrale. CFR introduce o serie de întârzieri în „mers”, ținând cont că nu a reușit să finalizeze reparațiile la infrastructură

    Călătoriile cu trenul vor dura mai mult din luna decembrie pe unele magistrale. CFR introduce o serie de întârzieri în „mers”, ținând cont că nu a reușit să finalizeze reparațiile la infrastructură

    Stiri Brasov 25 septembrie 2023
    „Drumul Vechi” spre Poiana Brașov a fost reparat, după ce „rețeliștii” au astupat șanțul de scurgere a apei. Lucrările au fost făcute pe banii celor care nu și-au făcut treaba

    „Drumul Vechi” spre Poiana Brașov a fost reparat, după ce „rețeliștii” au astupat șanțul de scurgere a apei. Lucrările au fost făcute pe banii celor care nu și-au făcut treaba

    Administratie 25 septembrie 2023
    Activități interactive cu ocazia Nocturnei Bibliotecilor în Brașov: de la ateliere de creativitate, lecturi multilingve și teatru, la ateliere de relaxare şi introspecţie pe bază de tehnici yoga

    Activități interactive cu ocazia Nocturnei Bibliotecilor în Brașov: de la ateliere de creativitate, lecturi multilingve și teatru, la ateliere de relaxare şi introspecţie pe bază de tehnici yoga

    Stiri Brasov 25 septembrie 2023

    Stai conectat la Știri

    Înscrie-te la newsletter-ul BizBrasov și vei primi periodic cele mai importante știri ale momentului.

    cumpara revista fwdbv
    Ultimele Comentarii
    • Liviu la Planul pentru blocuri în locul fostei întreprinderi de reparații vagoane, noi nemulțumiri: se aglomerează cartierul și nu vor fi locuri suficiente pentru copii la școală
    • ELVENIVA MIGNEA la Dan Air – pierderi de 2,6 milioane de euro cauzate de programul redus de funcționare al Aeroportului de la Brașov/ Ce soluții propune compania pentru salvarea aeroportului de la Ghimbav
    • Știai că primul castel complet electrificat din Europa este Castelul Peleș? - Cred în România la Netflix promovează Castelul Peleș din Sinaia într-o serie de filme romantice
    • Ursache la Steagul municipiului Sfântu Gheorghe, subiectul unei strângeri de semnături în localitate. Drapelul a fost interzis printr-o hotărâre a Tribunalului Brașov, pe motiv că nu reprezintă populația românească din zonă
    Alte Știri Brașov
    „Drumul Vechi” spre Poiana Brașov a fost reparat, după ce „rețeliștii” au astupat șanțul de scurgere a apei. Lucrările au fost făcute pe banii celor care nu și-au făcut treaba

    „Drumul Vechi” spre Poiana Brașov a fost reparat, după ce „rețeliștii” au astupat șanțul de scurgere a apei. Lucrările au fost făcute pe banii celor care nu și-au făcut treaba

    25 septembrie 2023
    Activități interactive cu ocazia Nocturnei Bibliotecilor în Brașov: de la ateliere de creativitate, lecturi multilingve și teatru, la ateliere de relaxare şi introspecţie pe bază de tehnici yoga

    Activități interactive cu ocazia Nocturnei Bibliotecilor în Brașov: de la ateliere de creativitate, lecturi multilingve și teatru, la ateliere de relaxare şi introspecţie pe bază de tehnici yoga

    25 septembrie 2023
    De mâine, se deschid noi șantiere pe străzile din Brașov. Mihai Viteazu, Stadionului și Calea București sunt câteva dintre zonele unde se va circula cu restricții, din cauza lucrărilor de reparații

    De mâine, se deschid noi șantiere pe străzile din Brașov. Mihai Viteazu, Stadionului și Calea București sunt câteva dintre zonele unde se va circula cu restricții, din cauza lucrărilor de reparații

    25 septembrie 2023
    Justiție: Curtea de Apel Brașov încearcă să respecte deciziile europene în legătură cu prescripția infracțiunilor, dar Înalta Curte de Casație și Justiție strămută procesele de la Brașov. Inclusiv dosarul fostului fotbalist brașovean Tibor Selymes, care a băgat 4 oameni în spital, băut fiind la volan

    Justiție: Curtea de Apel Brașov încearcă să respecte deciziile europene în legătură cu prescripția infracțiunilor, dar Înalta Curte de Casație și Justiție strămută procesele de la Brașov. Inclusiv dosarul fostului fotbalist brașovean Tibor Selymes, care a băgat 4 oameni în spital, băut fiind la volan

    25 septembrie 2023
    Litoral Romania 2023

    Bucură-te de soare, mare și distracție pe litoralul românesc! Pe ZileȘinopti.ro găsești cele fresh informați. Descoperă cele mai frumoase plaje, atracții turistice și evenimente din stațiunile de pe litoralul Mării Negre.

    • Evenimente Litoral
    • Plaje Litoral
    • Restaurante Litoral
    • Cafenele Litoral
    • Baruri, Puburi, Cluburi Litoral
    OPPENHEIMER 2023

    Citește totul despre filmul OPPENHEIMER. Vezi Trailer Oficial și alte documentare, Interviuri cu Actorii Principali.

    • Filmul Oppenheimer

    Înființat în anul 2012, site-ul www.bizbrasov.ro a devenit principala sursă zilnică de informație pentru cititorii brașoveni. BizBrasov.ro este un site de știri locale care oferă conținut de calitate pentru orașul și județul Brașov.

    S.C. BIZ AFACERI MEDIA S.R.L
    Brasov, Str. Octavian Goga Nr.9
    office@bizbrasov.ro

    Facebook
    Știri Brașov
    • Viața Brașovului
    • Știri Brașov
    • Economie
    • Sănătate
    • Opinii
    • Social
    • Știri Naționale
    • Timp liber
    Info & Servicii
    • Abonamente fwdBV
    • Publicitate
    • Trimite Stire
    • Confidentialitate
    • Utilizare Cookie-uri
    • ANPC

    Stai conectat la Știri

    Înscrie-te la newsletter-ul BizBrasov și vei primi periodic cele mai importante știri ale momentului.

    Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate. Numele si identitatea vizuala BizBrasov.ro sunt marci inregistrate BIZ AFACERI MEDIA.
    web hosting by romarg

    Tastați mai sus și apăsați Enter pentru a căuta. Apăsați Esc pentru a anulare.

    Folosim cookie-uri pentru a-ți oferi cea mai bună experiență pe situl nostru.

    Poți afla mai multe despre ce cookie-uri folosim sau să le dezactivezi în .

    Biz Brasov
    Prezentare generală a confidențialității

    Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.

    Cookie-urile strict necesare

    Cookie-urile strict necesar trebuie să fie activate tot timpul, astfel îți putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.

    Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest site va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.