Asociația Turistică Peștera Padina și Administrația Parcul Natural Bucegi vor ca de Sărbători să nu se mai folosească focuri de artificii, pentru a proteja viețuitoarele mici și mari.
Asociația Turistică Peștera Padina și Administrația Parcul Natural Bucegi susțin vor ca de sărbători să nu se mai folosească focuri de artificii, pentru a proteja viețuitoarele mici și mari.
„Susținem împreună cu Administrația Parcul Natural Bucegi interzicerea focurilor de artificii în Stațiunea Turistică de Interes Național Peștera-Padina din Moroeni. Suntem în mijlocul munților Bucegi, sub ochii Sfinxului și avem datoria să protejăm cea mai mare bogăție, să protejăm natura! Dezvoltarea turismului în Stațiunea Turistică nu trebuie să pună în pericol biodiversitate pentru care de fapt, oaspeții noștri aleg să vină la noi”, se arată într-o postare pe rețelele sociale a Asociației Turistice Peștera Padina.
Hotelierii cred că lumina excesivă si zgomotele asurzitoare generate de artificii sunt elemente de panică și de stres pentru necuvântătoare.
„Facem un apel public către toți operatorii din industria ospitalității să nu mai folosească focurile de artificii, pocnitori etc, atât în perioada următoare a Sărbătorilor de iarnă cât și mai departe, pe întregul an 2023. Este timpul să dovedim că suntem responsabili față de mai micile sau mai marile vietăți care-și au „domiciliul” de jur împrejurul nostru. Cu certitudine, lumina excesivă si zgomotele asurzitoare generate de artificii sunt elemente de panică și de stres pentru necuvântătoare. Sunt convins că inclusiv turiștii noștri vor înțelege perfect acest apel al nostru și că ne vor fi de mare sprijin în acest sens”, a precizat președintele Asociației Turistice Peștera Padina, Valentin Calcan.
Hotelierii vor interzicerea tuturor mijloacelor generatoare de zgomote și lumini excesive, iar acestea să fie prevăzute și în Regulamentul Stațiunii, potrivit adevarul.ro.
Singura staţiune din ţară aflată integral într-un parc naţional
Autorităţile judeţului Dâmboviţa încearcă să transforme zona Peştera-Padina într-o staţiune turistică foarte căutată, cu locuri de cazare moderne, pârtii de schi şi, mai ales, într-o staţiune prietenoasă cu mediu.
Staţiunea Peştera-Padina este amplasată integral într-un parc natural, fiind singura de acest fel din ţară până în momentul de faţă.
Despre staţiunea Padina-Peştera şi despre pârtiile de schi se vorbeşte în România încă din anul 1977. Acum discutăm despre o staţiune montană nouă, proiect unic în România, în ultimele decade.
Construirea unui oraş-staţiune de la zero
Autorităţile judeţene vorbesc despre construirea unui oraş în adevăratul sens al cuvântului.
„Construirea unui oraş-staţiune de la ZERO nu este muncă uşoară. Despre acest lucru este vorba în cazul proiectului Peştera-Padina. Amploarea investiţiei nu permite paşi greşiţi şi, de aceea, am considerat necesară o dezbatere tehnică pentru a identifica eventualele probleme care ar putea apărea pe parcursul desfăşurării proiectului. Astfel, un set de documente a fost pus la dispoziţia tuturor instituţiilor care pot emite puncte de vedere în ceea ce priveşte construirea primei staţiuni turistice în România ultimilor 30 de ani”, a precizat preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.
Prin Hotărârea Guvernului României nr. 107/15.03.2018 privind aprobarea atestării unor localităţi sau părţi din localităţi ca staţiuni turistice de interes naţional sau local, zona Peştera-Padina din comuna Moroeni, judeţul Dâmboviţa, a fost atestată ca staţiune turistică de interes naţional.
Autorităţile spun că la Padina vom avea instalaţie de transport pe cablu, însumând 1.970 metri de telegondolă şi 628 metri de teleschi.